За четенето - 3

• 4 445
  • 67
  •   1
Отговори
Тема за всякакви разговори, посветени на книгите, четенето, авторите.

Други книжни теми:
В момента чета
Промоции на книги
Книжен клуб

# 1
  • София
Мерси за темата.
Аз от време на време слушам в Сторител само защото имаме безплатен абонамент за 1 година 😃
Иначе не е моето и не е нещо, за което бих плащала.

# 2
  • София
Благодаря за новата тема Heart
Аз имам Строител, макар че не го ползвам много активно.
Тазгодишните ми фаворити ("Железният светилник" и "Препанските камбани") ги изслушах в пълен захлас именно там в брилянтния прочит на Звезделин Минков Heart

# 3
  • София
Много е важно кой чете наистина. Бях почнала една книга, която я чете Йоанна Темелкова. Още в първата минута разбрах, че няма да я издържа докрая.

# 4
Не съм слушала книга с гласа на Йоанна Темелкова, но Силвия Петкова ме дразни откровено. Изслушах една глава и това ми беше.
Аз да попитам - преди време много хора се бяха оплакали от Линда Русева и нейния "прочит" на поредицата на Ники Френч за Фрида Клайн. Наскоро книгите бяха презаписани отново с друг глас. Някой слушал ли е поне първата и дали е в пъти по-добре?

# 5
Преди известно време имах оферта за безплатно ползване на Storytel за един месец и реших да го пробвам. Изслушах изцяло четири книги - биографията на Вайола Дейвис - Finding me (прочетена от нея), биографията на Упи Голдбърг - Bits and Pieces: My Mother, My Brother, and Me (прочетена от нея), биографията на Лиса Мари Пресли - From Here to the Great Unknown (прочетена от дъщеря й Райли Киоу) и биографията на Деми Мур - Inside Out (прочетена от нея). Страшно ми харесаха книгите и това, че са прочетени от самите тях според мен дава доста по-голяма тежест и звучат някак по-емоционално. И на четирите си поплаках.
Пробвах няколко книги да слушам на български, но въобще не ми хареса. То беше едно преиграване, едно въздишане, все едно слушаш много лошо изиграна пиеса. Определено не бих си го активирала отново.

# 6
Не съм слушала книга с гласа на Йоанна Темелкова, но Силвия Петкова ме дразни откровено. Изслушах една глава и това ми беше.
Аз да попитам - преди време много хора се бяха оплакали от Линда Русева и нейния "прочит" на поредицата на Ники Френч за Фрида Клайн. Наскоро книгите бяха презаписани отново с друг глас. Някой слушал ли е поне първата и дали е в пъти по-добре?

Не съм слушала новия прочит, но много благодаря за тази новина! 🤗 Аз съм от тези, които зарязаха още първата книга заради четящата. Ще ги пробвам отново когато стигна до тях.

# 7
  • Пловдив
В Storytel, най-много харесвам четенето на Димитър Живков. Слушах "Истината за случая Хари Куебърт" и неговия глас успя да разграничи отделните персонажи отлично. Е, с женските гласове малко куцаше, но като цяло много добре се представи! Ако си подновя абонамента, ще изслушам и другите книги, които е записал за приложението.

Йоанна Темелкова озвучава поредицата на Никола Бьогле "Пациент 488" и на мен ми харесва нейния глас - изслушах и трите книги. А може и да ми е станала симпатична, защото все пак главната героиния - детектива е жена и нейния глас се напасна с образа от книгата (поне за мен).

# 8
  • Mediterraneo
От пандемията насам не съм спирала да подновявам абонамента си в Сторител, слушам 3- 5 книги месечно. Слагам слушалките и слушам, докато домакинствам, разхождам кучето, докато шофирам( без слушалки, разбира се) или съм във фитнеса. В началото се разсейвах, вече не подхващам да върша нищо вкъщи без книга.
Силвия Петкова ми е най- омразният четящ, много книги пропускам заради нея.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 20:13 от Тарталета

# 9
Аз съм голям фен на Сторител. Отскоро имат и самоучители на всякakви езици, което е супер за мен. Забележката ми е, че имат много малко класически романи, които обожавам да препрочитам.

# 10
  • София
И аз станах фен на Сторител. Благодарение на него възстанових “четенето”, защото в ежедневието не ми остава нито време, нито желание да си моря очите и ме е срам откога не бях подхващала книга. Сега слушам докато шофирам, чистя, готвя, градинарства м. Имената на четящите не ги запомням, но съм се отказвала от книги заради прочита. С детето някакси споделяме един акаунт, той също започна доста да слуша докато си върши някакви неща. Бих искала да има повече класически романи, определено предпочитам да наваксам със заглавия, доказали се в годините.

# 11
Това със слушането на книга докато се шофира не виждам как се различава от говорене по телефона или друго занимание което опасно отвлича вниманието на водача от пътното платно...

Не обичам аудио книги, само на хартия или електронни.

# 12
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

И аз преди време се възползвах от някакъв безплатен пробен период за Сторител, но не е моето.

# 13
Това със слушането на книга докато се шофира не виждам как се различава от говорене по телефона или друго занимание което опасно отвлича вниманието на водача от пътното платно...

Не обичам аудио книги, само на хартия или електронни.

Дали е музика, дали е книга не виждам разлика. Даже музиката повече увлича бих казала.

# 14
Аз съм от тези, които предпочитат сами да си четат, а не друг да им чете. Опитвах Сторител и преди това имах някакво друго приложение. Не успях да свикна, не беше дори до четящия, просто аудио паметта ми е по-слаба от визуалната, отделно слушането на книга ме разсейва.
Дори не си представям как може да се шофира и чете. Изглежда ми разсейващо опасно, ако човек се заслуша в книгата. Ако пък си гледа пътя, както е и редно, не знам какво се запомня от чутото.
Много съм “олд скул” в това отношение, дори електронните книги не ми допадат особено, предпочитам хартията (дори да тежи, ако я нося някъде), но в някои случаи, особено при изчерпани тиражи, си е отлична възможност.

Общи условия

Активация на акаунт