В момента чета... 96

• 52 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
900 страници са на практика 2 книги, цената не е висока за такъв обем. Да не говорим, че донякъде цените се определят и от популярността на автора, а в случая говорим за популярна авторка. И на мен цените на книгите у нас ми идват височки и искам да са по-ниски, но тази конкретна цена според мен не е неоправдано висока. В момента обаче има и значително намаление, така че почитателите на тази поредица и тази авторка могат да спестят, ако купят книгата сега. Освен това скоро идва панаир, тогава също ще има намаления, макар че едва ли чак 25%. По-нататък ще има и други намаления, макар че ще трябва да почакате няколко месеца за тях. Ще дам пример с шведските електронни книги, които си купувам. Чакам към 1 година, за да намалят електронната книга и да я купя за 15-20 лв. Междувременно се ядосвам, че цената е по-висока и трябва да чакам, докато я намалят, което става след около година, но чакам, за да мога да я купя на по-ниска цена. Наскоро купих предпоследната книга на Андерш Руслунд, чаках я една година. Сега новата му пак ще я чакам толкова, защото тази поредица ми е от любимите, а нямам как иначе да чета книгите, шведски книги почти не се появяват в пиратските сайтове. Мога да я купя скоро след излизането на по-висока цена, а мога и да изчакам една година и да я купя на по-ниска - предпочитам втория вариант, макар че се е случвало понякога да не ми издържи търпението и да платя по-високата цена.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 09:43 от Sol y Sombra

# 706
  • София
Висока е цената на "Жигосаният", но аз мисля да я поръчам на - 35 %. Действително цените са вече безобразно високи, аз съм фен и ще купя.  Проблемът е , че след прочит книгата остава на рафта в библиотеката, като част от поредицата. И възможността да се прочете отново е минимална, но въпреки това купувам и ще купувам, моето е обсесия на тема книги.Blush

Почти всичко продавам аз, нямам такъв сантимент. Grinning Изключително малък брой книги съм си запазила, но и аз съм от хората, които не препрочитат. При мен се трупат непрочетени само. Grinning

# 707
Има и библиотеки! Макар и със закъснение всичко рано или късно се появява и там. Нито имам място за нови книги, нито смятам, че кой знае колко си заслужава съвременната литература...

# 708
  • Sofia
Напълно съм съгласна с горецитирания пост +1, както и с факта, че търсенето определя цената и т.н. Но като активен потребител (купувач) на книги, все повече се опитвам да се "озаптя" Joy, защото четенето е едно доста скъпо удоволствие, вече....

# 709
Според мен, 30 лв за 900 страници не е висока цена и не е нещо ново.

Но споко - скоро след като излезе, ще се появи в Рулит или някъде другаде - ако не искате физическото копие, ще имате възможност да я прочетете безплатно.

# 710
  • София
Ами да ви кажа аз не се лакомя, никога не съм ги пускала на някакви нереални цени, да не кажа, че даже са ми символични. Пробвала съм изкупуване през книжарници, но там е страшна мъка. Предлагаха ми за 50 книги за  100 лв, част от които почти нови и без забележки, предпочитам сама да се организирам. Grinning

# 711
Аз препрочитам непрекъснато и ми харесва да имам библиотека. Ако имам повече пространство, ще имам по-голяма библиотека.

Сега за празниците ще си купя новата книга за Хари Потър, която е 98 лв (чакам да я пуснат на промоция).

Скрит текст:
Преди писах - имах излишни книги и ги оставих по къщички. Не мога да се занимавам да продавам. За цената - и аз съм чувала, че онези, които изкупуват, дават между 30-50 лв за 100 книги. Не си струва, по-добре да ги разнеса по къщичките, когато ми е удобно.

Започнах една книга на Мик Херън за проба, но може да я изоставя и да се върна към някоя от чакащите ми.  Чета на английски, отдавна не бях попадала на толкова цветисто и орнаментирано повествование - тъй като не владея идеално езика, не винаги разбирам всичко (нямам проблем с нормалния по-сух стил, но това е друго ниво).

# 712
Има термин на японски за купуването на прекалено много книги, които нямаш време да прочетеш. Тук има статия по темата:
https://www.lifebites.bg/tsundoku-knigi/
Аз получих това топло топло току що, надявам се да ме увлече:

Поръчах я от Бард и въпреки, че е обявена, че излиза в края на ноември днес ми я доставиха, което ме изкефи.

# 713
  • София
Да, те писаха, че са успели по-рано от предвиденото. Simple Smile

# 714
И аз я чакам, но от store.bg.

# 715
  • София
А Хари Потър защо е 100 лв?

# 716
  • Пловдив
Чакам мнение после за Дан Браун.

И аз от известно време не задържам книга, библиотеката ми се състои от непрочетени. Към момента не съм препрочитала книга. Иначе вече почти няма книга по 20лв., та на този фон 30лв за толкова обемна книга не са чак толкова фрапираща цена.

# 717
Такова си е изданието: https://www.ozone.bg/product/hari-potar-i-ogneniyat-bokal-ilyust … zheyms-mauntford/

П.п. естествено, че имам книгата от преди години. Сега събирам това издание и даже мислех дали да не купя излезлите на Джим Кей, въпреки че няма да довършат поредицата.
Имам 5-6 непрочетени книги. Тази година напреднах малко, иначе бяха повече.

Аз като купя нещо, го купувам за да го имам, не за да го продам или подаря (ако се случи, означава, че нещото не ми е харесало). Simple Smile

# 718
  • София
Покрай това, че някой е подхванал последната на Д.Кунц; и, макар да писах скоро, че чета едновременно няколко други неща..., минавам да ги поздравя в читалището ми и те викат: подариха ни един Дийн Кунц, по-стар, ама дали си го чел. Ами, не бях. И се оказа голям мой пропуск.
Д.Кунц - Нейде другаде (ориг. 2020; наше - 2022)
Като впечатления да отбележа, че Star Wars, Толкин, Оруеловия "1984", Е.А. По, че и "Златният компас" са там - някъде в същото време, ала в паралелен свят. Един от над 250-те, където (може би) и нас ни има, или още (вече) ни няма. Този път ще се съглася с разните критики/ревюта, че е вдъхновяваща прочувствена книга, в която и читателят може да участва. (Дори стрелби и страхотии има, но щом едно 11-12-годишно момиче може да премине през тях, значи са приемливи, но пък неизбежни в повествованието.) За да не крия спойлери, нищо повече няма да река. Който не я чел - ала знае какво са гореспоменатите, а се и чуди какво може да ги събере в нов сюжет - да си я набележи. По моему, става и за любопитни четящи тийнове, които пък може и да открият "линкове" към следващи пропуснати четива.
(ПП. Иначе уж си чета Конъли и "Естрасенсите", заедно с поредната Макинтош. Доста е остарял Хари Бош, ама си е все същия упорит, джаз-интровертен професионалист в занаята.)

# 719
  • София
Онзи ден гледах "Нейде другаде" и се чудех дали да я поръчам. Simple Smile Вероятно ще, слаб ми е ангела.
Не си давам книгите. Дори тези, които не са ми допаднали. Част от колекцията ми я закарах на къщата. Просто няма място вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт