RYANAIR - 30

• 24 112
  • 410
  •   2
Отговори
# 15
  • SF
diziler, един твой цитат от старата тема ще ползвам, ако може да ми разясниш болднатия ред.
Цитат
...... Дори и да си плати прайорити, за да няма проблеми с въпросните сантиметри, които се мерят... пак ще излезе по-евтино, отколкото с националната авиокомпания. Невинаги, но повечето пъти.

# 16
Благодаря за новата тема!
Правят ли проблем за покупките от фри шопа? Ще ми трябва по-голямо количество алкохол.
Стига да може покупките да се приберат в багажа - няма проблем.

# 17
  • София
Не е нужно покупките от летището да се прибират в багажа, те не спадат към ограниченията за багаж.
Дали все пак има ограничения, не знам. Едва ли ще те пуснат с три кашона алкохол, ако това е "по-голямото количество". Покупките от летището все пак трябва да се поберат там, където се побира личния багаж.

# 18
@Esmee, в смисъл че.. ако толкова не ми се побират нещата в раничката (малкия ръчен безплатен багаж).. за да не съм на ръба и да се притеснявам, по-добре плащам прайорити и си разпределям нещата в два багажа. Но често пак излиза по-евтино лоукост билет+прайорити отколкото билет на големите авиокомпании.
Ще дам пример само отпреди няколко дни, пътувах с България еър от Варна до София,... ми 200 лв билет си е доста. Е да, ръчният куфар влизаше в цената (при лоукост трябва да се доплати прайорити за него), но все пак...
Свикнали сме да летим за 10, 15 и 20 евро, имаме го за даденост и по летищата ни става неприятно, че се "заяждат" за сантиметрите. Националните авиокомпании ти позволяват по-голям багаж, ама и билетите са скъпи. Е, и с други екстри, като кацане на основни летища, не на малки отдалечени лоукост летища като Бове, Шарлероа, Хан, Лутън, Меминген и т.н.
Аз летя предимно с лоукостовете (поне 2/3 от полетите ми) и съм доволен от ниските цени. Възползвам се постоянно.

# 19
Три кашона не, но 4 бутилки няма как да побера в ръчния, а ще кацнем през нощта и исках от тук да взема. Опасенията ми са да не ме карат да ги събера в сака.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 16:05 от Bibibon

# 20
теоретично покупките от безмитния не се броят за багаж
на практика ще си видиш как е

това важи само докато не излезеш от  летището  веднъж, после не може да минеш пак от друго място

# 21
От условията на сайта им

Duty-free
Your duty-free bag containing duty-free items is permitted in the cabin along with your cabin bags

# 22
От сайта на Райнер пише за малките безплатни ранички 'must fit under the seat in front of you ', което означава, че трябва да пасват по размер, за да могат да бъдат поставени под седалката отпред. Не видях никъде текст, че трябва да се поставят там. Fit е пасване по размер, даже в болд е текста. Това се прави при необходимост .

# 23
  • София
Не зная доколко достоверна е историята отпреди няколко дни, но едно момиче са глобили за багаж, който е дори по-малък от декларираните размери, ако вярваме на снимката. Ама нали винаги започват рецитациите какви сме Ганьовци и тарикати и искаме да минем метър... Излиза, че задълженията са едностранни

# 24
  • София
По нейните думи е по-малък.
Именно в тази връзка писах по-горе, че няма как да знаем дали по време на пътуването не е бил с разтворен цип за допълнителен обем, а после да го показва прибран за пред камерите.
Достатъчно пътуващи пишем тук - нас не ни глобяват за багаж с правилните размери.
И предвид всичко на което съм ставал свидетел по летищата, няма как да повярвам на небивалици.

# 25
  • София
То и тя е пътувала неведнъж и в двете посоки, доколкото разбирам.
Цитат от мрежата: "Last year, Ryanair and Easyjet were fined a combined €150 million (£126 million) for ‘abusive’ baggage charges in Spain."

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 13:17 от Cuckoo

# 26
Не вярвам багажа да е бил по малък и да са я глобили, на какво основание? Защо не са глобили и останалите пътници, които са били с точен размер?
Има нещо прикрито тук, но няма да разберем какво.

# 27
  • София
Ами печелиш допълнителна такса за компанията, съответно ти дават бонус.
Едва ли някой има такива топки да глобява наред.
Означава ли това, че 30 см не трябва да е повече от 27, та да сме 101% сигурни?

# 28
Е как само нея глобиха, че и с по малък багаж? По тая логика трябва да глобят всички пътници, бонусите ще са доста повече.
Пътуваме доста, не съм видяла панаир за багаж на който пътника да е бил прав. Нищо чудно да е имала допълнителна чантичка, която удобно се пропуска, защото "до сега винаги така си е летяла".

# 29
Не вярвам багажа да е бил по малък и да са я глобили, на какво основание? Защо не са глобили и останалите пътници, които са били с точен размер?
Има нещо прикрито тук, но няма да разберем какво.
И аз така. Ми моят куфар е по-малък, къде е проблема? Все някакви странни неща се раздухват: не качени на полет защото били останали последни на опашката, глобили ги за 2 см, глобени за по-малък размер … умишлена паника.

Общи условия

Активация на акаунт