Звездни Компромати- Юни'25

• 266 312
  • 2 387
  •   2
Отговори
  • Rock & Roll feeling ...

Том и Джери на 85!
*Благодарим за прекрасното детство*

Създадени от ... скука.
Скрит текст:
Заветното дуо е родено от идеята на друга двойка, а именно от анимационния отдел на MGM, където работят Уилям Хана и Джоузеф Барбера. Двамата аниматори се мъчели да постигнат успех на друго студио по онова време. От скука започнали да си драскат и да изобразяват идеите си на хартия. Така стигнали до концепцията за котка и мишка, които се карат и преследват и макар да е било вече правенo решили да дадат шанс на идеята.

Гражданинът от Тексас
Скрит текст:
След създаването на идеята идва ред и за дебютирането на първия епизод. Той излиза на 10 февруари 1940 година. Епизодът става огромен хит. Въпреки това обаче, създателите изгубили мотивацията и идеите си и отказали да продължат работата си.

Тогава получават настоятелно писмо от важен индустриалец от Тексас. Той пита кога ще може отново да гледа своите нови любими герои. И така работата по анимацията отново е възстановена.
Ето го и първият епизод :

50 $
Скрит текст:
В дебютния филм, спечелил сърцата на зрителите, всъщност котаракът носел името Джаспър. Мишлето няма име, но продукцията издава, че работното му било Джинкс. Имената на героите създавали известни дебати между създателите на анимацията и затова те организирали вътрешен конкурс. В него всички служители на студиото трябвало да предложат имена за героите. Предложението с най-добро име щяло да получи парична награда. Така аниматорът Джон Кар се сдобива с 50 долара, а създава история за може би над 50 милиона.

Яйченият коктейл
Скрит текст:
Джон Кар не случайно измисля двете имена, паснали си така добре, а всъщност ги взаимства от небезизвестния коктейл Том и Джери. Напитката е традиционен коледен коктейл в Съединените Щати. Тя е приписвана на британския журналист Пиърс Игън, който поискал вариант на яйчен ликьор с добавка бренди и ром. Коктейлът се сервира топъл в чаша или купа.

По-млад и на 2 крака
Скрит текст:
Първоначалният образ на котарака Том е бил изрисуван като ходещ на четири крака, с гъста козина, малко бръчки и петна по веждите. В последствие обаче продукцията решила да го направи по-млад и пъргав. Сметнали, че ако Том е изправен на два крака, ще има повече свобода на действията и повече предпоставки за забавни моменти.
През годините:

Лицето на стопанката
Скрит текст:
Хитовата анимация нямаше да е същата без дамата, която чисти и оправя поразиите на Том и Джери. Mammy Two Shoes (Мами две пантофки), както е и наречена героинята, се появява в епизодите в образа на афро-американка и най-често ние виждаме нейните ръце и крака. Всъщност лицето ѝ така и не влиза в кадър, защото камерата обхваща само 1/3 от височината на помещенията.

Продукцията обаче измисля епизод, в който тя тича отдалече и така имат възможност да хванат целия ѝ образ за няколко секунди. Това става заради хилядите писма от фенове, които ежедневно студиото получава с молби да видят лицето на Mammy Two Shoes. Така лицето на стопанката е показано, макар и само веднъж.
Нейният образ всъщност е създаден по прототип на актрисата Хати Макданиъл, която печели „Оскар” за ролята си като прислужницата Мами в „Отнесени от вихъра”.

А през 60те години образът на героинята е променен на бяла жена.

Без думи
Скрит текст:
...но с много емоции
Една от най-отличителните черти на „Том и Джери“ е липсата на диалози. (като изключим някоя и друга песен и няколко възклицания и кратки изречения)
Преследванията, комичните ситуации и физическите шеги се разгръщат без нужда от думи, което прави анимацията разбираема и забавна за зрители по целия свят.

Например, шоуто започва да се излъчва в Япония през 1965 година, а проучване в държавата показва, че Том и Джери се класират на 58 място в класацията на японците за топ 100 анимета на всички времена. Те са и единствената не японска анимация в списъка.

Макар думите да са рядкост в сериала, Том говори понякога, главно когато ухажва любимата си котка – Тудълс Галор. Джери пък е още по-мълчалив, като в един от епизодите изненадва зрителите, казвайки “Не” цели пет пъти.

Иновациите
Скрит текст:
За пилотния епизод Хана и Барбера подготвили филмовата си демонстрация,  използвайки по-малко от 2000 рисунки  на основните сцени, което не било правено по това време, но по-късно станало обичайна практика. Те поставили тези рисунки върху експонационен лист, за да покажат действието кадър по кадър, така че камерата „да може да ги заснеме с необходимата дължина“. Резултатът бил филм, дълъг колкото стандартния късометражен филм, но с по-малко рисунки, използвани за постигане на тази дължина.

Любопитен факт е, че Уилям Хана сам изпълнява голяма част от звуковите ефекти в поредицата. Той е автор на известния писък на Том, когато попада в някоя от клопките на Джери, както и на характерното нервно преглъщане на мишлето.

Чехите
Скрит текст:
Не всички епизоди са направени в Сащ. Има няколко, които са направени в Чехословакия.
Но заради комунистическия режим,  имената чешхите, които са работили по епизодите са били заменени с английски.
Виктор Литъл всъщност е бил Вацлав Лидъл (композитор)
S. Newman всъщност е бил Zdenka Najmanová (продуцентски директор)
М. Кликър всъщност е бил Милан Кликар (водещ аниматор)
В. Марш всъщност е бил Вера Марешова (аниматор)
А. Буреш всъщност е бил Антонин Буреш (аниматор)
Денис Смит всъщност е бил Зденек Сметана (аниматор)

Критиките
Скрит текст:
Въпреки че е детско анимационно филмче, поредицата на Том и Джери получава не една или две критики за това, че в епизодите има твърде много насилие, както и сцени с проява на расизъм.

ОСКАРИТЕ
Скрит текст:
Оригиналната продукция на анимацията е продуцирана от Метро-Голдуин Майер в периода 1940 – 1958 и включва 114 епизода. Те успяват да спечелят 7 награди „Оскар“.
Още с пилотния епизод  студиото печели „Оскар” за най-добър късометражен филм.

# 1
  • Враца
Прекрасна тема, Летящ кактус!
Много старание и внимание си вложила и личи, че е с желание.
Благодаря!

# 2
  • София
Благодаря за новата тема, Кактусче! 🌵
Прекрасно оформена.

Страхотни Бекъм и Хемсуърт с техните малки принцески.

Да се похваля, че аз си имам пълната колекция на Том и Джери. 😊

ПСЖ се подигра с Интер на финала на ШЛ. Париж няма да спи...
Освен паметния резултат за историята обаче аз ще запомня финала с очарователната Гергана Гунчева в студиото на bTV.
Скрит текст:

# 3
  • София
И аз благодаря за темата! Ще чета историята на Том и Джери допълнително. Искам да кажа, че ми стана жал за Интер. Четвърти, че и пети гол... нужни ли бяха, защо трябва така да бъде унижаван един отбор. Големи мъже плачеха със сълзи. Аз ако бях треньор на ПСЖ след четвъртия щях да изкарам всички основни играчи и да вкарам всички резерви, доколкото може, да усетят и те атмосферата. Не знаех, че Мбапе не е играч на ПСЖ вече. Много ме кефи, но май е странна птица по отношение на жените, с някакви транссексуални се беше забърквал.

# 4
Кактусче, върна ме в детството, благодаря ти за труда!
Честит първи юни,, пораснали момичета!
Хубава е Натали с тъмна коса, но е много различна.
Тя потвърди ли че Чой е бащата, имат ли снимка заедно или друго?

Ама то русото си седи , да не е перука отпред.

# 5
Благодаря за темата, Кактус!
Гергана Гунчева е разкошна! Пожелавам ѝ страхотен мъж да си намери, ако още не е.
Що за идея е черната перука на Натали? Хубава е с нея, но ми идва в повече да я сложи точно за последното си предаване.

# 6
Ивана

Откакто отслабна не ми харесва.
От нея са останали една увиснала гуша, изкуствени зъби и огромна глава.

# 7
  • София
Благодаря за темата!🍀

На някои не им прилича толкоз слабост...Ивана,Мария,Галена .вече го казахте.Не всеки изглежда млад с ниско тегло,по скоро стар..😊

# 8
Благодаря за темата и честит празник.
Гергана Гунчева странен тоалет е избрала за финала. Иначе изглежда чудесно.

# 9
  • София
Благодаря за темата! Flowers Hibiscus

Натали нито с черна, нито с руса коса ми харесва.

# 10
Благодаря, Кактусче!🍀
Това при Натали беше някаква нелепа перука, гледала съм подобни в Тему-бретон, назад захванато за нейната коса.
На кой е била идеята да разхвърлят тези възглавници? Натали ходи край тях обула високи токчета, сериозно залитна, добре, че я удържаха-щеше да се пребие.

# 11
  • София
Страхотна нова тема на днешния празник. Честито на всички деца. На Натали въобще не ми хареса изкуствения бретон, който й бяха закачили.

# 12
  • До морето
Ама наистина са й закачили фалшиво кече отгоре....Божееее, пък аз реших, че е поумняла.

# 13
# 14

Общи условия

Активация на акаунт