Гласуване за "Книга на 2025 година"

• 1 576
  • 42
  •   2
Отговори
# 30
Гласувах за Градинарят и смъртта - Георги Господинов Heart

# 31
  • София
Петя, респект за труда и благодарности!
Гласувах за Алхимизирани и Кралството.
(Любопитно ми е: за изминалата 2025-а някой чел ли е по-дебела книга от тази на Сен Лин Ю - при мен в Е-вариант е 1197 стр.)

# 32
(Любопитно ми е: за изминалата 2025-а някой чел ли е по-дебела книга от тази на Сен Лин Ю - при мен в Е-вариант е 1197 стр.)
Летописите на Светлината на бурята на Сандерсън, които четох миналата година - том 1 1066стр., том 2 1160стр., том 3 1288стр. и том 4 1322 стр. Том 5 мисля да захвана пролетта, там са 1460 стр. Simple Smile
Това само за статистиката, всяка прочетена страница от тази поредица си заслужава времето и тежестта на книжното тяло. 😀

Иначе гласувах и аз за "Алхимизирани", която ме впечатли тази година и "Шепотът на пчелите", която беше в номинациите ми миналата.

# 33
  • София
Петя, благодаря за труда и организацията на темата! Flowers Hibiscus

Аз не мога да повярвам, че номинирана от мен книга ("Ние, удавниците") стигна до финала. Grinning Гласувах за нея и "Градинарят и смъртта". От останалите книги в списъка съм чела само "Часовникът", която също много ми хареса.

# 34
Глас за Ноември, която направо ми отвя главата началото на миналата година и глас за Да срежеш камъка, която също доста ме впечатли. Това се оказа, че са и единствените книги,които съм прочела от номерираните, но си заслужават.

# 35
Пете, благодаря за труда ти! 💐
Гласовете ми отиват към личния ми фаворит - "Моите приятели" и "Ледената река", която също ми хареса. Четох "Ноември" този ноември, но за мен беше по-слаба в сравнение с "Тихи години". "Да срежеш камъка" я започвах и я изоставих(не й беше времето), а "Градинарят и смъртта", "Часовникът" и "Алхимизирани" са ми за тази година останали.

# 36
Къде се гласува?

# 37
  • София
Гласува се в анкетата към темата. Избирате две от книгите в списъка.

# 38
Благодаря, не го бях видяла.

За съжаление не съм чела нито една от тези книги, аз съм повече по научната литература.

Ако някой има интерес - The Selfish Gene (Себичният ген) - Richard Dawkins. Много добра!

# 39
  • Mediterraneo
Емилия, разгледай темите в литературния подфорум. Има теми за споделяне и препоръки.

# 40
Благодаря на Петя!!!

И  така :
"Адажио за Мария" Георги Бърдаров   и
"Ние удавниците" Карнстен Йенсен, която съм я чела през 2019.

Пък те мойте, няма смисъл.Kissing HeartStuck Out Tongue Winking EyeHeart Eyes
Кой знай кога.

Хубаво четене през 2026 на всички!

# 41
Гласувах за ,,Ледената река '' и ,, Ноември '' . Само тия съм чела . Исках да прочета и ,,Жените '' и ,, Часовникът '' , но няма да ми стигне времето , защото ,, Ноември '' не ме трогна толкова . ,, Ледената река '' много ме завладя . Обичам книги , които ме карат да търся повече информация . Останалите книги не са моят тип .

# 42
Гласувах за “Адажио за Мария”. След време бих я прочела отново.

Общи условия

Активация на акаунт