В момента чета ... 92

• 40 845
  • 712
  •   1
Отговори
# 660
Galya_Dimitrova, заинтригува ме с думите си са “Pumpkin Spice Cafe”. И на мен ми е в списъка за четене. Моля, може ли да разкажеш с няколко думи в скрит текст с какво те е възмутила. Аз четейки анотацията очаквах да е нещо от рода на "Шоколад" или по-скоро като поредичката на Мануела Инуса за магазинчетата.
Прочетох №19 от поредицата за Гамаш. Хареса ми, макар и една идея по-малко от предните две. Но всъщност повдига много правдив въпрос за създаването на масова паника с користна цел. Просто нещо мъничко не ми достигна, за да я оценя по-високо. 3*
Електронно сега завършвам "Готикана"-RuNyx. Очаквах Хари Потър за възрастни, Хари отива в колеж...Хареса ми, че  има готическа атмосфера, а също така, че засяга и темата за правото на личен живот и семейство на момиче с наследствена предразположеност към определено психично заболяване.
 Главната героиня е аутсайдер по много причини и дори ми е симпатична. Главният е алфа мъжкар... Дяволът и неговата малка врана, който чете книгата ще види за какво иде реч. Но  просто...знам, че е роментъзи, обаче трябва да има някакъв поджанр еротично роментъзи. Малко е прекалено на моменти и най-вече знам, че много хора ползват думи като ч.кам, п.ка и т.н.т . Ами прекалила е авторката. Все пак като писател не трябва ли да търси някакво разнообразие с думите, а не толкова често споменатите  по-горе?! Не съм възмутена, просто  скучно ми стана и разочароващо ползването на едни и същи клишета за пореден път.  Заради атмосферата и героинята, която макар и да има моменти когато ме дразни, все пак ми е симпатична като цяло ще дам 2*, а реално 1*5 .
После не знам какво ми се чете... Може и да препрочета някоя любима книга да ми се повдигне настроението.

# 661
Тя е в същия от "Керван за гарвани"... Решила съм да я пробвам (мазохистично).
Аз мисля, че на теб няма да ти хареса, но да видим. Понякога има и изненади.

# 662
Завърших "Евангелие на отровното дърво", просто великолепие! Някои глави ги слушах по 2 пъти, въобще връщах си постоянно.. По принцип в Storytel имам проблем и с някои от четящите, особено такива, които играят, влагат в повече емоции, интонират прекалено или си преправят гласа (мъж да прави женски глас направо става иронична всяка реплика!) и пр. Но тук Христина Ибришимова се справя прекрасно.

Надявам се, че ще издадат и други книги на Барбара Кингсолвър, борави изклюичително красиво с думите! Виждам напр. Demon Copperhead, която е от 2023 и може би има шанс да се появи и тук. А "Евангелие на отровното дърво" е публикувана за пръв път през далечната 1998 г. Но така пълнокръвно е написана, че я прави непреходна. Вълнуваща е и самата епоха в човечеството, немилостивата девствена природа и т.н. Но героите, героите..
На Миж ревюто казва всичко!

Уж и филм е трябвало с Ейми Адамс, но..
Скрит текст:

# 663
Поръчах си от нета втората книга "Деца на доблест и мъст" защото не ми се пътува до центъра, а докато дойде си взех от книжарницата "Торто Арадо" на Итамар Виейра Жуниор. Някой може ли да сподели нещо за нея ако я е чел - или да споделя аз след като я приключа.

# 664
Донякъде споделям настроението относно новите български заглавия, но има и хубави такива. Аз съм упорито магаре, ровя се в българските литературни дълбини и чета каквото ме привлече. Да, напоследък се играе често върху носталгията, кога успешно, кога не... Моята отправна точка, база за сравнение (или както там всеки го нарича за себе си) в този стил е "Нонкината любов" на Ивайло Петров. Изданието ми е от средата на петдесетте години на миналия век и не мисля, че има следващо, а е такова бижу!
Слушам и аз "Евангелие на отровното дърво". В началото съм, но вече ме увлече.

# 665
  • Пловдив
Ако се абстрахираме от някакви си там "скали, невести" и прочее, мисля, че има и  български автори, на които си заслужава да се обърне внимание.  Това казано с най-добри чувства, разбира се. 
Минавам да питам някой има ли вече отзиви за новата книга на Недялко Словов, "Илюзионистът"?

# 666
По бг темата - щяло да има Мамник 2 и 3, но с други митични същества. Аз още не съм чела книгата, но ми е в списъка

# 667
Прочетох “ На ръба” от Луси Гоучър.
Младо момиче скача от ръба на скала. Дали всъщност е така ?! Сестра й започва собствено разследване…
Признавам , че на моменти ми беше скучна и досадна, но “ На ръба” претърпя такива неочаквани обрати, че в крайна сметка историята много ми допадна.
Книгата засяга наболели проблеми на съвременното общество. Препоръчвам !!

Продължавам с “ Приятелки” на Алекс Дал

# 668
  • Mostly in my mind
Свърших втора част на Прислужницата. Идея по-добре е от първата, може да се чете самостоятелно, нз защо бях останала с впечатление, че частите са свързани. Започвам третата.

# 669
Честит празник, момичета! По темата - прочетох четвъртата книга от поредицата за Фрея и Хюлдар. Много,  много добра. Ирса ми стана любимка. Сега съм в чудене дали да продължа с "Кукла" или да си удължа удоволствието за по - нататък. Нямам търпение да прочета и "Черен лед", но ми се струва, че е добре да приключа тази поредица, преди да започна следващата. Ама че дилема Simple Smile.

# 670
Онзи ден като се зарекох да не отварям книга от български автор, как само грешах! Взимам си думите назад.
Реших да изслушам тетралогията на Талев и да си я припомня. Е, няма такъв разкош! Heart

# 671
Миж и аз тази сутрин ги гледах на библиотеката и мисля да си ги препрочета . Много са ми любими .

# 672
За много години и честит Йордановден на всички!
Аз започвам годината със Симон, надявам се да ми хареса. Засега ми носи някакво носталгично чувство по времето от моето детство и летата на село. Замислям се как това вече няма как да се усети, дори и да имаш село...Колко се е променил живота ни за няколко десетилетия само. Вярно, бил е по-труден, но си имаше и своя чар.

# 673
Онзи ден като се зарекох да не отварям книга от български автор, как само грешах! Взимам си думите назад.
Реших да изслушам тетралогията на Талев и да си я припомня. Е, няма такъв разкош! Heart
Еее, да сложиш Талев /и класиците/ до така наречените съвременни български автори, нали ... много ще си вдигнат цената и току виж вземат та си повярват. Благодаря за преразказа на невестата, с глас се смях, два пъти го четох. Уникално е, няма да си го причиня да го чета, но резюмето беше отлично.

И тъй като коментирам български автори да се оплача от втори неуспех - Живот в скалите на Мария Лалева. Беше труд, беше мъка, бяха напъни, не, не и не, не става. Дадох всичко от себе си, но това не се чете. Явно книгата е добра да се вадят дълбокомислени цитати за във фейсбук, но всичко останало е НЕ.

Същата работа беше и със Стопанката на Господ на Розмари де Мео. Там поне книгата вървеше много добре докъм средата, имаше някакво развитие и държеше интереса. До момента, в който не го обърна на требник по ритуали.

И да похваля Дженифър Макмеън. Прочетох Поканените и много ми хареса. Фентъзи момента е много добре застъпен. Много добър разказвач се оказа авторката. Първа среща с нея ми беше и съм възхитена. Дори си поръчах другите две книги - Децата на хълма и Удавниците.

А в момента чета Вишнево клонче на Всеволод Овчинников. Изключително приятна за четене книга. Описва живота и нравите в Япония.

# 674
За много години и честит Йордановден на всички!
Аз започвам годината със Симон, надявам се да ми хареса. Засега ми носи някакво носталгично чувство по времето от моето детство и летата на село. Замислям се как това вече няма как да се усети, дори и да имаш село...Колко се е променил живота ни за няколко десетилетия само. Вярно, бил е по-труден, но си имаше и своя чар.
На мен Манюня ми подейства така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт