Гласуване за "Книга на 2025 година"

• 1 576
  • 42
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте. Прочета съм 7 книги от списъка и моите номинации са

"Адажио за Мария"
:"Прокълната земя"

# 16
Възможно ли е да има някакъв проблем с анкетата? Аз гласувах за “Прокълната земя” и “Нормври”, а изглежда, че съм гласувала за двете книги под тях. Да объркам една бих разбрала (въпреки че съм сигурна, че не съм), но и двете е малко вероятно. Тъй като няма опция за промяна на гласа не мога да го оправя…

# 17
  • София
Пете, благодаря ти за труда и за цялостната организация на номинационната тема и на гласуването! HeartHug

Моите гласове отидоха за:

"Часовникът" на Ане Рил - уникална книга, която сто процента щеше да ми е в номинациите, ако имахме право на 5 заглавия  Wink

И, разбира се за..

"Кралството" - Ю Несбьо!
Доста ви надух главата за тази книга, въпреки че каквото и да кажа за нея ще е недостатъчно. Просто шедьовър!

Доволна съм от заглавията, които стигнаха до гласуване и ще очаквам с нетърпение книгата-победител Hug

И до нови срещи Hug

# 18
Здравейте! Благодаря за труда, Петя!
От номинираните книги за 2025 г. съм чела пет. Гласувах за "Ледената река" и "Да срежеш камъка", но литературни открития за мен бяха още "Прокълната земя" и "Пратеник на полумесеца"!

# 19
Пете, благодаря за труда!

Гласувах за:
"Ноември"-  беше ми в номинациите и
"Градинарят и смъртта", която остана извън личната ми класация с новото ораничение от 3 книги.

# 20
  • Карлово
Гласувах за "Градинаря..", той ми беше от трите топ книги за 2025 и "Да срежеш камъка.", който ми беше в избраните книги за 2024. И други ми харесват много, но само за две е регламента.

# 21
Здравейте, следя от скоро темата, Бакман ми е любим и гласувах за него.

# 22
Присъединявам се към благодарностите, наистина работата по класацията е голяма и изисква сериозен ангажимент Flowers Hibiscus
Гласувам за "Моите приятели" и "Адажио за Мария", чела съм 7 от номинираните книги и ще прочета още 2 от списъка - "Ние удавниците" и "Часовникът".

# 23
Въпреки че съм чела и харесвам и други заглавия от списъка, гласувам само за едно – Градинарят и смъртта.

# 24
Петя, благодаря за положените усилия и отделеното време! Simple Smile
Тази година пред мен не стои дилемата за кой да гласувам, тъй като съм прочела само една от класиралите се книги, но пък е една от номинираните от мен - "Моите приятели" на Фредерик Бакман.
Но пък сред заглавията има много, които или не съм успяла да прочета през 2025 г. и стоят в библиотеката ми (за някои, предвид тематиката, май не съм и готова ... лични причини), или съм набелязала за по-нататък.

# 25
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Аз гласувах за "Шепотът на пчелите" на София Сеговия и "Прокълната земя" на Клеър Лесли Хол.

# 26
Присъединявам се към благодарностите към Петя за труда и отделеното време.

"Да бди над нея" е моят фаворит и моето откритие за 2025 г. Брилянтен роман, в който има история, изкуство,  религия, но най- много има топлина, истинско приятелство и любов. Заради изключителното чувство за хумор, с който Мимо и Виола преминават през разтърстващи лични трагедии, заради топлината, която лъха от всяка страница, заради несломимия дух на забележителните герои, тази книга е истински шедьовър за мен!
Другата книга, за която гласувах е "Часовникът" -  изключително трогателна история за възрастта, за любовта, за прошката - за това колко болка сме готови да понесем, или - не.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 06:53 от Iollli

# 27
И аз благодаря за анкетата и енергията по темата!

Гласувах за "Ледена река" и "Жените". Двете бяха от любимите ми от 2024.

Беше трудно решение. "Да срежеш камъка" също е много силна и е от книгите, които се помнят.

# 28
Гласувах за "Ледената река" - страхотна книга! Една от любимите ми, които прочетох миналата година.

# 29
  • Чукарландия
Благодаря за труда, Пете! 🌹

Аз гласувах за "Ние, удавниците" - Карстен Йенсен и "Градинарят и смъртта" - Георги Господинов. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт