В момента чета ... 92

• 41 409
  • 712
  •   1
Отговори
# 45
Започнах "Бутикът на мечтите" на Джоджо Мойс. Много харесвам книгите й, но тази не я чувствам още "моя". Ще й дам шанс все пак.

# 46
  • София
И в моя пост горе (35), и в този на Гея (42) е посочен линк към Руслунд. И "3-те минути" ги има.

# 47
  • София
Една интернет-приятелка ми прати за прочит "Безбожната уличка" и "Жените на Лазар" от Мария Степнова.
Мисля довечера да започна някоя от тях.
Някой с мнение за тази авторка? За мен е непозната.

След две седмици идва времето за номинациите Simple Smile Мислите ли вече? Simple Smile

# 48
  • София
Аз помня, че нещо хич не харесах "Безбожната уличка", но пък искам да прочета "Жените на Лазар".
Хич не ги обичам номинациите, просто винаги ми е много трудно да се огранича до 5 книги. И моите фаворити обикновено не печелят. Но ще участвам, де. Simple Smile

# 49
  • София
Аз винаги пиша моите номинации в последния възможен момент, за да знам, че съм изчела, каквото мога. 🤣
Миж, тази година ще намалим времето за гласуване, нали? 😀

# 50
  • София
Аз винаги пиша моите номинации в последния възможен момент, за да знам, че съм изчела, каквото мога. 🤣
Миж, тази година ще намалим времето за гласуване, нали? 😀

Още миналата година го бяхме намалили до 15-ти януари Simple Smile

# 51
  • София
Забравила съм, извинявам се. Grinning
Имам за сега 3 пълни петици и доста 4.5/5, от които ще трябва да избирам. Grinning

# 52
Една интернет-приятелка ми прати за прочит "Безбожната уличка" и "Жените на Лазар" от Мария Степнова.
Мисля довечера да започна някоя от тях.
Някой с мнение за тази авторка? За мен е непозната.
"Жените на Лазар" е истинска перла! Не съм чела друго от авторката (която донякъде ми напомня за Улицкая, или поне точно тази книга ми напомни за нея), но също съм си приготвила "Безбожната уличка".
Чета "Един аристократ в Москва", преди време ми се видя скучновата и я оставих, но сега я дочитам с удоволствие.

# 53
  • София
Приключих "Зимна улица" на Елин Хилдебранд.
Ако искате приятна коледна книга, носеща добро настроение- тази книга не е за вас. Язък за приятната корица. Още на първата страница се появява думата "дриска", много лошо първо впечатление. Героите са абсолютно недостоверно представени. Няколко прости примера:
Скрит текст:
- Разбираш, че жена ти ти е изневерявала с години, каниш я на следващия ден на вечеря със семейството, след като преди това си преспал два пъти с бившата си жена;
- Хубаво е да има подкрепа в семействата, но тук нещата са извън контрол - не се осъжда това, че единият син е финансов измамник (жена му му прости за един ден), майка му въобще не смята, че е станало нещо нередно;
- пушенето на трева, приемането на кокаин и викодин се разглежда като нещо в реда на нещата.
- за това семейство е характерно да се разделиш с някой и задължително в рамките на деня да спиш с друг, а може и да не сте разделени даже.
Книгата завършва с отворен драматичен край и то говорим за истинска драма, не за някакви любовни глупости.
Максималната оценка, която мога да дам е 2/5. Изобщо не очаквах нещо подобно.
 Продължавам с "Кукувичето" на Лекберг. Много харесвам поредицата, дано не се разочаровам.

# 54
Здравейте, прочетох "Червена царица", обаче не разбрах какво стана на края. Ако има някоя добра душа, която би ми разяснила какво точно се случи и
Скрит текст:
коя всъщност се оказа Сандра, щом не е дъщерята на Фахардо?

# 55
Довърших "Кери" на Стивън Кинг. Имам бледи спомени от филма, но въпреки това усещах големите разминавания. Тези дни като ми остане време пак ще изгледам филма. Книгата не ми хареса особено. Нямаше достатъчно напрежение и действие, нещо ми липсваше. Не ме докосна по никакъв начин и въпреки малкия си обем ме забави много. Давам и 3*.
Аз явно не мога да се справя с тази книжна дупка, в която съм влязла и това си е.... 😔
Ще пробвам "Човекът в търсене на смисъл" на Франкъл.

# 56
  • Русе
Завърших ,, Дневникът на Ма-Ян,,. Книгата се чете бързо и лесно , защото реално е дневникът едно към едно на китайската ученичка. По няколко реда в началото,а след средата на книгата има по почти страничка на ден. Дневникът реално пише до майка си , като споделя желанието и стремежа си да учи и да не я спират от училище. Книгата представя една друга реалност от уж икономическия подем на Китай, различен живот на населението от Шанхай и Пекин, героите от дневника обитават областта Никян , която се води една от най-бедните . Няма вода, няма канализация, няма бюджет, няма здравеопазване. Не вали с години и реално няма работа дори и земеделска за селяните. В същото време гражданите са загърбили корените си и вместо да помогнат на сънародниците си те са подложени на унижение. Държавата нехае. Уж е задължително образованието до 9 клас ,но в бедните селски райони на 150 км от градовете няма пари за заплати на учителите, няма програми за преквалификация, няма субсидии за училищата,камо ли за поддръжка. Книгата има кратка документална част, която обяснява по подробно всичко за тези проблеми, снимков материал на семейството на Ма-Ян. Интересни ми бяха и бележките за разяснение. Това, което ми липсваше е какво става след като завършва образованието с момичето, ще диря  в Google.  Книгата последно я гледах в сайта на издателството за смешната цена от 5 лв. А друга подобна от документалната поредица липсва. Тъжно , защото е разкошна. Разплакаме, бих искала да се прочете от ученици и родители.
Започвам

# 57
  • Пловдив
sea.sea, бихте ли споделили кои са Вашите твърди петици? Може и аз да намеря сред тях моята петица, докато дойде време за номинациите Simple Smile
Имам засега две твърди, но пък може някоя друга да ги измести.

Прочетох "Всички виновни" - Робърт Дъгони. Интересна история, но малко хаотично разказана ми се стори. Вкарани са излишни събития, които доста разсейват читателя. Конкретно на мен ми подействаха като дефект, а не като ефект.

Започнах "Женския кръг на лейди Тан". Страшно харесвам Лиза Сий и единствената книга, която не можах да прочета, е "Снежно цвете и тайното ветрило". Страхотна е, но не понесох да чета за тази китайска традиция.
В Женския кръг също малко е застъпена, но засега не с такива подробности. Тази книга, както и другите на авторката, задържа вниманието още от първата страница. Толкова хубав стил на писане има!

# 58
  • София
Чета "Играта Уилиам Шекспир или Тайната на Великия Феникс" от Иля Гилилов.
Изключително задълбочен труд, резултат на десетилетни проучвания, би бил много интересен за всеки, който иска да научи повече за тази епоха и да се потопи в загадката-игра Шекспир.

# 59
  • София
1. "Ловецът на цветя" - 5/5.
2. "Забравени в неделя" - 5.5
3. "Прислужницата" 5/5

Прислужницата знам, че много хора не я харесват, но на мен ми е фаворит. 😀

Общи условия

Активация на акаунт