Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Най-честата причина за уретрална инконтиненция е намаляването на нивата на женските полови хормони, които са от основно значение за здравето и нормалното функциониране на влагалището и уринарната система. Това се случва естествено в периода на менопаузата или малко преди това и постепенно се засилва с времето. Естествения процес на намаляване на естрогените с остаряването често засилва увредата, която настъпва в резултат на бременност, раждане или други фактори.
Различни състояния могат да доведат до намаляване на нивата на естрогените и съответно да покажат прояви на инконтиненция, независимо от възрастта на жената. Такива състояния са:
Продължителна прогестеронова контрацепция
Продължително кърмене
Ранна менопауза при овариална дисфункция
Същите оплаквания могат да се наблюдават и при индуцирана вторична менопауза в резултат на терапия при злокачествени процеси или хирургични интервенции в гениталната област – при премахване на яйчниците или удължена противотуморна терапия с медикаменти като Тамоксифен.
Други фактори като стрес, депресия и физически изтощение могат да намалят нивата на естрогените и да доведат до симптоми на уретрално незадържане.
Докато повечето симптоми на менопаузата като топли вълни преминават във времето, симптомите на влагалищна атрофия и следващата от нея уретрална инконтиненция не отминават и могат да се задълбочат в годините, предизвиквайки последващо намаляване на комфорта, честотата на интимните контакти и качеството на живота. Важно за жените е да осъзнаят, че симптомите са много чести и напълно лечими.

Да не сте лекар, защото пишете като такава!  Казвам го като комплимент.
Може ли съвет как деликатно да помогна на майка ми, виждам я, че се тормози. Има ли терапии, примерно, които да се прилагат без лекарско предписание. 

# 136
Не, не съм лекар. Просто го прочетох и го пуснах в опит да подкрепя мнение на съфорумка, че намаляването на естрогените в менопаузата, е една от причините за инконтиненция. Освен упр на кегел, които не знам доколко са ефективни и фитоестрогените, не знам какво друго би помогнало. Естествено и лекарите. Шарки по горе е писала какви процедури прави.

# 137
Деси, не само го прочете, а и го преписа. Да беше цитирала и източника, щеше да е коректно.
За двучасова операция на стойност 5-6000евро, ще те убедя в каквото си пожелаеш, дори че помага и против зли духове.

# 138
  • София
Да Винчито не е операция и е 6-7 пъти по-евтино. А за гърдите, ако наистина има сериознo генетично предразположение към рак, операцията си струва (и парите).

# 139
Деси, не само го прочете, а и го преписа. Да беше цитирала и източника, щеше да е коректно.
За двучасова операция на стойност 5-6000евро, ще те убедя в каквото си пожелаеш, дори че помага и против зли духове.
Даже не съм си мислила, че някой няма да открие всичко това, защото не е написано само в един източник. Затова и съм написала,  че съм го пуснала,  а не написала.
Но си права, коректността изискваше кавички.

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 09:51 от Desi.67

# 140
Доста статии има в нета, например тази:
"Инконтиненция през менопаузата – причини
В най-голяма част от случаите различните форми на инконтиненция при жените в менопауза са резултат от отпадане на хормоналните въздействия, т.е. от намаляване количеството на женския полов хормон естроген в кръвта. Спадът в секрецията на естроген намалява тонуса на гладката мускулатура в женското тяло. Това от своя страна води до намаляване на уретралното съпротивление, т.е. уретрата, която извежда урината от пикочния мехур, все по-трудно се свива. Мускулите й стоят отпуснати, което не позволява на жените да “стискат” и да задържат урината, а се стига до нейното неволно изпускане."
https://femicare.eu/инконтиненция-при-жените/

# 141
  • ...от там,където гарга не каца...
На 47 съм...От известно  време имам скъсяване между два цикъла,не ми е толкова обилен ,както преди,намаля и продължителността на кървенето.Засега нямам "прескачане",но....Преди около 4 месеца ми се появиха екстрасисоли.Ходих при кардиолог-правих Холтер,ехокардиография,велоергометрия-постави диагноза "тиха исхемия".След второ мнение в София -ехокардиография и стрес-тест ,тази диагноза беше отхвърлена.Сърцето е структурно здраво.Щитовидна жлеза-златната среда.Електролити-в норма.Екстрасистолите обаче не ме оставят.Та да попитам-възможно ли е да се дължат на хормонален дисбаланс при менопауза?Има ли сред вас някой с хормонални "екстрасистоли"?И с какво изследване може да се докаже тази връзка-менопауза -екстрасистоли?
Благодаря!

# 142
  • София
Аз.

Доста почетох (защото и аз съм със здраво сърце; и проходимост на артериите "като по учебник", чак ми се "изкефиха" в Св. Екатерина на звука на Доплера). В американските форуми  си имат доста изписано от жени в началотот на менопзаузата за екстрасистолите. Отделно, понеже бях ан Дуфастон последните няколко месеца, имам осезаем спад на "усещаните" есктрасистоли, бяха 11 300 за денонощие, сега не знам колко точно са, защото следващият Холтер ще го правя другия месец. За мен тези хормонални есктрасистоли са основната причина да мисля за ХЗТ.

...
П.С. Не очаквай в България някой да ти "признае" тази връзка "менопауза-екстрасистоли". Много са ни назадничави докторите, и удобни ТЕЛКовете.

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 17:32 от Sharky*

# 143
Доста статии има в нета, например тази:
"Инконтиненция през менопаузата – причини
В най-голяма част от случаите различните форми на инконтиненция при жените в менопауза са резултат от отпадане на хормоналните въздействия, т.е. от намаляване количеството на женския полов хормон естроген в кръвта. Спадът в секрецията на естроген намалява тонуса на гладката мускулатура в женското тяло. Това от своя страна води до намаляване на уретралното съпротивление, т.е. уретрата, която извежда урината от пикочния мехур, все по-трудно се свива. Мускулите й стоят отпуснати, което не позволява на жените да “стискат” и да задържат урината, а се стига до нейното неволно изпускане."
https://femicare.eu/инконтиненция-при-жените/

Това означава ли, че ако се започне прием на лекарства, които да увеличат този хормон, проблема с инконтиненцията може да се намали?

# 144
  • UK
Шарки,
Кэм кои препарати за ХЗТ се насочваш  ?
Някои неща, които пишете, дори не разбирам.
И аз имам екстрасистули,  при мен са от ЩЗ с хипер функция  съм в момента в ремисия. Свикнах с тях може да се каже.

# 145
  • ...от там,където гарга не каца...
Аз.

Доста почетох (защото и аз съм със здраво сърце; и проходимост на артериите "като по учебник", чак ми се "изкефиха" в Св. Екатерина на звука на Доплера). В американските форуми  си имат доста изписано от жени в началотот на менопзаузата за екстрасистолите. Отделно, понеже бях ан Дуфастон последните няколко месеца, имам осезаем спад на "усещаните" есктрасистоли, бяха 11 300 за денонощие, сега не знам колко точно са, защото следващият Холтер ще го правя другия месец. За мен тези хормонални есктрасистоли са основната причина да мисля за ХЗТ.

...
П.С. Не очаквай в България някой да ти "признае" тази връзка "менопауза-екстрасистоли". Много са ни назадничави докторите, и удобни ТЕЛКовете.

Благодаря Шарки!
Е кардиолозите ме питаха как е цикъла,а когато аз питах възможно ли е  да е от начална менопауза отговарят "да,да,възможно е...".Май за каквато и причина да предположих,все се съгласиха с мен-сигурно да им се махна от главата по-бързо...Лошото е ,че не се повлияват май си от никакви лекарства,навестяват ме всеки ден,предимно вечер около 5 часа и след това.Ти пиеш ли лекарства за тях и какво?

# 146
  • София
Изписаха ми бетаблок зок, по 1/2 сутрин и вечер, и ритмонорм, с който никак не се погодих (толкова лошо никога не ми е било, както се него) и го спрях. Ако намаля бетаблока, екстрасистолите се връщат. В момента имам епизодични екстрасистоли, вечер преди лягане, особено като легна наляво, през деня не. От многото четене стигнах и до друг извод: че екстрасистолите май са свързани с хиатална херния (прочети съфорумката ни eldorado_f  как се е оправила). 

# 147
Че екстрасистолите май са свързани с хиатална херния (прочети съфорумката ни eldorado_f  как се е оправила). 

Аз съм с хиатус херния , не се знае от кога я имам защото съм със стомашни проблеми от 16-17 годишна. Беше установена с втората ми гастроскопия преди 15  години. Но нямам проблеми със сърцето. Включително и на последните кардиограми. Имам брадикардия но това е друго и от  друго. Как свързват едното с другото?

# 148
  • София

Стомахът бута диафрагмата нагоре, а тя притиска сърцето.

# 149
  • на острова на мечтите
Изпих половин опаковка Ymea и май имам подобрение. Уррра!

Общи условия

Активация на акаунт