В момента чета ... 92

• 41 320
  • 712
  •   1
Отговори
  • София
"Човек с хубава книга в ръцете си никога няма да се почувства самотен."

Карло Голдони

ВАЖНО!
Желателно е когато споделяте впечатление от дадена книга да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст! За целта, вмъкнете текста, който искате да скриете между скобите [спойлер][/спойлер], на латиница - spoiler. Уважавайте правото на непрочелите все още книгата да й се насладят максимално, когато решат!
Как да поставите картинка в мнение:
- когато желаете да покажете корица на книга, която четете, е необходимо да копирате, сложите адреса на картинката между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между img и /img, поставени в скоби - [имг] [/имг]. За намаляване на изображението, ползвайте img height=250 или img height=300, след това адреса и накрая /img, съответно пак със скоби, ето и пример:
[имг хеигхт=250]http://....................jpg[/имг]

# 1
Зачетох се в Хормонален баланс на Сара Готфрид

# 2
  • София
Продължавам със "Стая за гости" аз. Ще коментирам като я приключа.

Попадна ми и последната книга на Емил Конрад, не очаквах, но ми стана много тъжно за това момче, имал е ужасяващо детство... Sad

# 3
  • Чукарландия
Благодаря за хубавата нова тема, Mijjj! 🌹
Много уютно се чувствам тук. Аз си продължавам "Творецът на ангели", но напоследък въобще не мога да си открадна време за четене, затова напредвам бавно, но славно! 😁

# 4
Довършвам трилогията на Виктор Метос. Първите две - "Съпруга на убиец" и "Четвъртата картина" ми харесаха много, но с третата "Кървава луна" забуксувах малко и дори я спрях за известно време и четох други две. Прекалено "адвокатска" ми идва, така че който харесва книги-процеси ще ѝ се наслади, но на мен определено ми е в повече, а и не трябваше да се изсилвам и да я сливам с втората.

# 5
Благодаря за новата тема, Mijjj! Hug
В момента не чета нищо, но започнах да слушам "Къщата на духовете " в Storytel, за да си я припомня.
Но ми се иска да се запиша в новата тема с тези думи на Г.Господинов от "Времеубежище", предполагам ще се досетите защо.

“Това е новият театър, на открито, с тълпи, които дори не знаят, че участват в представлението. Трагикомедия дел арте. Всъщност част от тях знаят, допълни той, на повикване са. Осигурявам статисти за митинги и революции, така да се каже."

# 6
Благодаря за новата тема! Flowers Four Leaf Clover
Аз също не харесах особено "Кървава луна" на Виктор Метос. Точно "адвокатска" е, не ми допадна стила му на писане. Не знаех, че книгата е част от трилогия, но със сигурност ще пропусна другите две.

# 7
Все още си чета Джо Абъркромби.
Бих го цитирала и тук:
“ Не съм виждал хора, които действат с повече глупост, жестокост и егоистична злоба, отколкото онези, които са вдъхновени от обща кауза.” ( в някои ситуации може и да е съвсем прав).

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:58 от fenyx

# 8
Сега чакам "777" на Котаро Исака да се появи в някой от сайтовете за свободно сваляне.

Чета "Великата четворка" на Агата Кристи, но не ми харесва. Бях я започнала и изоставила преди време.
На едно място видях да я сравняват с Иън Флеминг (като Поаро е в ролята на Бонд). Има нещо такова - нелепа е. Примерно в една ситуация вързаният Поаро кара злата похитителка да му даде цигара от собствената му табакера. Когато тя го прави, той заявява, че това е тръбичка с отровна стрела и я държи на мушка, при което тя е принудена да го пусне.

Разбирам, че тези неща са нормални за Бонд, но при Еркюл Поаро не стоят добре.

# 9
Прочетох "Крехко равновесие" и много се натоварих. Даже от последните 200 стр ги минах по диагонал. Не бих я препоръчала. Сега започнах на Мадлен Алгафари "...И заживели щастливо". Чете ми се нещо одухотворяващо, нещо просветляващо.

# 10
  • София

В момента не чета нищо, но започнах да слушам "Къщата на духовете " в Storytel, за да си я припомня.

А аз тази сутрин започнах да слушам "Дъщеря на съдбата" Simple Smile
Просто отказвам да напусна света на Алиенде! Heart

Паралелно на хартия започнах "Мираж" на Лекберг и Фексеус.

# 11
Здравейте, записвам се в новата ви тема, тъй като от мноооого отдавна не съм се включвала(преди бях по редовна)
Започнах да чета Убийства във Флийт Хаус на Лусинда Райли Това ми е първа среща с авторката и книгата веднага ме грабна. Още с първите страници усетих , че ще ми хареса. Самата атмосфера е добре пресъздадена и имам чувството , че съм в английската провинция. Много приятна книга с интересна и заплетена история.

# 12
Здравейте,
Чета "Като вятър, съшит със земята"  на Илария Тути и слушам "Човекът, който виждаше отвъд лицата" на Ерик-Еманюел Шмит

# 13

А аз тази сутрин започнах да слушам "Дъщеря на съдбата" Simple Smile
Просто отказвам да напусна света на Алиенде! Heart

Много се радвам, Веси!!! Алиенде е като стара, добра приятелка. Сядаш до нея, с чаша хубаво вино и я слушаш! Hug

# 14
Благодаря за новата тема!
В момента чета "Неудобството на вечерта " на около 70стр. съм но нищо не се случва, имам едно тягостно предположение та да видим.. малко тип "Смола " ми напомня.
В Сторител скоро изслушах "122 Писък в мрака " на Бистра Стоименова, да си призная бях скептична но ми хареса. Добре се е получил трилъра на база факти от действително събитие.

Общи условия

Активация на акаунт