В момента чета... 96

• 47 301
  • 654
  •   2
Отговори
  • София

Предишната тема:

ВАЖНО!
Желателно е, когато споделяте впечатление от дадена книга, да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга, се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст!

# 1
Много харесах Не ме оставяй на Сара Ратаро, а сега чета Дисквалифициран като човек по препоръка на приятел

# 2
В момента започнах “Черната книга” на Свами Тиртха. Книгата е бяла с червен надпис, с твърди корици е и е доста дебела и тежка, което отново ме убеждава, че не харесвам твърди корици. Много по- неудобни за четене са ми, защото често чета в леглото. Относно книгата, има доста интересни идеи, но определено не е лесно смилаема.

# 3
Чета “Търговска къща”. Въпреки че се води художествена литература, е доста добър наръчник за това как се върти бизнес.

Мисля обаче да зарязвам Клавел като завърша азиатската му сага. Не ми допада как постоянно отваря нови сюжетни нишки и повечето от тях (често едни от най-интересните) така си и остават да висят в нищото.

# 4
В момента си дочитам четвърти том за съдията Бао, който бях зарязала преди много месеци
Скрит текст:
(защото смъртта на Бай Ютан ме ядоса).

Отказвам се от опита да харесам комиксите за Тин Тин - прочетох и втория, мислех, че ще са забавни, като Астерикс, Лъки Люк и т.н. Вторият комикс е за Конго и е много по-зле от този за СССР.
Скрит текст:
Много расистки шеги, много гадно отношение към животните, също представено като шеги.
Ок, в началото е написано, че е писан през 30-те години на 20-ти век и отразява тогавашния морал. "Майстора и Маргарита", която препрочетох наскоро, е писана горе-долу по същото време и няма подобни обидни неща (дори като броя някои нечувствителни моменти, като това, че на бала на сатаната има черни слуги и в един момент свири маймунски джаз, изпълняван от истински маймуни).

Хуморът в този том на Тин Тин е много отблъскващ! И в същото време, комиксите за Астерикс са критикувани, че не били политически коректни! Въобще няма начин да достигнат това ниво! 

# 5
Такива са били времената. Преди сто години Мики Маус е бил изобразяван като каубой,пиещ уиски като смог и псуващ като каруцар. Такъв е рисуван и на американските изтребители и бомбардировачи през Втората световна война...

# 6
  • София
Аз се взех новата на Стивън Кинг. Почвам я след малко.

# 7
Може времената да са били такива, но в този случай е преекспонирано. В други произведения тези елементи не се натрапват толкова много.
Скрит текст:
Между другото, наистина има гадни филмчета за Мики Маус - има едно, в което Мини му изневерява и той отива да се самоубие (впоследствие размисля).

# 8
Запис със "Солунският чудотворец" на Фани Попова-Мутафова. Харесва ми много!
Благодаря за новата тема!

# 9
Благодаря за темата!🌻

Оставих "Стойте до децата си " явно не съм на тази вълна в момента, ще я продължа друг път.

Започнах вчера "Игра на криеница " но вече над 100стр пълна скука... а такива високи очаквания  имам защото много бях харесала "Кестеновия човек " ... чакам чудо!

# 10
  • София
Аз приключих "На тихата улица" на Серафина Нова Глас. Хареса ми книгата. Жанрът е смесица между драма, трилър и кримка. Засягат се доста сериозни теми като домашното насилие и употребата на наркотици. Има напрежение, обрати, лесно се чете. Имаше една сцена, която беше доста безсмислена, въпреки че се опитаха да обяснят защо така е станало. Финалът да кажем, че беше приличен. Цялостна оценка 4.5/5.

В момента чета/слушам "А планените ехтяха" на Хосейни. Много ми харесва за сега.

# 11
ще започна Физика на бъдещето - Мичиo Каку. Чел съм предишни негови книги и ми харесва как обяснява - авторът е физик и един от създателите на теорията на струните. Разказва увлекателно за най-новите открития във физиката и тяхното приложение.

# 12
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Аз в момента препрочитам "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни, тъй като съм я чела доста отдавна.

# 13
  • в сърцето на един мъж...
Благодарности за темата!
Миж, то в "Уроци по химия" цялото беше един феминизъм, нямаше друго. Не знам защо Алиенде така залита, в последно време я пропускам, а преди много я харесвах.
Аз бях отложила за известно време "Кестеновия човек" и докато чаках на летището, я започнах. Честно казано доста ме увлече и останах изненадана в крайна сметка кой е убиеца. Т.е. имах съмнения, но не и окончателната версия, така че в това отношение книгата доста ме изненада и ми хареса. Прочетох я буквално за 24 часа. Обаче "Игра на криеница" малко ще почака. След това минах на друг жанр, прочетох "Лятна свалка" и много ми хареса. В момента продължавам с "Вилата" - нова авторка, за сега е интересна, но не знам на къде ще продължи. Дават я като трилър.

# 14
  • Чукарландия
Аз се взех новата на Стивън Кинг. Почвам я след малко.
Коя е новата на Кинг? 🤗

sea.sea, благодаря за новата тема! 🌹

Общи условия

Активация на акаунт