RYANAIR - 30

• 24 016
  • 408
  •   1
Отговори
# 30
Е как само нея глобиха, че и с по малък багаж? По тая логика трябва да глобят всички пътници, бонусите ще са доста повече.
Пътуваме доста, не съм видяла панаир за багаж на който пътника да е бил прав. Нищо чудно да е имала допълнителна чантичка, която удобно се пропуска, защото "до сега винаги така си е летяла".
Напълно подкрепям. Никога до сега не съм виждала да проверят някой, на когото багажа да е с точни размери, а камо ли пък по-малки размери. И това "аз винаги така съм си летяла", ами те и авиокомпаниите винаги така са си глобявали, просто сега е "модерно" медиите да си изфабрикуват новини от фейсбук публикации, и понеже няма катаклизми, за които да говорят по двадесет минути на ден, дават гласност на хора, които не са успели да прецакат системата.

# 31
е, поне имате успокоението, че ако ви глобят, и в Райън няма да останат парите
всеки си е прав за себе си, някои твърдят, че 1 см повече било много малко и не трябвало да глобяват. Така на приказки кой знае какво е станало.
ако много се тормозите летете с 20см, вместо 30.

# 32
  • Melmak
Ползвате ли флекси плюс?

До сега не ми се е налагало, правила съм си само застраховка “Отмяна на пътуване”. Обаче сега бих искала да имам повече флексибилност, защото щв пътувам по лична работа и ако нещо се случи, наложи се да сменим полет, да имаме опция.

# 33
  • SF
В началото на лятото летях до Франция и глобиха жената през 1 седалка в автобуса. Точно това споделяше - 2 раници, но винаги така си била летяла, с двете, и никой никога не я глобявал. Едната й била за багаж, а другата като дамска чанта. И двете са с нормален размер. Плати 70 евро за нищо, защото в едната от раниците си носеше сандвичи и банани.
Опитвах да поспоря, че няма как с двете раници да е пътувала, но тя ми цитира последните си полети и изглеждаше като да не лъже. По-добре да беше изхвърлила бананите и сандвичите и да си купи нови за 15 евро например. Не се била сетила, паникьосала се и много си искала раницата, сувенир от Париж (знаете ги - от тези нарисуваните с Айфелова кули, I Purple Heart Paris и Мулен руж.) Мека раница, би я събрала в другата, но.... така си била свикнала да си пътува ВИНАГИ.
От друга страна, моята приятелка направи точно това - раница за багаж и кожена градска голяма раница за дамска чанта. Като я видях с двете, лошо ми стана. Опитах се да я убедя да натъпче едната в другата, но не - и тя така си била пътувала - дамска чанта раница и раница за багажа. Ми не я глобиха, не я погледнаха и даже в автобуса подкрепяше непознатата жена, че могла и да не си плаща глобата.

# 34
излишни са тия дискусии
Аз винаги съм пътувал гратис в градския транспорт, а вчера мина някаква контрола, заяде се с мен и ме глоби. И хич не искаше да чуе, че до сега винаги съм пътувал така и няма никаква причина изведнъж да ме глобява...

# 35
Смисъла е, че отново става ясно, че някой е глобен, на не става ясно защо.
Явно жената е била без приоритет и само с право на един багаж, а тя е имала втори. Обаче това като не се уточни се стига до случая с моята спътничка на летището, която има билет с приоритет (куфар и малък багаж), носи си куфар и дамска чанта и се притеснява дали ще ѝ направят проблем понеже чела, че глобявали …

# 36
  • София
Di Soleil,  ами обясни и, накарай я да си разгледа бордната карта. Там нагледно е обяснено с приорити или без какво е позволено да се качва на борда.
Ако не вдене - дай и линк към темата тук. Да чете и да се образова, никой не се е родил научен.
Още 2016 г. месеци преди влизането на Райън на бг пазар си купих билет за града на дъщеря ми. Нямаше сайт на български, нямаше тема. Нямаше и обсъждане какво може или не може. Четох в оригиналния сайт, купих, платих, подготвих си чанти с определените размери. И така си минавах години  без проблеми.
Някакви тетки по цял ден ровят  по соц. мрежи, а нямат време да се информират за елементарни правила. После реват с крокодилски сълзи и звънят на медии. А от там късополи репортерчета клатят глави и пишат/дърдорят/ в полза на нередовните. Създава се суматоха, подозирам, че и медийна война против РЕ се води. Не знам защо. Но след като министъра без да е запознат с правилата ги разобличава по тв - има нещо против тях. Защо ли - той и приближените му знаят....

# 37

Извинявам се, ако някой вече го е споделил.

# 38
  • Melmak
Единствено за по-възрастните пътници може да е проблем това. Ако нямат смартфон. Не искам да обидя никого, помислих си за свекър ми. Не, че ще го оставим сам да тръгне, но все пак…

# 39
  • София
Купете му някакъв евтин смартфон на човека - за рожден/имен ден.
Или просто така, без повод - първоначално да ви гледа снимките.  Обяснете му как се ползва, ще му стане интересно.
Имам леля на 93 г - борави със смартфона по-добре от мене.
Рови, търси, намира интересни за нея теми. Забавлява се, може и без уредчето, все има някой от младите в къщи. Но и е интересно.

# 40
Аз не бих го приел за чиста монета това, докато не излезе от Райънеър... По-точно датата, иначе все някога ще стане.
Имам смътен спомен че съм го чел като идея, и след като си направил чек ин, но нямаш телефон можеш да минеш с документа за самоличност.
Тоест чек-ина е задължителен, а не телефона.

# 41
# 42
  • Варна
А ако няма приложение на телефона дали ще съава със скрийншот? Аз примерно купувам билети за цялото семейство, но те са на моят телефон, дали ще има проблем да им пратя скрийншот?

# 43
Няма проблем. Те и да имат приложението, когато билетите са купени през твоя профил, как ще се чекират?

# 44
Със скрийншот изпращам на останалите. Не е проблем, важното е да се чете. Екрана да е малко по-осветен.

Общи условия

Активация на акаунт