В момента чета ... 92

• 40 840
  • 712
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцето на един мъж...
Миж, благодарности за новата тема! Heart

Аз не знам какво да чета в последно време. Завърших Мариана Запата, "Огън на леда" - не беше лоша, обаче може ли 450 страници да се уговарят приятели ли са, мразят ли се, обичат ли се и накрая чак последните 20на страници решиха, че се обичат. Определено е тийн книжка. Започнах "Джаки и Мария, на Джил Пол, обаче още не мога да реша дали ми е интересна, а по принцип ме вълнуват те двете.

# 16
  • Mediterraneo
Аз довършвам Мъртви води на Бекет. В Сторител започнах Изрисувано с къна. Там пък последно изслушах Обещанието на Луси Даймънд- драматична семейна история за тайни, прошка и любов, нищо особено, беше ми интересна.

# 17
Днес си взех от boxnow “Размах” на Дейвид Епстийн, с коментар на корицата от любимия ми Малкълм Гладуел. Чете ми се нещо такова- смесица между социология, психология, икономика и е писана от журналист. Надявам се, че ще е много моя бира. Започвам я сега.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 20:00 от mariposa333

# 18
Миж, благодаря за новата тема 💐
Дочитам "Кери" и започнах "По-странни времена".

# 19
Благодаря за темата! Записвам се с любимия Цвайг и "Триумфът и трагедията на Еразъм Ротердамски"

# 20
Благодаря за новата тема!Чета “Емпузион” на Токарчук и последната на Антъни Уилям “Спасение за мозъка”/имам всичките му книги и съм верен фен/,много са ми интересни,едва намирам време да се добера вечер до тях.За Токарчук много сме говорили-или я харесваш,или не.Уникален стил,голям ум,и тази книга е една вселена.Изданието е с твърди корици и много красиви илюстрации.

# 21
Прочетох "Прислужницата" на Фрида Макфадън. За мен това е изключително слаба книга. Плоски персонажи, клиширани реплики, повърхностна фабула, като щрихована, без най-малкото усилие да се дадат детайли и дълбочина нито на образите, нито на историята.
Едни и същи твърдения се повтарят по десетки пъти, обясняват се очевидни неща.
И накрая крайно наивен и претупан финал.

Продължавам със "Загадките на безумието" на Исмаил Кадаре.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 15:53 от Елмайра

# 22
  • София
Нова тема, нови книжни изкушения. Благодаря и аз.
Предложих един филм във филмовата тема и се оказа, че е по книга. Авторът пък бил "испанският Стивън Кинг". (Тук едно познато телевизионно човече от миналото се обажда: "Ами сега?!")
Понамерих това-онова - засега на бълг. не. Но не съм ровил при руснаците.
Отбелязвам автора тук, доста от вас четат и на др. езици, може да им е интересно.

Целият ми пост за филма там и трейлъра:
https://bg-mam.ma/p/1017023/48810104

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 16:23 от EmBrother

# 23
Чета "Мъглите на Серенгети". Много ми харесва. Трогателна история, която те хваща за гърлото.
Препоръчвам!

# 24
  • София
Приключих със "Стая за гости". Имах много по-големи очаквания за книгата, но се оказа пълно разочарование за мен. Аз, която по принцип не харесвам дълги изречения, едвам издържах стила на авторката. Отделно през цялото време се повтаря и се върти едно и също. Цялата книга е едно безумие за мен.
Скрит текст:
Отвлечена си от 5 години - отдават ти се толкова възможности да избягаш и не правиш нищо...
Книгата по-скучно не можеше да завърши. Не се разбират мотивите, не се вижда гледната точка на убиеца. Не вярвам да има фенове на жанра, на които да им хареса тази книга. Оценка 1/5.

Почвам лека по-лека да се насочвам към коледни книги и ще продължа със "Зимна улица" на Елин Хилдебранд.

# 25
  • Русе

Почти съм на финала, тръгна добре,даже си викам бре и стилът го бива думите,не е писана като от третокласник . Но уви вече почти на последните 15 страници съм плиткоумен любовен правоъгълник.
Междувременно да не ми умрат мозъчните клетки запознах и ,, Признания,, приключих първата глава -  брутално ми харесва. Когато я приключа ще допълня .

# 26
  • в сърцето на един мъж...
Ох, тоя "Коледен облог" го започнах миналата коледа, стигнах до някъде и го зарязах, защото ме издразни. Реших да го довърша тая коледа, ама явно ще отиде директно за подарък

# 27
  • Галифрей
Тъй виждам,че сме на Коледно настроение, започнах да чета “ Коледа край камината” Не бях чела досега такива типове книги ала Холмар. Харесва ми,леко  е и забавно ❤🎄

# 28
По една случайност и аз съм на Коледна тематика - намерих последната книга на Сузана Кларк - The Wood at the Midwinter.
 Книга е много силно казано - по-скоро е коледно-езическа история, която се чете за по-малко от час. Не знам как да напиша нещо за сюжета, без да е спойлер, защото е толкова кратък, а и едва ли може да се нарече истински сюжет...
Най-интересното за мен беше послесловът, в който авторката говори за своето вдъхновение и произведенията, които са й повлияли.
По странен начин книжката ми напомни за една малка книга на Джордж Мартин, която четох отдавна - Леденият дракон. Там става дума за момиче, което е привлечено от света на нечовешкото, мистичното, но когато трябва да избира между него и семейството си, то се връща в света на хората. Е, тук е точно обратното.
Сузана Кларк (като автор и като човек) ми изглежда много по-симпатична от Мартин (който за мен е един противен тулуп).

# 29
  • Варна/Благоевград
Тази седмица прочетох "Пленена" и "Готикана" , вчера започнах "Змията и крилете" ,по принцип не обичам такъв жанр ,но след всички положителни отзиви ,реших да дам шанс , бавно ми върхи засега ,стигнах до 60-70 страница ,но ще дам шанс още 100тина страници

Общи условия

Активация на акаунт