В момента чета ... 92

• 40 840
  • 712
  •   1
Отговори
# 30
"Змията и крилете"... бавно ми върхи засега ,стигнах до 60-70 страница ,но ще дам шанс още 100тина страници
Тя се раздвижва във втората половина "Змията...", към края дори става доста динамична. Впрочем, от трите книги, излезли от тази авторка, най-много ми хареса новелата за изпепелените рози. Simple Smile

# 31
  • София
Завърших "Керван за гарвани" на Емине Сакдъ. Въпреки че е кратка, ме е яд за изгубеното време. Тази книга или по-точно това съчинение прилича на есе по някакъв партийно финансиран проект. Дано авторката си намери призванието другаде.
За оправяне на настроението прочетох "Възмездие" на Крис Картър. Това е най-новата от поредицата за Робърт Хънтър. Хареса ми колкото предишните.

# 32
Завърших "Керван за гарвани" на Емине Сакдъ. Въпреки че е кратка, ме е яд за изгубеното време. Тази книга или по-точно това съчинение прилича на есе по някакъв партийно финансиран проект. Дано авторката си намери призванието другаде.

Подкрепям мнението ти. Бях я започнала в Сторител и не можах да я издържа..

# 33
  • Русе

Започнах . Много ми хареса, още в началото ми се насълзиха очите и сигурно ще ревна докрая. Ма-Ян живее в село,в един от най-бедните райони в Китай, където всъщност живеят около 3 милиона. Скандално е в 21в да нямат достъп до образование и здравеопазване и да гладува 15 дни, за да си купи молив/ химикал. Мечтае да учи ,но родителите й нямат възможност да подсигурят образованието и на трите си деца.

# 34
Дочитам "Тихи години" на Алена Морнщайнова

# 35
  • София
За да раздвижа малко темата и за сканди литературата - пуснах информацията там; тук ще маркирам новината и ще ви "пратя" за повече инфо към другата тема.
"Ключът към убийството в старата гора" - Ларш Кеплер се завръща с ново име и нова криминална поредица
Писателско дуо Ларш Кеплер поставя началото на нова поредица, този път решена в стила на класическия криминален жанр. „Ключът към убийството в старата гора“.
Скрит текст:

Паралелно с други удоволствия, моя първа среща с Андерс Руслунд (серията за Еверт Гренс с "3-те секунди, минути и часове") - в темата за сканди книгите:
https://bg-mam.ma/p/1691778/48828980
Скрит текст:
За съжаление - едва няколко преведени у нас.

# 36
За оправяне на настроението прочетох "Възмездие" на Крис Картър. Това е най-новата от поредицата за Робърт Хънтър. Хареса ми колкото предишните.

Ооо Крис Картър ми е любим, но още не съм стигнала до "Възмездие"
Скоро приключвам "Убийства въвФлийт Хаус" на Лусинда Райли - препоръчайте с коя друга книга на авторката да продължа, тъй като стилът и много ми хареса:)))))

# 37
  • в сърцето на един мъж...
Тия пък Ларш Кеплер, защо решиха да променят нещата... Че ново име, че нов стил...

# 38
Ами Андорил им е фамилията. И Алекс е умалително и на мъжко и на женско име. А те са Александър и Александра. Така че, ако въобще е общо произведение, си използват истинските имена.
А Руслунд и Хелстрьом ми харесват. Вярно, не са като Несбьо, а и защо трябва да бъдат. За съжаление не мога да открия "3 минути". Другите, издадени у нас, съм чела.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 08:56 от W

# 39
  • София
Много е хубава, нали?
Нарочно цитирам, за да препоръчам една книга - "Някой си господин Пекелни". Още съм съвсем в началото, но я усещам като много "моя" книга. Носи ми същото настроение като "Тихи години", "Време за жени", "За разлика от слоновете" (макар и на пръв поглед да нямат много общо). Broken Heart В нея един младеж след низ от случайности тръгва по следите на някой си господин Пекелни, споменат от Ромен Гари в негова книга. За мой срам досега не съм чела нищо от Ромен Гари, но ще се поправя. Обичам такива книги, които те подтикват да търсиш и да проичетеш други книги.
А снощи завърших "Аз, Анна Комнина". Какво да кажа, много силна книга. Много "женска" книга, но не в онзи пошлия, подигравателен смисъл...... (взех си красивото ново издание на издателство Жанет 45, мисля да си взема и "Случаят Джем" от тази серия).

# 40
За мой срам досега не съм чела нищо от Ромен Гари, но ще се поправя.
Ромен Гари се разбира по-добре от по-зрели читатели, така че не е пропуск. За първи път четох негови книги в ранните 20 и не го оцених, не ме интересуваха темите, които засяга, нито пък вниквах в думите му. След 35 и дори след 40 вече се усеща по съвсем различен начин и ооо, колко е хубаво! "Обещанието на зората" и "Хвърчилата" препоръчвам за начало.
Чета "Балканска сага" от Кармен Мишу - харесва ми, но не коллото "Дъжд", пoследната ù книга.
Благодаря за темата 🌷

# 41
  • София
Господин Пекелни е точно от "Обещанието на зората". Не са налични за теглене от читанка, ще ги потърся в Столична библиотека.

# 42
  • в сърцето на един мъж...
Ами Андорил им е фамилията. И Алекс е умалително и на мъжко и на женско име. А те са Александър и Александра. Така че, ако въобще е общо произведение, си използват истинските имена.
А Руслунд и Хелстрьом ми харесват. Вярно, не са като Несбьо, а и защо трябва да бъдат. За съжаление не мога да открия "3 минути". Другите, издадени у нас, съм чела.

Да, съгласна съм, че е името им, просто вече имат някаква слава като другия тандем, а сега изведнъж променят всичко. Ще видим, може и да е интересно.
Ето тук има няколко книги, включително и "3 минути"
Ох, мислех да си взема тук при нас, "Случаят Джем" и "Аз, Анна Комнина", обаче е тотално безобразие да продаваш книга на цена със 100% увеличение и се отказах Sad Намерих си първата он лайн, за втората ще чакам промоция.

# 43
"Мираж" (Лекберг&Фексеус) ..избутах едва 150стр. и я зарязях.
Вървеше ми тегаво, отегчавах се през цялото време, докато четях и реших, че няма смисъл да се мъча.
Разочарована съм.
Прелистих края и се оказа история а ла...

Скрит текст:
"Тайните убежища" ... Винсент всъщност нигога не е имал семейство, нито деца.. Живял е сам със своята ужасна травма от детството и си е изградил свой свят и свое "убежище".

# 44
Много е хубава, нали?
Нарочно цитирам, за да препоръчам една книга - "Някой си господин Пекелни". Още съм съвсем в началото, но я усещам като много "моя" книга. Носи ми същото настроение като "Тихи години", "Време за жени", "За разлика от слоновете" (макар и на пръв поглед да нямат много общо). Broken Heart В нея един младеж след низ от случайности тръгва по следите на някой си господин Пекелни, споменат от Ромен Гари в негова книга. За мой срам досега не съм чела нищо от Ромен Гари, но ще се поправя. Обичам такива книги, които те подтикват да търсиш и да проичетеш други книги.

Много ми хареса, ще потърся "Някой си господин Пекелни" и си признам не съм чела нищо на Ромен Гари, макар че съм франкофон, ще се поправя Relaxed
Благодаря!

Продължавам с "Първата лъжа печели"

Общи условия

Активация на акаунт