Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 088
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
О, Пенева, в понеделник  ше ти разкажа с какво лекувам вече три баби от болящи колена. Баш вълшебно си действа...
И на мен, и на мен разкажи Simple Smile
Че няпоследък често се обажда лявото колянце

# 166
  • София
Има ги и в един продукт Simple Smile
Аз пия Flex Code Premium, когато се сетя де, но чак пък толкова вълшебно не действат тези добавки... може би ако е тежка артроза по-рязко ще се види разликата. При мен ту ме болят стави на ръцете, ту не, коляното също.

Вероятно това са артрозни изменения при вас и се наричат Хеберденови възли и Възли на Бушар. При мен от 4 год вече ставите на пръстите ми създават проблем, силни болки и не само в зиминия период, изкривяване на пръсти, удебеляване на стави, образуване на шипове.  Въпреки, че съм на хондропротектори от 18 години (заради вторична коксартроза след раждане), положението не се облекчава, даже се задълбочава. Препоръката е през зимата да се носят ръкавици, прием на хондропоротектори, масажи, водолечение, НСПВС. Последните  не ги вземам, само в краен случай.  Но открих хомеопатични,които  ми се отразяват добре на болките, но иначе процесът не е спрял. Включват се нови и нови стави.Чувствам скованост и опъване, особено ако трябва да хвана нещо фино като косъм, конец и пр. Сега пак предприех акция и ще сменям /добавям нови хондропротектори. Флекскод е много добър като състав, но много сладък ми идва. Вече само да го помириша и ми се гади. Ревматоложка ме посъветва след менопауза да не правя почивки с хондропротекторите и задължително да приемам вит Д.

# 167
И аз пих Флекс код премиум зимата, имаше ефект за коляното. И при мен има артрозни изменения и на тазобедрената.
Неба, пробвала ли си да спреш млечните? Пробвай за месец-два например, то ще си покаже има ли ефект.
Флекс код ти е сладък, защото не си пила Бонген, няма друга такава диабетна ампула, ужасно е  Crazy

# 168
При мен артрозни изменения няма, по-скоро се възпалява ставната тъкан (зачервява се и се подува... на две стави остана леко изкривяване, на другите няма видими последствия Wink) - помага му мазане с нещо съдържащо диклофенак, пиене на флекс код и наваксване на вит Д. Сипвам си дозата в чаша хладен чай, или просто в чаша вода, става си нещо като разреден сироп от нар Simple Smile)
ПП: Коляното ме боли по-често лятото, отколкото зимата Thinking

# 169
  • София
https://www.costco.com/Kirkland-Signature-Glucosamine-with-MSM%2 … uct.11245398.html

Ето това е, в магазина стува $9.99, "пренасям" го до България в чекнатия багаж. Аз самата не пия още, защото нямам нужда, но бабите около мен (за които го нося), казват, че след 2 седмици употреба спирали да ги болят колената. "Най-тежкият" случай е на 75, не можеше да си сгъва краката в колената, едвам ходеше, не можеше да спи  през нощта от болка; откак я "зареждам" е подвижна, спи, седи, ходи.  Първия път го купих, защото тя попита дали мога да ѝ купя американски глюкозамин, по препоръка от ямболски доктор.

# 170
  • София
Lemy, не съм спирала млечни още. Сега съм на НВ ВМХ и няма как да спирам и млечни. Целя сваляне на кг ,изчистване на мазнини от черен дроб и облекчаване на ставите. Ще добавя повече колаген към хондропротекторите ми. Ще видим дали ще се повлияя. Ще имам предвид препоръката ти за по-късен етап. Още не съм съвсем свикнала с драстичната промяна на хранителния режим.

# 171
Взимам натурален животински желатин,глюкозамин сулфат и хиалуронова киселина.Единствено това е спасението.Бавничко нещата се оправят.Но трябва постоянство.
Може ли линкове на продуктите, които споменавате?

Желатин има в почти всеки мгазин за био продукти и не е скъп.Глюкозамин сулфат от аптеките,там цените са малко по-високи,но той е много необходим.Аз приемам Остеомуув,но има и по-евтини.Хиалуронова киселина също от аптеката.Аз си взимам от DM,там е на по-достъпна цена и е много добра.Но трябва постоянство-от 3 до 6 месеца и то всеки ден.Нещата наистина се подобряват и то трайно.Heartpulse

# 172
Здравейте,
нова съм тук. Започнах да чета, защото съм на 44 и вече ми се разреждат циклите.
Искам да споделя за проблемите със сърцето. Преди 2 години започнаха за първи път в живота ми екстрасистоли, през лятото. Ходих на ендокринолог и кардиолог. Никой не направи връзка с възрастта. Щитовидната ми е ОК, кардиолога ми изписа конкор и още нещо си, но си казах да опитам с магнезий първо, по-безобидно е. И почнах вечер да пия (на Допелхерц, комбинация с витамини B, поръчвам го по интернет). Спряха проблемите със сърцето и досега си пия магнезий от време на време. Други оплаквания засега нямам.

# 173
Неба, по нататък, помисли и в тази насока. Иначе, и аз съм на този режим, не пречи, пък ако видиш и подобрението като ги спреш, е още по-мотивиращо.

Шарки, намерих ги в Ибей, по-нататък може и да ги пробвам. По колко на ден и колко време ги пият, имаш ли представа?

# 174
Lemy, мазни риби, месо, яйца, авокадо и какво друго ядеш, щом не консумираш млечни, а си на този режим?

# 175
Още зеленчуци, субпродукти, и други за които в момента не се сещам, сусам, тахан...Напоследък реших да вдигна въглехидратите и понакога си позволявам и по-въглехидратни храни като ориз и царевица например. Общо взето, гледам вече да не съм прекалено стриктна.
Млечните наистина са удобни за хранене, но, не страдам чак толкова, като не ме болят кокаляците Simple Smile)

# 176
  • Добрич
...
Млечните наистина са удобни за хранене, но, не страдам чак толкова, като не ме болят кокаляците Simple Smile)

Съгласна съм. Повече от три години не употребявам млечни продукти, нищо, което ги съдържа не влиза у дома. Да речем, че моите стави не са били чак толкова зле, но съпругът ми активно се е занимавал с футбол повече от 10 години и винаги се оплакваше от болки в краката, а сега не го болят и убеждава майка си да се храни по-здравословно.
По препоръка от позната със съпруга ми направихме и по един курс от няколко месеца със зеленоуста мида и ленено масло. Определено мислим, че има голям ефект върху ставните болежки.

# 177
  • София
Неба, по нататък, помисли и в тази насока. Иначе, и аз съм на този режим, не пречи, пък ако видиш и подобрението като ги спреш, е още по-мотивиращо.

Шарки, намерих ги в Ибей, по-нататък може и да ги пробвам. По колко на ден и колко време ги пият, имаш ли представа?
Задължително 2 пъти на ден, обед и вечер. Под два пъти няма резултат.

# 178
  • UK
О, Пенева, в понеделник  ше ти разкажа с какво лекувам вече три баби от болящи колена. Баш вълшебно си действа...

Искам и аз, да знам.
Не ме борят, но как  скърцат на моменти 😂

# 179
  • Добрич
kokona20, Sharky* е дала линк малко по-нагоре:

https://www.costco.com/Kirkland-Signature-Glucosamine-with-MSM%2 … uct.11245398.html

Ето това е, в магазина стува $9.99, "пренасям" го до България в чекнатия багаж. Аз самата не пия още, защото нямам нужда, но бабите около мен (за които го нося), казват, че след 2 седмици употреба спирали да ги болят колената. "Най-тежкият" случай е на 75, не можеше да си сгъва краката в колената, едвам ходеше, не можеше да спи  през нощта от болка; откак я "зареждам" е подвижна, спи, седи, ходи.  Първия път го купих, защото тя попита дали мога да ѝ купя американски глюкозамин, по препоръка от ямболски доктор.

Общи условия

Активация на акаунт