RYANAIR - 31

• 13 854
  • 277
  •   1
Отговори
Ryanair - уебсайт
Често задавани въпроси
ТАРИФИ (цени за избор на място, багаж, промени по резервацията и т.н.)

Страница във Фейсбук
Контакти - чат

Промени, направени в рамките на 24-часов гратисен период:
Не се притеснявайте, клиентите, които са резервирали полета си директно на уебсайта на Ryanair.com, имат 24 часов гратисен период от момента на първоначалната резервация, за да коригират всички незначителни грешки (дати/часове) безплатно.
Скрит текст:
Също така Ви позволяваме да обърнете маршрута, ако сте резервирали полета си неправилно. Например DUB до STN, можете да промените това на STN на DUB.
Ако променяте датата на полета си или час, ние ще се откажем от таксата за промяна на полета. Въпреки това ще Ви бъде начислена всяка ценова разлика между платената първоначална цена на билет и най-ниската обща цена за новия полет.
Моля, обърнете внимание, че ако цената на билета за новия полет е по-ниска, няма да бъде направено възстановяване на суми.
Още инфо тук

В момента има бъг на българската версия на уебсайта и има вероятност, ако резервирате на нея, да не получите мейл с потвърждение за резервацията! Това не означава, че резервацията е неуспешна, ако я виждате в профила си, значи всичко е наред.

ВАЖНО: Oт 16.01.2017 г. всички полети на Ryanair се изпълняват от Терминал 2.

Дестинациите от София са:
Айндховен
Аликанте
Аман (от 1 юни 2026)
Барселона
Бари
Бергамо
Берлин
Бирмингам
Болоня
Бове
Бристъл
Будапеща
Валенсия
Варшава Модлин
Виена
Вроцлав
Дъблин
Единбург
Катания
Кьолн
Копенхаген
Корфу
Краков
Карлсруе / Баден Баден
Ламеция
Ливърпул
Лондон Станстед
Мадрид
Малага
Малта
Маракеш
Меминген
Неапол
Нюрнберг
Палма де Майорка
Пафос
Пиза
Родос
Скиатос
Тревизо
Торино
Франкфурт Хан (до 27 март 2026)
Шарлероа
Ханя
Загреб

От Пловдив:
Бирмингам
Лондон(Станстед)
Манчестър
Милано Малпенса

От Бургас
Братислава
Будапеща
Виена
Варшава Модлин
Дъблин
Гданск
Каунас
Краков
Лондон Лутън
Познан
Рим Фиумичино

От Варна
Катовице
Краков

Транспорт до Летище София

Багаж
Подробно обяснение за политиката за багажа

Политика за ръчен багаж   
Имате право да вземете на борда 1 малка ръчна/лична чанта, която трябва да се побира под седалката пред Вас (40 см х 20 см х 30 см). Някои примери са ръчна чанта, чанта за лаптоп и малка раница.

Пътниците, които са закупили „Приоритет и 2 чанти ръчен багаж“ или Plus/Flexi/Family билет, или билет за свързващ полет, могат да вземат на борда 1 допълнителна чанта от 10 кг, която трябва да се побира в оразмерителя за багаж (не повече от 10 кг и размери 55 см х 40 см х 20 см).

Формата за проверка на ръчния багаж, изглежда така:

Чекиран багаж -
Всеки пътник може да закупи до 3 регистрирани чанти от 20 кг. Пътникът може също да добави до 3 кг допълнителен свръхбагаж към регистрираната чанта от 20 кг. В допълнение, пътниците могат да регистрират също спортна екипировка и музикални инструменти.

Превоз на течности и козметика в ръчния багаж

Козметика (лосиони, гелове, шампоани, паста за зъби и др.), безалкохолни напитки и течни храни трябва да бъдат в пластмасови/стъклени контейнери – максимален обем до 100 мл. Всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от  1 л. Могат да бъдат направени до две изключения – превоз на храни за бебета и превоз на лекарства, необходими по време на полета.

Изисквания за сигурност на летищата

В ръчния багаж се допуска пренасянето на преса за коса

Позволен багаж за бебета/деца:

Можете да носите безплатно 2 артикула за бебешки принадлежности на дете. Няма разрешение за кабинен багаж (на възраст от 8 дни до 23 месеца). Въпреки това може да се вземе бебешка чанта до 5 кг (размери: 45 см x 35 см x 20 см) за бебета, пътуващи в скута на възрастен.

Чекиране

Безплатно чекиране без право на избор на място може да направите от 24 часа до 2 часа преди полет. Ако желаете да си изберете места, трябва да заплатите и може да се чекирате 60 дни преди полета.
Ако се разпечата бордна карта на български, на нея не се вижда, че има закупен багаж, ако се разпечата от английската версия на сайта, се вижда.

Не е задължително да разпечатвате бордните карти, може да свалите приложението за андроид и айфон на Ryanair и да покажете на летището картата на телефон или таблет. Това важи и за полетите от София, но имайте предвид, че някои летища не приемат такива бордни карти.
Скрит текст:
Тези летища са Agadir ,Essaouira,

Fez, 
Nador, 
Oujda
, Marrakesh
,Rabat, Tangier 
, Kefalonia
, Volos.  До тях към момента няма полети от София, но за всеки случай ги слагам.

Ако пътувате с малки деца и не получите места заедно, се свържете с кол-центъра за да ви намерят подходящи места.

Местата в самолета

Ето как изглежда бордната карта на български:
'Място за сядане' показва на кой ред в самолета стe и кое ви е мястото. 'Ред' е поредният номер на чекиране на пътника.

Начините на плащане са следните:
Билетите, резервирани през сайта на Ryanair, могат да бъдат платени с PayPal, кредитни карти -American Express, Visa, Mastercard, Diners/Discover, Apple Visa и Apple Mastercard и дебитни карти Visa Connect, Visa Electron, Mastercard Prepaid, Visa Delta.

Моля, конкретни въпроси за дестинациите да публикувате в съответните теми в подфорум На път в чужбина.

Предишните теми:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  28 29 30

Последна редакция: нд, 22 мар 2026, 13:59 от Bradley Cooper

# 1
  • Сред мелниците
Здравейте, регистрирам полет на наш роднина с безсрочна лична карта .
Правилно ли е да въведа някаква далечна дата напр. след 100 години?

# 2
Ако системата позволява, да. Може да е произволна дата след полета.

# 3
  • Сред мелниците
Благодаря!
 междувременно си писах със съпорта , казаха ми да въведа дата 10 години след полета. Попитах дали не е по-добре да е по-голям периода, защото човекът може след 12 години да иска да пътува отново и вероятно няма да може да смени датата, но ми казаха категорично, не, пишете 10 години след полета.
За някой който има подобен въпрос .

# 4
Няма значение каква дата пишете, не ги гледат. И да е срочна картата пак.

# 5
Здравейте! Имам въпрос, който уж съм си изяснила, но ми се ще някой с повече опит да потвърди като извод.
При обща резервация на двупосочно пътуване за двама човека, единият се отказал. Има трети човек, който желае да пътува, но нов билет излиза по-евтино от смяна на име. Ако купим нов билет за третия човек, има ли проблем с пътуването на първия, по чиято резервация ще има един неявил се пътник?

# 6
няма проблем, просто не се явява

# 7
  • Пловдив
В понеделник ми предстои полет и имам питане за лекарствата. Изписани са ми Сиофор 850 мг и Престилол 5/10 мг - трябва ли да представя рецепта? Смятам да ги нося в дамската ми чанта, защото е важно да са ми под ръка, все пак се пият по схема. Извън тях взимам абсолютен минимум - три аулина, три ACC 600, три разтворими аспирин C, половин блистер Лопедиум. Събирам ги идеално в прозрачния плик с козметиката - това ОК ли е? Четох в сайта на компанията, но нещо се обърках.

# 8
  • София
Няма проблеми с лекарствата. Пътувала съм много пъти с пълна чанта различни. Само 1 сироп за кашлица изхвърлиха,  че беше 150 мл.

# 9
Не ти трябват рецепти, нищо
Ако са течности, до 100 мл в плика с течностите
Ако са повече, или преливаш или рецепта

# 10
  • Пловдив
Течности няма да нося - прахчета и таблетки са.

# 11
Здравейте, за първи път ще летим със самолет и имам нужда от помощ. Ще пътуваме за 5 дни до Рим, избрали сме само раница като багаж. Прочетох за течностите, които трябва да бъдат в един плик и да не надвишават 1 л., но вътре задължително ли трябва да са прозрачни шишенцата, или мога да купя от ДМ и Лили мини разфасофки шампоан, душ гел, също съм виждала и мини разфасофки дезодоранти? Парфюм може ли да се носи?
Лекарства може ли да носим в себе си, говоря за течен аналгин, лопедиум, нурофен и кетонал?
Цигари може ли да носим с нас и колко - стек, два?
Може ли да си вземем външна батерия, слушалки, зарядно?
Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.

Последна редакция: пт, 03 апр 2026, 09:17 от slance_96

# 12
Мини разфасовки козметика до 100 мл. може. Няма нужда да са прозрачни. Малък парфюм също може. Течните лекарства и те да са до 100 мл. Парфюм, кремове, течни лекарства... също се слагат в плика с течности. Не са проблем.

# 13
  • София
Всичко течно може да е до 100 мл - общо до 1 л, слага се в прозрачен плик.

# 14
Цигари може ли да носим с нас и колко - стек, два?
Може ли да си вземем външна батерия, слушалки, зарядно?
Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.
Цигари макс.4 стека. Външна батерия, слушалки, зарядни може да носите. Лек път и приятно прекарване в Рим!

Общи условия

Активация на акаунт