В момента чета ... 92

• 40 852
  • 712
  •   1
Отговори
# 675

На мен Манюня ми подейства така. Simple Smile
Аз нея не можах да я дочета, прекалено детска ми беше, все едно чета Пипи дългото чорапче или Емил от Льонеберя Simple Smile
За Мамник да ми кажете, понеже е също от доста хвалените, но да си изясня сюжета - трилър, крими, магично-фантастичен? Струва ми се, че е нещо такова и няма да ми хареса, но все пак да питам.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 15:08 от Джинa

# 676
Изобщо не мисля да си губя времето с тези огнища ( на Лалева ) и с тези стопанки ( на Розмари ) . Голяма реклама всеки ден ми попада нещо из ФБ за тях . Тая Розмари развива едни теории едни чаршафии леле мале .. Бях гледала едно интервю с нея .. Абее има и верни неща , но не е моето .

# 677
Mila💗, аз не ги слагам .. Те си се самослагат. Кой до Йовков, кой до Елин Пелин...
И не това е най-страшното. Най-страшното е масовият хайп по техните книги. И това, че няма кой да им го каже в прав текст: "НЕ СТАВАШ ЗА ПИСАТЕЛ." Виж, работи там нещо друго....
Но докато има развълнувани читателки, с просълзени очи, умилени сърца и със "стиснати гърла" от поредния етно-патриотичен бълвоч, те ще продължават да бълват тази долнокачествена литература и да си се самонареждат кой до Йовков, кой до Талев!
Джуджетата до титаните.
Това е положението.

# 678
Свърших втора част на Прислужницата. Идея по-добре е от първата, може да се чете самостоятелно, нз защо бях останала с впечатление, че частите са свързани. Започвам третата.
И на мен втората ми допадна повече от първата.

# 679
Аз тъкмо започнах Прислужницата, през нощта на случаен принцип я избрах. Със сигурност си личи дали една книга ми е интересна, при все, че постоянно ми се дреме, ввече съм на 100 стр. А Мама греши за два месеца, 120 страници, срамота 🤣

А за Мамника, аз такива фентъзи, ала бала не харесвам, ама я изядох за отрицателно време и много ми хареса. Според мен не трябва да се водим по това на кой му е харесала дадена книга и като има негативни коментари и да се отказваме от нея.
Ето например Глина, на мен много ми хареса, прочетох и втората, сега започнах и третата книга.
А масово я хейтят по групите.

# 680
Преполових "Хобит". Харесва ми, много леко се чете, а Толкин е толкова сладкодумен. Междувременно давам пореден шанс на Сторител - не съм сигурна още дали аудио книгите са за мен. Започнах "Грехът на Малтица", но за съжаление не ме увлече. Сега реших да пробвам да слушам една класика - "Братя Карамазови" на Достоевски и смятам, че тук вече ще ми провърви.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:29 от verano90

# 681
Прочетох "Нишка" на Виктория Бешлийска. Постарала се е  вижда се с информация, но 7 жени за проследяване ми дойдоха твърде много. Постоянно се връщах да видя годината и месеца, да схвана как върви всичко, а дори нормално съдържание няма. От всички образи най-много ми харесаха Ана, Зорка и Ружа. Но определено "Глина" си ми остава най-силната й нейна книга.
Преди това се мъчих с "Деца мои", обаче се отказах на 40стр, не мога. Зулейха много ми беше харесала, но сега голяма мъка. А е много харесвана книга...
Препрочетох и "Нестинарка" на Кармен Мишу и ми се стори доста по-слаба от първия път, когато я четох. Явно вече се наситих на такъв тип литература. Някой дали е чел вече "Дъжд", да сподели отзив?

# 682
"Дъжд" е чудесна, коментирана е в някоя от предишните теми. На мен ми хареса повече от "Балканска сага".
Започнах "Стълбата на Яков" от Людмила Улицка и си личи още от началото, че ще е много хубава, със сигурност любителите на семейната сага ще се насладят на историята, обхващата повече от век.

# 683
Някой може ли да ми каже сериала по книгата Прислужницата The handmaid’s tale ли е?

# 684
Райна, ще чакам отзива ти за "Стълбата на Яков". Сигурна съм, че ще е разкошна! Heart

# 685
  • Mediterraneo
Не, разбира се Simple Smile Разказът на прислужницата на Маргарет Атууд.

# 686
Сигурна съм, че ще е разкошна! Heart
Стотина страници само съм прочела, но е много обещаваща. И се чете с лекота, въпреки че има доста герои, събития и прескоци във времето.

# 687
Онзи ден като се зарекох да не отварям книга от български автор, как само грешах! Взимам си думите назад.
Реших да изслушам тетралогията на Талев и да си я припомня. Е, няма такъв разкош! Heart
.

Талев е класика. Заслужава си “отварянето”😀 Ако решите и него може да преразкажете като “Сайбиевата невеста” и ще откажете бързо тези, които се колебаят да “отворят” български автор😀
С риск да възмутя псевдоинтелектуалците в темата, ще кажа, че дори гласувах за Невестата в анкетата🙂 въпреки че имам други фаворити за 2024.  Повествованието ми вървеше леко и непретенциозно и без излишни напъни за оригиналност и тенденциозен драматизъм. Образите ми бяха малко повърхностни и наивни, но ми бяха логични и не ме подразниха или отблъснаха.
Лично аз поставям оценка три от пет и се радвам, че я прочетох в точния за мен момент, в който имах нужда от подобно четиво.

# 688
Нещо против имате преразказа ми ли? Joy
Нещо обърках ли или грешно предадох дълбокия смисъл на книгата? Joy
Харесвайте си я, гласувайте си за нея - ваше право си е.
Мое право е да си я хейтя (както е популярно да се нарича мнение, различно от етночиклит хайпа).

Един коментар относно моето ревю, който много ми допадна: Българките много обичат да четат как други жени страдат, а ако страдат и в носия, става още по-патриотично.

С това аз лично затварям темата "Сайбиева невеста". Достатъчно време отделих на това недоразумение Joy

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 19:11 от Happy Mijjj

# 689
Вчера почнах "На лов за дребна щука", но някак припряна  ми тръгна и я оставих, че не е точно за приспиване.
Приспах се с препрочитане на "Шлемът на ужаса"

"Петмез" я прочетох, хареса ми. 
Благодаря Rayna13 Flowers Hibiscus
и сготвих Grinning
Скрит текст:

Довечера "Тайните, които не разкрихме", защото много харесвам "Доктор Живаго"

Общи условия

Активация на акаунт