В момента чета ... 92

• 40 840
  • 712
  •   1
Отговори
# 705
Започнах "Стълбата на Яков" от Людмила Улицка и си личи още от началото, че ще е много хубава, със сигурност любителите на семейната сага ще се насладят на историята, обхващата повече от век.
Улицка е майстор на семейните саги, една нейна няма, която да не съм харесала. "Стълбата на Яков" е от следващите ми книги в списъка (изпод елхата) и съм сигурна, че няма да ме разочарова.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:31 от Вейда

# 706
  • София
"Нестинарка" много ми хареса, но "Балканска сага" категорично - не. Поизсилила се е там авторката, наблъскани вътре герои, събития, един век история и накрая се е получила една грубовата книга, подобие на семейна сага. А в "Нестинарка" беше толкова фантастично ефирна, с такава лекота вървеше повествованието, че четеш и пееш. В Балканската - четеш и ревеш кога ще свърши. 😃

# 707
  • Пловдив
Аз не разбирам защо така лично се приемат нещата 🙄 няма как всички да харесваме едно и също или да възприемаме по един и същ начин прочетеното.
Факт е обаче, че и тук няколко дена се "дъвче" книгата - няма лоша реклама. Много хора четат с идеята да разпуснат, да им "изфиряса" мозъка - страхотни са такъв тип четива. Има толкова много литература, никой няма да бъде наказан да чете неща, които не желае.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 08:51 от Десиссслава

# 708
Това, което прави кофти впечатление, е че за пореден път се окачествява вкуса на четящите. И имам предвид и наричането на съфорумки псевдоинтелектуалки и подмятанията за нивото на харесващите така наречения етночиклит. Явно е трудно да се приеме, че хората са различни и харесват различни неща…

За да не спамя прочетох “Поляната” на Дъгони и продължих с “Децата на хълма” на Дженифър Макмеън.

# 709

За да не спамя прочетох “Поляната” на Дъгони и продължих с “Децата на хълма” на Дженифър Макмеън.

Ще чакам мнение за Децата на хълма.

На четеца започнах Имало едно време ... два пъти на Франк Тилие. Интригуваща история, за сега много ми харесва.

# 710
На четец може да е трудно да се проследи, но за книгата на Тилие - записвайте си първите букви на всяка глава някъде.
Скрит текст:
След като стигнете до края на книгата ще разберете защо. Само да кажа, защото хартията много по-лесно се прелиства.

# 711
Масовият вкус се коментира, защото говорим за масово харесвани книги, не виждам нещо обидно. Самите книжарници правят класация на най-продаваните книги и може да се види какъв е вкусът на масата по тези класации. В Хеликон на челни места са  Виктория Бешлийска, Людмила Филипова и Мария Лалева, в класацията на "Гринуич" Розмари Де Мео води за цялата 2024, след нея - "Нишка", и двете са преди носителя на "Букър" Георги Господинов - е какво да кажем за масовия вкус?

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 10:38 от Rayna13

# 712
Момичета, пуснах нова тема Simple Smile
Малко по-рано, но нека да оставим тези дискусии тук , в старата тема Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1728254

Общи условия

Активация на акаунт