В момента чета... 96

• 35 019
  • 472
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • София
Точно тази.
И още на 18та страница, точно като се включи Холи, и се заговори за Ковид. Не че не съм го очаквала.

# 17
Точно тази.
И още на 18та страница, точно като се включи Холи, и се заговори за Ковид. Не че не съм го очаквала.

E пак ли?? То Ковид мина и отмина, Кинг едно и също си дъвче.
Аз не му ги харесвам книгите за Холи Гибни и няма да я чета тази.

Благодаря за новата тема Simple Smile

# 18
Прочетох трилогията за прислужницата - може би само първата ми беше интересна, другите - до някъде.
Сега ще си взема Игра на криеница. Кестеновият човек много ми беше харесала, надявам се и тази да е добро попадение.

# 19
Кафка, “Писма до Милена”
И един цитат, с лека добавка от мен:

# 20
  • София
@ sea.sea, благодаря и аз. Продължаваме да четем в убийствената жега.
Отбелязвам се с (на хартия) Даниел Силва: Смърт в Корнуол (ами, оказва се, че това е N-ят роман с Алон, та чак не вярвам, че не съм чел нещо по-преди и толкова пък да не съм запомнил...; върви ми добре - стилът е леко "документален", като за филмов сценарий, а присъствието на един куп съвременни шпиони от всякакви служби, вече станали галеристи или мениджъри/консултанти в изобр.изкуство - ми навява и забавно-шеговит нюанс)...
... и на екран днес ще избирам развлечение м/у един Том Егеланд или Клеър Макинтош. (Продължавам да не започвам закупени 2 Несбьо, нещо като "резерва" са ми, ама до ноември ще трябва да ги мина. Че да нося някой за автограф (да сме живи и здрави).

# 21
  • Карлово
Провокирана от предишната тема започнах да чета Амос Оз "Познание за жена", това има в читанка. В началото ми беше интересна, но по средата, започнаха да се повтарят едни и същи мисли из главата на героя и малко ми дотегнаха. Вероятно има значение за повествованието, ще я дочета, разбира се, но повече от 3/5 не мога и дам.

# 22
Някой има ли представа дали освен меки подвързии за книги се предлагат и някакви една идея по-твърди. Особено за по-дебели книги ми е малко трудно, тази, която имам се плъзга по корицата, много е мека и се гъне.

# 23
  • Пловдив

Прочетох Дейвид Линдзи "Правилата на мълчанието" - идеална е за плаж.

# 24
Някой има ли представа дали освен меки подвързии за книги се предлагат и някакви една идея по-твърди. Особено за по-дебели книги ми е малко трудно, тази, която имам се плъзга по корицата, много е мека и се гъне.
Печатниците предлагат такава услуга – подвързване с твърди корици на книга. Така подвързах една моя любима книга с меки корици,която беше тръгнала да се разпада... Не си спомням колко струваше. Но не беше скъпо. А да,избрах да бъде надписана със златен шрифт. А твърдата корица – от небесносиня кожа.

# 25
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Дочетох "Аз още броя дните" на Г. Бърдаров и във всяко едно отношение намирам "Absolvo te" за по-добрата му книга - по-интересен сюжет с по-задълбочено изследване на заложените в романа идеи, по-сложни образи и връзки между тях, лъч надежда за доброто в края, докато другата е само мрак, ужас и небъднина, уж не е за войната, а за любовта, но си е точно за войната, любовта се изгубва някъде преди средата още, потънала в уголемяващия се ужас от насилието и смъртта, прекалено беше за мен.
Нямам съмнение, че "Адажио за Мария" също ще бъде чудесна  и може би най-доброто от него, но не мога да не споделя разочарованието си, че върнаха част от публиката, отишла за днешното представяне и аз не можах да вляза. Не знам защо организацията не може да бъде малко по-добра, при тази реклама би трябвало да очакват, че ще има много жешаещи! Страшно ми е неприятно. Утре щяло да има второ представяне, но никъде нито е обявено, нито пък има гаранция, че лелчето на рецепцията пак няма да каже "Не пущам никого вече, залата е претъпкана".
Взех да препеочета "Сияние на жена" от Ромен Гари и не знам как въобще съм възприела тази книга преди 20+ години, тя просто е за по-зрели читатели, които разбират емоциите и състоянията на героите, хубава е много.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 19:33 от Rayna13

# 26
Печатниците предлагат такава услуга – подвързване с твърди корици на книга. Така подвързах една моя любима книга с меки корици,която беше тръгнала да се разпада... Не си спомням колко струваше. Но не беше скъпо. А да,избрах да бъде надписана със златен шрифт. А твърдата корица – от небесносиня кожа.
Не, нямам предвид да направят на всяка книга. А като тези обвивки за книги, които има, но да не е от мек плат. За меки корици с меки листи не ми е подходящо.

Може би и аз не знам как или къде да търся подходящи.

# 27
  • Карлово
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Дочетох "Аз още броя дните" на Г. Бърдаров и във всяко едно отношение намирам "Absolvo te" за по-добрата му книга - по-интересен сюжет с по-задълбочено изследване на заложените в романа идеи, по-сложни образи и връзки между тях, лъч надежда за доброто в края, докато другата е само мрак, ужас и небъднина, уж не е за войната, а за любовта, но си е точно за войната, любовта се изгубва някъде преди средата още, потънала в уголемяващия се ужас от насилието и смъртта, прекалено беше за мен.
И аз харесах повече "Absolvo te".
Но в "Аз още броя дните" "лъча надежда за доброто" просто беше разстрелян.
 Аз още недоумявам кому беше нужна тази война и разруха в сърцето на Европа. Можеха ли да се договорят "Великите сили"?
Обичам Бърдаров и заради апела за етническо помирение.
Харесвам и разказите "До последната минута".

# 28
  • София
Благодаря за новата тема!:hibiscus:

Чета "Semper idem" от Джордже Лебович. Чудно е написана, искам да я чета бавно и да не свършва скоро.

ДамаТрефа, Амос Оз е сред любимите ми писатели, но и на мен "Познание за жена" не ми допадна особено. Бих препоръчала "Между приятели", "Черната кутия", "Животът и смъртта в рими", "Юда", "Сцени от живота на село" , "Как да излекуваш фанатик" и особено "История за любов и мрак".

# 29
Благодаря за новата тема 💐
Все още чета "Коприва и кости" и "Групова терапия за последни момичета" - в тия жеги грам не ми се четеше и напредвам бавно.

Общи условия

Активация на акаунт