RYANAIR - 30

• 18 873
  • 308
  •   1
Отговори
Ryanair - уебсайт
Често задавани въпроси
ТАРИФИ (цени за избор на място, багаж, промени по резервацията и т.н.)

Страница във Фейсбук
Контакти - чат

Промени, направени в рамките на 24-часов гратисен период:
Не се притеснявайте, клиентите, които са резервирали полета си директно на уебсайта на Ryanair.com, имат 24 часов гратисен период от момента на първоначалната резервация, за да коригират всички незначителни грешки (дати/часове) безплатно.
Скрит текст:
Също така Ви позволяваме да обърнете маршрута, ако сте резервирали полета си неправилно. Например DUB до STN, можете да промените това на STN на DUB.
Ако променяте датата на полета си или час, ние ще се откажем от таксата за промяна на полета. Въпреки това ще Ви бъде начислена всяка ценова разлика между платената първоначална цена на билет и най-ниската обща цена за новия полет.
Моля, обърнете внимание, че ако цената на билета за новия полет е по-ниска, няма да бъде направено възстановяване на суми.
Още инфо тук

В момента има бъг на българската версия на уебсайта и има вероятност, ако резервирате на нея, да не получите мейл с потвърждение за резервацията! Това не означава, че резервацията е неуспешна, ако я виждате в профила си, значи всичко е наред.

ВАЖНО: Oт 16.01.2017 г. всички полети на Ryanair се изпълняват от Терминал 2.

Дестинациите от София са:
Аликанте
Барселона
Бари
Берлин
Бирмингам
Болоня
Братислава
Бристъл
Варшава Модлин
Шарлероа
Будапеща
Катания
Ханя
Кьолн
Копенхаген
Корфу
Краков
Дъблин
Единбург
Айндховен
Карлсруе / Баден Баден
Ливърпул
Лондон Станстед
Мадрид
Малага
Малта
Меминген
Бергамо
Неапол
Нюрнберг
Палма де Майорка
Пафос
Пиза
Бове
Родос
Рим Чампино
Скиатос
Тел Авив
Валенсия
Тревизо
Виена
Вроцлав
Франкфурт Хан
Задар
Загреб

От Пловдив:
Лондон(Станстед)
Манчестър
Милано Малпенса

Бирмингам

От Бургас
Братислава
Будапеща
Дъблин
Гданск
Каунас
Краков
Лондон Лутън
Познан
Виена
Варшава Модлин

От Варна
Катовице
Краков
Виена

Транспорт до Летище София

Багаж
Подробно обяснение за политиката за багажа

Политика за ръчен багаж   
Имате право да вземете на борда 1 малка ръчна/лична чанта, която трябва да се побира под седалката пред Вас (40 см х 20 см х 30 см). Някои примери са ръчна чанта, чанта за лаптоп и малка раница.

Пътниците, които са закупили „Приоритет и 2 чанти ръчен багаж“ или Plus/Flexi/Family билет, или билет за свързващ полет, могат да вземат на борда 1 допълнителна чанта от 10 кг, която трябва да се побира в оразмерителя за багаж (не повече от 10 кг и размери 55 см х 40 см х 20 см).

Формата за проверка на ръчния багаж, изглежда така:

Чекиран багаж -
Всеки пътник може да закупи до 3 регистрирани чанти от 20 кг. Пътникът може също да добави до 3 кг допълнителен свръхбагаж към регистрираната чанта от 20 кг. В допълнение, пътниците могат да регистрират също спортна екипировка и музикални инструменти.

Превоз на течности и козметика в ръчния багаж

Козметика (лосиони, гелове, шампоани, паста за зъби и др.), безалкохолни напитки и течни храни трябва да бъдат в пластмасови/стъклени контейнери – максимален обем до 100 мл. Всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от  1 л. Могат да бъдат направени до две изключения – превоз на храни за бебета и превоз на лекарства, необходими по време на полета.

Изисквания за сигурност на летищата

В ръчния багаж се допуска пренасянето на преса за коса

Позволен багаж за бебета/деца:

Можете да носите безплатно 2 артикула за бебешки принадлежности на дете. Няма разрешение за кабинен багаж (на възраст от 8 дни до 23 месеца). Въпреки това може да се вземе бебешка чанта до 5 кг (размери: 45 см x 35 см x 20 см) за бебета, пътуващи в скута на възрастен.

Чекиране

Безплатно чекиране без право на избор на място може да направите от 24 часа до 2 часа преди полет. Ако желаете да си изберете места, трябва да заплатите и може да се чекирате 60 дни преди полета.
Ако се разпечата бордна карта на български, на нея не се вижда, че има закупен багаж, ако се разпечата от английската версия на сайта, се вижда.

Не е задължително да разпечатвате бордните карти, може да свалите приложението за андроид и айфон на Ryanair и да покажете на летището картата на телефон или таблет. Това важи и за полетите от София, но имайте предвид, че някои летища не приемат такива бордни карти.
Скрит текст:
Тези летища са Agadir ,Essaouira,

Fez, 
Nador, 
Oujda
, Marrakesh
,Rabat, Tangier 
, Kefalonia
, Volos.  До тях към момента няма полети от София, но за всеки случай ги слагам.

Ако пътувате с малки деца и не получите места заедно, се свържете с кол-центъра за да ви намерят подходящи места.

Местата в самолета

Ето как изглежда бордната карта на български:
'Място за сядане' показва на кой ред в самолета стe и кое ви е мястото. 'Ред' е поредният номер на чекиране на пътника.

Начините на плащане са следните:
Билетите, резервирани през сайта на Ryanair, могат да бъдат платени с PayPal, кредитни карти -American Express, Visa, Mastercard, Diners/Discover, Apple Visa и Apple Mastercard и дебитни карти Visa Connect, Visa Electron, Mastercard Prepaid, Visa Delta.

Моля, конкретни въпроси за дестинациите да публикувате в съответните теми в подфорум На път в чужбина.

Предишните теми:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  28 29

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:27 от Bradley Cooper

# 1
Благодаря за новата тема!

Прибрахме се в събота от Малага. Седяхме на втория ред, места E и F. Какво ми направи впечатление. На този ред малкият кабинен багаж се слага в отделението над главите, защото не може да е отпред (даже има и надпис). На полета на отиване, стюардът специално ни предупреди като се качихме, че отделението за багаж над нас е за нашите раници и трябва да следим никой да не си слага багажа там. Човекът, който пътуваше на мястото до пътеката, даже ни каза, че в това отделение не трябва да се слага голям кабинен багаж, защото отделението не може да издържи по-голямо тегло (не съм сигурна, че е вярно, споделям го като нещо дочуто).  На връщане обаче се качваме и установяваме, че отделението вече е заето от един куфар и една раница и няма място за нашите раници, обаче стюардесата взе да мънка, че това бил багажът на пътниците от първи ред и ние да сме си намерели място за нашите раници. Категорично отказа да ни съдейства, даже ни препрати да се разправяме с пътниците от първи ред (което не направихме). Та, така. Миналата година Райън ми изпратиха имейл да ме питат за впечатления от пътуването ми, ако и сега го направят - директно ще я наковладя стюардесата.

# 2
  • Melmak
Благодаря за новата тема! Пожелавам евтини и безаварийни полети на всички! И повече спазване на правилата, за да няма драми! Simple Smile

Тези сървей не знам някой чете ли ги, гледа ли ги…

Имаше ли закъснение или проблеми с полета ви, заради стачката?

# 3
Благодаря за новата тема! Пожелавам евтини и безаварийни полети на всички! И повече спазване на правилата, за да няма драми! Simple Smile

Тези сървей не знам някой чете ли ги, гледа ли ги…

Имаше ли закъснение или проблеми с полета ви, заради стачката?
Полетът на отиване закъсня с половин час, този за връщане беше навреме.

И дори и никой да не чете имейла - ще знам, че поне съм писала.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:48 от Acid_Burn

# 4
  • Варна
Благодаря за темата! В очакване на пролетно разписание съм.

Скрит текст:
по темата с моралната полиция-О, да, дразни ме когато правилата уж не са за всички и някой се прави на тарикат. Щом ги има са такива. И на мен не ми е удобно, но когато опрем само до удобство нещата рязко загрубяват и идва “моралната полиция”. Писнало ми е от невъзпитани тарикати и нямам никаква толерантност!

# 5
Благодаря за новата тема! Въпрос - от летище Меминген лесно ли се стига в Мюнхен?

# 6
  • София
Благодаря за новата тема! Въпрос - от летище Меминген лесно ли се стига в Мюнхен?
Да.
1. Има директни шатъл автобуси.
2. Ако ще ползваш Дойчланд тикета, то с градски автобус до гарата на Меминген и оттам регионален влак до Мюнхен.

# 7
Благодаря, идея си нямам какво ще ползвам.Поканени сме на сватба в градче точно до Мюнхен,но  точно в обратната посока на Меминген.Та се чудя да приемем ли, как ще се придвижим до там.....Все пак от летището до града си е около час и половина, така ли? Сватбарите не могат да ни съдействат много, не са местни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 8
  • София
С обществен транспорт е около час и половина, но може и малко повече ако има време между градския автобус и влака на гарата. С шатъла не знам колко е.
Нищо сложно няма, само избягвай прекалено късно кацащ полет в Меминген.

Можеш да видиш и полети до Нюрнберг - пак е лесно придвижването до Мюнхен от там.

# 9
Кое точно е предградието на Мюнхен?
Транспорта в Германия е много добре уреден. От летището се взема автобус до гарата. Такси също е опция ако сте повече хора. От там има много влакове. Виж сайта на Deutsche Bahn - показва влакове, перони, но трябва да се знае точната спирка. Само по търсене на Мюнхен не може да се каже колко е пътя. Може да летите и до Мюнхен с Луфтханза например, понякога има изгодни полети.

# 10
Следенето на багажа в самолета(кое къде да се сложи) не е ли задължение на кабинкрю-то?

Скрит текст:
Като пишете малки ранички ....ще каже човек, че са 10/10см.
Това са си големи раници, в повечето случаи с лаптопи. Последния път такава "малка раничка" ми падна на главата  и се наложи да ходя на скенер на главата. И то точно от тези "малки ранички", които трябва да са в краката, а не горе в багажното.

# 11
Да, може да подавате сигнали на кабинния екипаж за неспазване на правилата и да си слагат под седалката Simple Smile нарушителите Simple Smile Но това може да се случи само ако имате куфарче и някой ви е заел мястото. Иначе никой няма  да ги свали.

# 12
Вече са ти отговорили за директния шатъл. А ако сте си взели по интернет билет за влака (DB),  може да пътувате безплатно между летището и гарата с автобуса, 6-7 мин. е самият трансфер, показвате баркода на билета на шофьора и преминавате. Стига влакът да е в рамките на същия ден де, не на следващия.

# 13
Днес пътувахме към Бергамо и нямаше място за нашите куфари, над главите ни бяха наредени раници. Стюарда бързо свали няколко раници и ги раздаде на притежателите им, без да се обяснява много.

# 14
Правят ли проблем за покупките от фри шопа? Ще ми трябва по-голямо количество алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт