В момента чета... 96

• 52 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Прочетох "Тайната лъжа на съпруга на вдовицата" на Фрида Макфадън. Води се, че е сатирична новела.
Няма такава простотия. 😀
Ясно какъв е бил замисълът на авторката, но МОЛЯ ВИ, НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙТЕ.
Ако просто беше написала поредния си роман, без да се опитва да залита към сатирата, а се придържа към криминалния жанр, всичко щеше да е наред. Обаче Фрида е решила да излезе извън зоната си на комфорт и да изневери на обичайния си стил с това книжле. Единствените положителни черти са, че се чете много бързо и че искрено забавлява на моменти. Минус е това, че историята е прекалено абсурдна (дори за тази авторка). Има твърде много нелепици - спиралата, теста за бременност и ужасната бяло-златна или синьо-черна рокля- които в крайна сметка ме накараха да се чудя защо, аджеба, изгубих времето си, четейки това... нещо.

# 736
  • Русе
Аз с Фрида вече се забавлявам. Последно прочетох ,, Приятелят,, направо с глас съм се смяла с главната героиня там и ситуациите и срещите в ,които попада. И като цяло ми беше супер разпускаща и забавна. Но отново успя да ме изненада, защото други предположения имах за злодея. А финалът беше топ. Пълно фиаско. Сега мисля да прочета само първата част на ,, Прислужницата,, , заради филма.
Тази вечер започвам тази

Надявам се да не е романтична боза, харесвам да чета книги за книги и тип библиотечни истории.

# 737
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:
Висока е цената на "Жигосаният", но аз мисля да я поръчам на - 35 %. Действително цените са вече безобразно високи, аз съм фен и ще купя.  Проблемът е , че след прочит книгата остава на рафта в библиотеката, като част от поредицата. И възможността да се прочете отново е минимална, но въпреки това купувам и ще купувам, моето е обсесия на тема книги.Blush

Къде можеш на 35% да я поръчаш?
На мен специално ми се струва, че се прекалява с някои цени. Предната беше на доста по-нормална. Поне така си мисля.
Аз лично дарявам книги, като се се използват за ин витро процедури. Не продавам, не оставям в къщичките, давам ги на Искам бебе и Майки за донорство и те ги разпродават, а парите отиват за бебета Heart Преди това дарих около 150 книги, за да отворят библиотека в читалище.
За номинационните теми, аз нямам претенции. Не винаги мога да чета новите книги навреме, живея в чужбина и до каквото успея да се добера, това.
Вземете си електронна книга. В МБ и по групите във фейсбук, тук също има група за ел книги, излизат и нови.
[/quote]

Искам да си допълня поредицата, все пак, имам предните хартиени книги.
За сега "Речник на изгубените думи" ми е интересен.

# 738
"Пътуване по посока на сянката" се оказа много шеметна книга - първите 100 страници ги прочетох буквално на един дъх, след това прозата леко започна да ми натежава, но нямаше как да я оставя, защото е безкрайно интересна - съставена е от многобройни истории, които на пръв поглед изглеждат несвързани, но в някакъв момент авторката дава ключ към връзката с другите събития, хора и места и в крайна сметка резултатът е епичен роман, който те върти в кръг, но с всяка следващата обиколка разширява възприятията и обхвата на историята. Много е хубава, но изисква известно търпение, може да досади на читателите, свикнали с пряка реч и линейност на сюжета, тук няма действие, но имаме много случки и истории, още повече герои и закономерности, които ако не успеят да бъдат проследени, смисълът напълно ще изчезне и читателят ще остане с чувството за хаотичност и неяснота - четох различни отзиви и според мен ниските оценки се дължат именно на нетърпението или на неумението да се вникне в думите, а точно в тази книга думите са със значение на герои в историята. Чудна е.
Мисля да почна новата на Паринуш Сании, струва ми се, че ще ми хареса по това, което слушах за нея.

# 739
Аз прочетох "Алхимизирани"
Малко съм раздвоена в чувствата си към тази книга. Не можех да спра да чета, а това сигурно означава нещо. Много ми харесаха идеите, сюжетът, светът, изграден от авторката. Добре беше описано безумието на войната през очите на един лечител. Само Сен Лин Ю да беше намалила с една идея поне романтичната линия. Ясно ми е, че в основата на романа стои любовната история. Това е центърът, който държи всички нишки към себе си. Не престава да ме преследва чувството за пропилян потенциал. Можеше да е топ роман наистина. В крайна сметка поставих 4 звезди в ГР.

# 740
Скрит текст:
Видях, че много хора препоръчват тази книга, но ревютата на които попаднах (не съм ги гледала изцяло, защото са дълги и не ме интересува чак толкова - само попрегледах) бяха ужасни. Все от млади хора - повечето жени.
Едната ревюистка я нарече най-отвратителната книга, която е чела. 

# 741
Да, и аз прочетох доста крайни ревюта. В никакъв случай не съжалявам, че я прочетох и определено ще е от книгите, които няма да забравя след месец. Само малко ме е яд, че наистина е можело да се получи нещо Уау, но не би. Героите в книгата са поставени в безизходица във време на безмилостна война. Пионки са в ръцете на други, не разполагат с живота си, нито имат някаква свобода при вземане на решения. Книгата си е достатъчно мрачна, нямаше нужда толкова да се разтяга романтичната линия. Щяхме да схванем идеята и с обем наполовина на съществуващия.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 17:20 от ston

# 742
В момента чета/слушам няколко книги едновременно. Завърших "Перфектният брак" на Дженива Роуз. Въпреки многото негативни мнения в Гудрийдс, ми допадна като цяло. Все пак очаквах малко повече от финала. Бих сравнила стила с този на Фрида Макфадън. Започнах и "Анна О" на Матю Блейк. Началото ми се струва обещаващо.

# 743
Прочетох "Станция Единайсет" на Емили Сейнт Джон Мандел. Идеята е наистина гениална и почти ясновидска. Реализацията обаче е 50/50. Беше ми малко трудно да се разбера с езика на книгата. Поне последните 100 страници наистина си струваха. Липсваше ми повече за самите апокалиптични събития и съответно как хората са оцелели и адаптирали, и за изкуството също е само бегло споменато, а очаквах това да я ядрото .

Сега чета "Шепнещия мъж" на Алекс Норт. Интересно трилърче. Успя да ме стресне и да държи под напрежение. Да видим как ще завърши.

# 744
Започвам "Пациентът" на Себастиан Фитцек .

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 22:26 от #RAngelova

# 745
  • София
Заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1830403.new#new

Общи условия

Активация на акаунт