Дете на 46+ ?

• 3 007
  • 17
  •   1
Отговори
Има ли тук жени, забременели съд собствени яйцеклетки на 46 + ?

# 1
И да има, то си е индивидуално, макар и статистически рядко срещано. На теб това как ще ти помогне?

# 2
И да има, то си е индивидуално, макар и статистически рядко срещано. На теб това как ще ти помогне?

Може да имат полезни съвети за мен. Ние в момента опитваме и малко надежда би помогнала Simple Smile

# 3
  • Варна
Привет, имаше скоро тема със заглавие нещо като "Баща на 50 +", потърсете я. Има различни гледни точки, полезна е, до болка директни са някои мнения, но за мен и това е ценно.

# 4
Предполагам авторката се интересува дали може да забременее със собствени яйцеклетки или са й нужни донорски, не дали да се реши да има дете на тази възраст. В онази тема полемиката се развива в съвсем друга посока.

# 5

Може да имат полезни съвети за мен. Ние в момента опитваме и малко надежда би помогнала Simple Smile

Правиш си изследвания, имаш ли въобще годни яйцеклетки на тази възраст, как са нивата на хормоните, и по-добре се насочи към подфорума за проблемно забременяване.

# 6
Според мен е доста малко вероятно, дори при инвитро.

# 7
На ваше място бих писала ЛС на потребителката Fever Ray, която е родила на тази възраст и би ви дала компетентна информация.
Аз иначе имам бивша колежка, родила около 50, но вече не поддържаме връзка, а и не ми е било удобно да я питам ама с какви яйцеклетки роди.

# 8
  • Sofia
Fever Ray роди на 46+, но с донорска яйцеклетка.
А тук се пита за собствени Я.

# 9
Е, поне е проучвала информация, знае полезни неща. Минала е по този път, както се казва.

# 10
  • Sofia
Е, поне е проучвала информация, знае полезни неща. Минала е по този път, както се казва.
В една съседна тема точно беше написала, че след 42-43г трябва да се види яйчниковия резерв и евентуално вече да се мисли и за донорски Я.

Но, то това всеки репродуктивен ще й го каже. На 46+ със собствени Я е малко вероятно да се получат нещата.

Втората жена на баща ми роди на 44г (естествено забременяване) - детето се роди с увреждания. Просто на тази възраст повечето яйцеклетки са с лошо качество. А и целта не е просто да се постигне бременност, ами и да се роди здраво дете.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:39 от Brin de muguet

# 11
Аз родих на 43 г. (без инвитро). В болницата се запознах с 45 годишна жена, която роди здраво бебе - естествено забременяла. Според мен е възможно значи и на 46 г. но шансовете намаляват с всеки изминал месец и дано имате късмет.

# 12
  • Sofia
Едно е да роди на 45г, друго е тепърва да забременява на 46г+. Не е невъзможно да се получат нещата, но наистина на тази възраст всеки изминал месец е от значение. Много зависи в какво състояние е ЯР.

# 13
Аз забременях на 36 в първия месец опити. На 39 започнаха проблеми с цикъла, с хормоните. Не съм изследвала яйчников резерв, защото не планирам друго дете, но сигурно до 46 ще съм в (пред)менопауза. Така че, да, след една възраст масово стремглаво надолу вървят нещата в репродуктивен план при повечето жени.

# 14
През лятото ще стана на 46. Поради болезнен цикъл нямам търпение за симптоми на идваща менопауза и поне да се разреди, да почне да е на 2-3 месеца. Да, ама не. Точно на 28 дни, и си е както винаги. Питам лекарите абе няма ли да спира вече. А, можело да откарам така още десет години.
ЯР не съм изследвала, не ме интересува. Но просто не виждам никакви признаци нещо да се е променило, а ги очаквам с нетърпение, защото ме тормози.
Също се надявам и да не може да ме изненада щъркел, защото съм стара, но все пак вземам мерки, защото по закона на Мърфи човек никога не знае.
Така че общо взето на почти 46 не виждам нещо да е драматично различно от 40. Какво значи проблеми с цикъла, за мен проблемът е, че е редовен. Grinning

Ама това си е спам, и моя пост, и на Кукумицинка. Авторката пита кой има опит със забременяване на късна възраст, а ние нямаме, т. е. не сме особено полезни.

Общи условия

Активация на акаунт