За четенето - 3

• 7 595
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
Освен "Чувствителният разказвач", подкаста на ICU, бихте ли споделили и други подобни формати, в които се говори за книги? За Сторител няма да започна да плащам абонамент, но докато върша някаква тъпа и еднообразна работа, започнах да търся подкасти за слушане, така че споделете.

# 16
  • София
Някой има ли проблем с влизането в Goodreads?
Опитвам се да се логна от компютър и ме препраща към Амазон.

# 17
  • на последния етаж
И при мен не става. Изписва това:
Goodreads is over capacity.
You can never have too many books, but Goodreads can sometimes have too many visitors. Don't worry! We are working to increase our capacity.

Please reload the page to try again.

# 18
  • София
А при мен изписва това:

Please Enable Cookies to Continue

To continue shopping at Amazon.com, please enable cookies in your Web browser.

Once you have enabled cookies in your browser, please click on the button below to return to the previous page.

# 19
Аз лично слушам доста през Сторител, но определено има книги, които не мога да слушам, просто не става и това е. Joy
Силвия Петкова и Темелков не мога да понасям за разказвач, но и като актриси също.

# 20
На мен ми е много трудно да слушам нова книга, ако искам да правя нещо из вкъщи. Изключвам слушането на Хобит докато оправям екселски таблици, там и да проспиш 10-15 Мин не е драма Grinning Ако си пусна нещо познато ще е като фон, все едно е филм Simple Smile
За себе си открих аудиокнигите първо, когато трябваше да си оправя съня, но тогава пак пускам позната книга, защото иначе няма заспиване Simple Smile
Второ - когато имах проблеми с очите и не можех да се разсейвам с нищо - нито книга, нито другите ми хобита. Та лежах си и си слушах Simple Smile
Но обикновено не е строител, на български слушаме само детски приказки Simple Smile

# 21
Освен "Чувствителният разказвач", подкаста на ICU, бихте ли споделили и други подобни формати, в които се говори за книги? За Сторител няма да започна да плащам абонамент, но докато върша някаква тъпа и еднообразна работа, започнах да търся подкасти за слушане, така че споделете.
В една от сериите се споменава интералия Inter alia . Не съм го търсила, но го препоръчаха. Ако го пробваш моля сподели. В момента съм толкова затрупана, че ще го оставя занататък и може да го затрупам.
и това намерих Първа страница

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 15:16 от bella-ciao

# 22
Ползвам Audible от 15тина години, и когато се появи Сторител на български, пробвах. После пак пробвах, заради една неоткриваема книга/за мен, че съм в чужбина/ ,в електронен вариант.
Ами,...не ме грабват рецитаторите.
Бъг някакъв имам, но на друг език/ англ. и пт./ сливам в съзнанието си предоставеният глас, с моето имагинерно изображение, но на български, не ми се получава Rolling Eyes

Относно безопастността при шофиране Sweat Smile , не карат достатъчно чудещете се.
Еднакво бързо може да се разсее човек от радиото, от разговор с пътниците, от телефон....

# 23
Де да знам, на мен ми е лесно да игнорирам песен или разговор, ако съм в ситуация, но ако трябва да превъртам, за да чуя какво съм изпуснала, защото някой не знае как да се движи в кръгово, ще се затрудня малко повече.

# 24
На мен Силвия Петкова и Йоана Темелкова много ми допадат. Ако щете вярвайте, но веднъж бях с адско главоболие и си легнах и пуснах книга, четена от Георги Георгиев-Гого и главата ми мина. Сякаш с гласа си докосваше мозъка ми, страшно въздействащ. Почти няма четящ, който да ме дразни. По-скоро спирам заради книга, която не ми е харесала, които не са малко. Аз слушам, когато готвя, мия прозорци, бани, общо взето, когато съм в къщи. Никога не слушам, когато тренирам или когато шофирам. Обичам да легна през деня и да пусна книга. През останалото време чета от айпад. Който някоя вечер ще ми счупи някой зъб, защото често заспивам, докато го държа.

# 25
  • Пловдив
Никой не е забранил да се говори, докато шофираш - просто трябва със слушалка или през колата.

Аз си мисля, че слушайки няма да се концентрирам иначе и аз си го мислех да слушам, докато шофирам, но аз и покрай любими песни, където ги слушам на висок тон и си припявам се улавям по някое време как мисля за съвсем други неща /какво има да свърша като взема детето, като се прибера или неща от този сорт/.

# 26
Има разлика от шофиране 5-10-15 минути градско, и половин- един час извънградско/ магистрала.
Със слушалка в колата е неприятно,  през навигацията слушам.

# 27
  • Пловдив
50-60 минути ми отнема да си взема детето от градина: 1-ва, 2-ра спирам смесено каране 🤦🏽‍♀️
За работа пак толкова ми отнема, заради прекрасния околовръстен път на Пловдив 🤮, направо ток ме удря като се сетя, че майчинството ще свърши в един момент. Обичам да шофирам, но това в нашия край се превръща в кошмар. Да, може би един ден ще опитам ауидио книгите.
Слушалки не съм пробвала, че нямам, но за разговори си ползвам блутута на колата.

Иначе чета интересна книга и усещам, че утре ще съм като разбит самолет, но сърце не ми дава да я оставя.

# 28
Не мога да свикна с аудио книги.
Слушала съм само две и то от типа на тези свързани с психология и самоусъвършенстване.
Аз съм голям непривърженик на аудио книгите.
Не ми е нужен Сторител. Никога не съм имала там абонамент.
За мен това не е четене. Не мога да вникна.
Не ми е приятно. Така и не се научих.
Мъжа ми слуша книги. Чак ми е странно да го кажа това 🤣
Знам, че за някои е голямо удобство.
Но за мен така се губи идеята за истинско четене, а аз съм библиотекар.
Разбира се, това е за предпочитане пред никакво четене.
Общо взето съм "олд скуул".
Слушам единствено подкасти докато готвя.
Самата идея за слушане на книга ми чужда, неестествена и ми е супер трудно да се съсредоточа.
Не го отричам, не искам да навлизам в спорове, не е моето и толкова.
Има обаче много голям резон при децата-поне да слушат и да си представят, без екрани.
Нали все трябва новите методи да въвеждаме в библиотекарите.
Ето, при децата има приложение.
Но много от тях си търсят визуалното, екрана, да пипнат, да видят.
Ако от малки не са приучени да слушат приказки трудно ще стане работата.
Не им е интересно.
Аз като малка много обичах да слушам касети с приказки.
Но винаги съм имала супер развинтено въображение и винаги съм била голяма фантазьорка. И така си разигравах сценки, измислях си и си представях.
А и тогава нямаше друго.
Мои колеги учители казват, че са абонирани.
Понеже вече много от децата са с очила (моето включително от тази година), така щадят очичките.
Да шофирам и да слушам каквото и да е абсурд.
С една дума не харесвам аудио книги 😊

# 29
о, За училището, и как помагат, не се бях сетила да пиша ...
Едната щерка, макар да е много изпълнителен човек и прилежен ученик, няма начин да успее с всичките томове португалска литература, та добре, че ги има аудио книгите .
По едно време, по-миналата година, висеше по физиотерапиите с часове, не знам дали се спасяваше от скуката с класическите романи, но поне успя да изкара с 19,6 изпита накрая Satisfied / максимална оценка 20 Wink / , /то е ясно, че си похвалих детето Flushed /

Общи условия

Активация на акаунт