Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 241
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • оттам, откъдето започва България
didka pitka, каква е тази медитация, сподели моля. Благодаря!

Моя приятелка ми прехвърли две медитации на Милена Голева. Купуват се.
Сега, като ме попита, влязох да погледна сайта й.
Скрит текст:
Май повече от 2 седмици ги имам, а досега не съм ги изслушвала до края, винаги заспивам преди това. Ама после пак ги ококорвам Flushed и заспивам точно когато трябва да стана за работа.

# 511
Здравейте! Вече съм за тази тема, на 44 години, според док. в менопауза. Ще започвам ХЗТ, което било добре предвид възрастта ми. Притеснявам се, не мислех, че в рамките на година всичко с цикъла ми ще приключи. Ще се опитам да прочета темите назад, предполагам, че ще са ми от полза.

# 512
  • Пазарджик
Здравейте, тази година ще стана на 44г,но от месец юли нямам цикъл и след направени изследвания се оказа,че влизам в менопауза. Отказах ХЗТ, защото имах три миомни възела, пък и майка ми е влязла рано в менопауза. Вълните ме побъркаха, но трети месец пия Климениум и се чувствам добре.Мисля да започна да пия и вечерна иглика.

# 513
Тази ХЗТ и мен ме притеснява много, въпреки, че нямам наследственост. При мен ранния климакс по всяка вероятност се дължи на операция на яйчниците преди доста години вече. Утре отивам за направление за мамолог, после ТСХ, и чак след това ще разбера каква ще е точно терапията. Slavikon, на теб какво ти предложи доктора? Относно вълните - при мен се повлияват от игликата.

# 514
Здравейте!
От половин година нямам цикъл, на 51 години съм. Имам горещи вълни и напоследък вдигам кръвно, и в момента съм със 160/ 90. Ходих на кардиолог и се оказа на нервна почва или от менопаузата. Потърсих и второ мнение, абсолютно същото ми каза, смениха ми лекарството , което приемах повече от 10 години и спрях да меря кръвното. Днес какво се сетих пак да го премеря и хайде пак старата песен. Пих хлофадон преди час и пак не го свалям. Хем уж съм спокойна, че ми е здраво сърцето, хем се притеснявам, че не пада. Забърках си мляко с канела и пак нищо. Чудя се вече какво да правя. Някой с мойте проблеми?

# 515
  • Пазарджик
Тази ХЗТ и мен ме притеснява много, въпреки, че нямам наследственост. При мен ранния климакс по всяка вероятност се дължи на операция на яйчниците преди доста години вече. Утре отивам за направление за мамолог, после ТСХ, и чак след това ще разбера каква ще е точно терапията. Slavikon, на теб какво ти предложи доктора? Относно вълните - при мен се повлияват от игликата.
Аз отказах категорично ХЗТ, заради миомните възли и нямаше смисъл да ми предлага варианти.

# 516
Здравейте!
От половин година нямам цикъл, на 51 години съм. Имам горещи вълни и напоследък вдигам кръвно, и в момента съм със 160/ 90. Ходих на кардиолог и се оказа на нервна почва или от менопаузата. Потърсих и второ мнение, абсолютно същото ми каза, смениха ми лекарството , което приемах повече от 10 години и спрях да меря кръвното. Днес какво се сетих пак да го премеря и хайде пак старата песен. Пих хлофадон преди час и пак не го свалям. Хем уж съм спокойна, че ми е здраво сърцето, хем се притеснявам, че не пада. Забърках си мляко с канела и пак нищо. Чудя се вече какво да правя. Някой с мойте проблеми?

Здравей, Мая
смени си кардиолога, не ти е дал подходящото лекарство за кръвното.Пия Реновия по половин таблетка всяка сутрин и съм добре. Вземи 3 по 2 таблетки валериан, глог и мента/комбинацията/ и ги пий поне 10 дни. Има чудесен седативен ефект. Всичко е от менопаузата. Не се отказвай от хранителните добавки, които са на билкова или растителна основа. Аз имам миома, която вече намалява и не съм спряла да пия Фемовита. Сега моята гинеколожка ми изписа Femarelle Recharge и смятам да пробвам това въпреки че съм добре с фемовита-та. Добре е да се сменят от време на време.
Аз пих игликата доста дълго време, помагаше ми, но въпреки това си ги имаш вълните вечер и през нощта. След житния режим всичко изчезна. Трябва да си направиш някаква диета за изчистване на организма.
Хубав ден, момичета!

# 517
За сваляне на кръвно:
-1 ч л чубрица върху хапка хляб
-скилидки чесън, ако не можете така да ги ядете, счукани и разбъркани с малко мед
-1 ч л канела в кисело мляко или вода
При мен действат безотказно.
Моето кръвно спадна и влезе в норми (вече не пия хапчета), като свалих кг.На 52 съм.

# 518
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета, аз съм на 46 години и от близо 10 години съм в изкуствена менопауза, на хормони заради друго заболяване. Вълните продължават и до ден днешен, но това естествено е от Золадекса. Последните години имам проблеми със съня, като ми се приспива рано, но се будя по 5-6 пъти през ноща. Проблемът от около месец е, че и заспивам трудно напоследък. Взех си Седорелакс /маточина и валериан/, но от първия прием не усетих ефект. Вие имате ли проблеми със съня?

# 519
Здравейте,имали ли сте проблеми с болки в яйчниците,или ниско долу в стомаха, по време на полов акт.

# 520
Здравейте,имали ли сте проблеми с болки в яйчниците,или ниско долу в стомаха, по време на полов акт.

Да, но само когато съм в овулация.

# 521
болка ниско долу в корема вероятно, а не в стомаха
ако по време на секс те заболява стомаха, то тоз мъж е изумително надарен

пп бих потърсила причината за тази болка при секс особено ако се повтаря често, т. е. бих отишла на лекар

# 522
_re_ge каква овулация в менопаузата ...

# 523
Цитат на: Фри link=topic=1004354.msg36641204#042817.msg38384262#msg38384262 date=1552594705
_re_ge каква овулация в менопаузата ...
Съгласна съм, още не съм в менопауза щото имам зацапване от дъжд на вятър. Но съм тук барабар Петко с мъжете.

Бубанке хората често бъркат къде им е стомаха. Затова уточнението "в областта на яйчниците" ми беше достатъчно. Мен принципно в овулация често ме боли ту единия ту другия (не от сега) и явно с извинение сътрисането утежнява ситуацията. Имало е периоди да боли до сълзи. Надявам се като се преместя трайно в мено този дискомфорт да изчезне.

# 524
Да благодаря ви,в областта на яйчниците е, и само понякога ,но на мен ми идва ,като ми е скъсен цикъла ,ето този месец ми дойде на 18 ден.,може би наистина е когато съм в овулация.Ноемри ходих на преглед ,цитонамазка ми взеха,всичко е наред,а дали влизам в менопауза,доктора каза може би,не ми е правил допълнителни изследвания,но бях в много лошо депресивно състояние...
За сега няма до ходя на лекар..

Общи условия

Активация на акаунт