Гласуване за "Книга на 2025 година"

• 1 574
  • 42
  •   1
Отговори
  • София
ГЛАСУВАНЕ ЗА КНИГА НА 2025 ГОДИНА

Моля заповядайте в станалата вече традиционната тема, в която гласуваме за Книга на изминалата година! Simple Smile

Правила:

1. От тази година имаме право само на два гласа.
2. Остава условието книгите, за които даваме гласа си, все пак да сме ги чели някога,а не да са ни в списъка с планирани за четене заглавия.
3. Вече няма да имаме право да променяме гласа си.

Нека заедно да изберем най-интересната книга от списъка с номинациите за 2025 година!

Ето заглавията-първенци по години от предишни гласувания:

2010 -  "Хиляда сияйни слънца" и "Ловецът на хвърчила" - Халед Хосейни - с равни гласове
2011 -  "Песен за огън и лед" - Джордж Р.Р. Мартин
2012 -  "Игрите на глада"-  Сюзан Колинс
2013 -  "11/22/1963" - Стивън Кинг
2014 -  "Аз преди теб", Джоджо Мойс
2015 -  "11/22/1963" -  Стивън Кинг
2016 -  "11/22/1963" - Стивън Кинг
2017 -  "Три ябълки паднаха от небето" - Нарине Абгарян
2018 -  "Хилядa сияйни слънца" -  Халед Хосейни
2019 -  "Където пеят раците" -  Дилия Оуенс
2020 -  "Хиляда сияйни слънца" - Халед Хосейни
2021 -  "Човек на име Уве" - Фредрик Бакман
2022 -  "Глина" - Виктория Бешлийска
2023 – "Вода за цветята" – Валери Перен
2024 -  "Оризовата майка" – Рани Маника

МОЛЯ, ГЛАСУВАЙТЕ, СПОДЕЛЯЙТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ!

КРАЙ НА ГЛАСУВАНЕТО - 20 ЯНУАРИ 2026!

# 1
Здравейте! Петя, благодаря за темата и за целия труд!

Чела съм 5 от претендентите. Гласувах за “Прокълната земя” (прочетена през 2025) и “Ноември” (прочетена през 2024).

# 2
За двете български книги гласувах.

# 3
  • в сърцето на един мъж...
Още веднъж благодаря за труда! Чела съм по-голямата част от книгите, моите гласове отиват за "Моите приятели" и "Жените"

# 4
  • у дома
Аз съм чела само Жените от Кристин Хана и затова гласувам за нея.

# 5
Благодаря за темата. Чела съм една единствена книга и съм гласувала за нея ("Ние, удавниците"), но като никога имам няколко от номинираните вкъщи с надеждата скоро да ги прочета. Планирала съм за другия месец "Кралството" на Ю Несбьо, дано стигна до нея.

# 6
Пете, благодаря! Hug
Гласувах за двете книги, които са и в моите номинации.
" Да бди над нея" и "Ноември ".

# 7
  • Варна
Здравейте, гласувах за Алхимизирани - Сен Лин Ю и Шепотът на пчелите - София Сеговия. Heart

# 8
  • Пловдив
Не съм чела никое заглавие от анкетата, някои от тях ги имам, но не им е дошъл ред.

# 9
Петя, благодаря за труда ти! Новите правила ми харесват!Дано тази година няма много недоволни  Simple Smile
За първи път съм чела повече книги от списъка, може би благодарение на Сторител, а и двете, за които гласувах - Градинарят и смъртта и Прокълната земя, са личния ми топ за 2025 г.

# 10
Благодаря за темата.
Гласувах за „Ледената река“ от Ариел Лоуън и „Кралството“ от Ю Несбьо, които бяха сред първоначалните ми номинации. В момента чета „Прокълната земя“ от Клеър Лесли Хол, но я чета през 2026 г., така че ако заслужава подобен приз, това би било за следващите номинации. Надявам се да успея да прочета много от останалите номинирани книги през тази година.

# 11
  • Mediterraneo
От предложените за гласуване книги съм чела само Градинарят и смъртта. И тук е дилемата ми- прочетох я на 2 януари тази година, определено ще е номинацията ми за книга на 2026; въпросът е да гласувам ли за нея сега?!

# 12
Аз не виждам проблем да гласуваш, Тарталета. Няма условие кога да е четена книгата при гласуването, а да е четена все пак и ти го изпълняваш.

# 13
  • София
Едно от предложенията ми стигна до гласуване- "Градинарят и смъртта", гласувах за него и за "Ноември", която съм чела отдавна.
От останалите съм чела тази на Бакман и "Да срежеш камъка", които съм оценила ниско и няма как да гласувам за тях. 😃

# 14
Браво за труда! От тези книги съм чела само "Господарят и смъртта" и "Прокълнатата земя", но няма да гласувам, защото и двете книги не са ми сред фаворитите за годината.

Общи условия

Активация на акаунт