В момента чета ... 93

• 4 702
  • 109
  •   5
Отговори
"Аз не мога да заспя, ако не съм заобиколен от книги."
Хорхе Луис Борхес

ВАЖНО!
Желателно е когато споделяте впечатление от дадена книга да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст! За целта, вмъкнете текста, който искате да скриете между скобите [спойлер][/спойлер], на латиница - spoiler. Уважавайте правото на непрочелите все още книгата да й се насладят максимално, когато решат!
Как да поставите картинка в мнение:
- когато желаете да покажете корица на книга, която четете, е необходимо да копирате, сложите адреса на картинката между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между img и /img, поставени в скоби - [имг] [/имг]. За намаляване на изображението, ползвайте img height=250 или img height=300, след това адреса и накрая /img, съответно пак със скоби, ето и пример:
[имг хеигхт=250]http://....................jpg[/имг]

# 1
Благодаря за темата! Записвам се с "На лов за дребната щука". После ще споделя.

# 2
  • Sofia
Благодаря ти, Happy Mijjj Flowers Hibiscus

Току що завърших "Нощната къща" на Несбьо- не е лоша, но не е нещото, което очаквах от него. Повтаряемостта в сюжета ме подразни.

Аз съм на "Пакетът" на Фитцек. Предишната, която четох, ми хареса. За тази е рано да се изкажа Innocent

# 3
Благодаря за новата тема .
Започнах ,, Тихи години '' на Алена Морнщайнова . Още в началото ми хареса .

# 4
  • София
Благодаря, Happy Mijjj .

Намерих страхотно бижу. Изобщо не знам кой от вас я е препоръчал, може и на панаира на книгата да са ми я похвалили.
Дегустаторките.

Имам някои леки забележки откъм повторения на фрази, а и не обичам книги за ВСВ, но, признавам си, трогна ме. Дори си поплаках.
Ако бях прочела анотацията, нямаше да я пипна.

# 5
  • София
Записвам се и аз в новата тема! Да я напълним с хубави книги (според кой каквито обича, има за всички).
Аз започнах вчера "Хората от платформа 5" . Не е нещо особено, на места имам чувството, че превода куца леко или са спестили от редактор, но е забавна и ненатоварваща. Точно нещо такова ми се четеше, да ми продуха мозъка след "Емпузион" на Олга Токарчук.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:02 от Дидка-бандитка

# 6
Ако бях прочела анотацията, нямаше да я пипна.

И аз напоследък се хващам, че често анотацията ме отказва да прочета дадена книга, вместо да ме запали.

# 7
За много години!
Миж, за темата - 💐💐💐!

Нищо ново при мен, Брандън Сандерсън си чета ("Спиращия войната") , но да се запиша и аз, да не изтърва нещо, въпреки че напоследък съм на другa вълна. ☺️😁

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:15 от Bили

# 8
Благодаря за новата тема!🌷

Чета "Добре дошли у Дома" Стийв Ротър и Групата. Почти я привършвам, за хора интересуващи се от духовни същности ще е интересна. Има отговори на много въпроси, които човек би си задал за отвъд видимото. Специфична литература и не е за всеки.

# 9
Още една книга, която вероятно няма да дочета и оставям след стотната страница - Недоумение от Ричард Пауърс. Още на с.28 е синтезирана една от основните идеи на автора и тя никак не е лоша. Все пак ще я скрия, въпреки че не издава нищо:
Скрит текст:
На места текстът е нежен и лек. Не знам дали такъв е стилът на Пауърс, защото не съм чела другата му - Дървесна история.
Като цяло обаче усещането от Недоумение е, че съм на еко протест. Не ми е интересна и ми е скучно да чета напътствия що е то природа и каква е връзката ни с нея.
Би била чудесен подарък за някой орнитолог… например.

# 10
Включвам се в тази така приятна тема с "Вода за цветята".
Много увлекателно четиво, отдавна не бях попадала на нещо, което да ме грабне толкова силно.

# 11
Благодаря за темата! Записвам се с "На лов за дребната щука". После ще споделя.
Ще чакам отзив, защото я взех от библиотеката, но имам други 2преди нея

# 12
  • Варна
За много години!🙂

Благодаря за новата тема, Миж !🙂

Записвам се и аз да не изтърва нещо, макар от известно време да съм на фентъзи, фантастика вълна.

В предната тема се заговори за " Мамник" на Васил Попов. Книгата се води хорър фентъзи и за мен е по- добрата книга сравнена с " Пермафрост".  " Пермафрост" ще има/ би трябвало да има продължение, защото завърши наникъде. Плоски образи, никаква атмосфера, клишета. Като прочета, че някой си " засърбал шумно кафето", едва ли не нагло, пренебрежително, за да приключи разговор и ме побиват тръпки. Аз в реалния живот не познавам сърбащи хора. Както и да е. Едва прочетох книгата и категорично няма да чета продължението. Огромно разочарование.

Наскоро прочетох " Бруклин" на Колм Тойбин. Стегнат, подреден изказ, историята се лее, увлича, но толкова ме подразни пасивността, нерешителността, безхарактерността на главната героиня, че едва дочетох историята. 🙂

Скоро ще започна " Прах" на Хю Хауи. Тази книга съм сигурна, че с нищо няма да ме подразни и четенето и ще бъде чисто удоволствие. 🙂

Желая лек и спорен ден!🙂🍀

# 13
Благодаря за новата тема!
В момента чета Макбет на Ю Несбьо - харесва ми много, но аз съм си фен. Залипсва ми Хари Хуле...

# 14
Благодаря за темата Flowers Hibiscus

Виждам, че често споменавате "Мамник" на Васил Попов и тъй като я имам смятам, след "Хобит", да я започна. Сборникът "Вълчи разкази" на автора ми хареса доста, така че съм обнадеждена.

Общи условия

Активация на акаунт