Има ли сами на Нова година?

• 6 447
  • 85
  •   1
Отговори
Здравейте! Да си честитим тук тези, които по свое желание са решили да са сами тази нощ. Хората ще кажат странно, нещастно, ненормално... Каквото искат да казват. Аз мисля, че е хубаво човек да си проветрява главата някой път. А вашите причини какви са?

# 1
Един единствен път съм била сама на Нова година. Не съм се чувствала самотна, нещастна. Ами по-спокойна не съм се чувствала на Нова година Simple Smile Даже сама се изненадах от себе си. Но аз съм си такава, натоварват ме много хора, шумотевица и т.н.
Пожелавам ти да се наслаждаваш на спокойни и приятни мигове, и не мисли лоши работи. Щастлива Нова година!

# 2
Малко е рано, но да е Честита Новата 2026 година и за теб. Да е здрава, спорна, мъдра и щедра. Самотата е състояние, което понякога сами избираме и тогава би следвало да сме ок с нея.
Почти никога не съм била в компания, семейно, тихо, спокойно. Тръпката за мен е в очакването и подготовката. Но най-вече в очакването за това, че си отива една година, добра или лоша, отива си с надеждата лошото и трудностите да останат в нея е посрещане новата с очакването да е добра и успешна.

# 3
  • Melmak
Ние избрахме да сме сами с мм вкъщи. Бременна съм, изморена съм и не ми се прави нищо. Поканиха ни на гости на две места, едните много близки приятели на спокойно събиране у тях. Но не ми се ходи, като цяло обичам компаниите, но работя много, имам много ангажименти в последните два месеца и просто искам да си почивам. Малко ми е тъжно, че последната НГ, в която мога да купонясвам без бебе ще я прекарам така, ама .. наистина ми е изморено.

# 4
  • Deutschland
Здравей. Аз не съм сама, но няма да празнувам, ще си легна. За мен Нова година като празник е свързан с алкохол, чалга и прочее неща, които ненавиждам. Даже в момента ужасно много ми се спи.
Щастлива нова 2026 пожелавам на всички вас.

# 5
Няма да съм сама, с нашите съм си.
Прекалено много съм разочарована и погнусена от лицемерието, двуличието и подлостта на разни "приятели" и "приятелки", че да се събирам отново в някакви измислени "компании" само и само да не се чувствам тъжна, самотна и отхвърлена на тоя "велик" празник! И не мога да разбера цялата тая еуфория и какафония около Нова година, все едно че идва краят на света- плюскане, пиене, тряскане и гърмене като за последно?!🤷
Голямо удовлетворение, голямо нещо, мехлем за душата и сетивата!

Иначе, весело посрещане на Новата 2026 година и недей да го мислиш чак толкова, свиркай си!

# 6
  • София
Аз съм на работа, след 2 часа дневната смяна си тръгва и оставам сама. Странно ми е, но не бих казала неприятно. Надявам се на спокойно дежурство, ама каквото дойде.

# 7
  • София
И ние с моя мъж и бебето сме си вкъщи. Бебето заспа, след малко и мъжа ми ще направи същото 🤣. Аз ще издържа до 00.00 ч. Ще го събудя, ще пием по една чаша шампанско и пак по леглата. Много си ми е добре. И сам да е човек, не виждам проблем. Както му е добре на човек, така трябва да направи.
Нямам желание за излишни емоции. Ядене, шумотевица, за какво? Че свършвала годината. По този повод 😅
Скрит текст:

# 8
  • Пловдив
Ама аз мислех, че става дума за чисто сами, не просто без компания и ресторант.

Аз съм била в миналото един-два пъти сама, на квартира. С телевизора и компютъра с интернет. По принцип си празнувам вкъщи, пробвала съм на ресторант и не е голяма работа, вкъщи ми е по-добре (като се наплюскам, да се опъна на дивана Wink).
Понякога имаме още едно семейство на гости, или две, понякога - не. Сега дойде приятел на ММ със сина си, на възраст между нашите. Супер си ми е, ама това не е "сам".

# 9
  • София/Испания
Аз ще съм сама за Нова година,не съвсем сама ,а с котарака Зиги.
Приготвила съм шампанско,ще го отворя в полунощ.

# 10
Последният път, когато съм празнувала НГ извън вкъщи с мъжа ми и детето беше 1 година преди да забременея, т.е. преди 11 г. Оттогава сме си все вкъщи - тримата. Не обичам масовки и истерии, особено по празници с надути цени.
А и хич не ми е празнично. Ако можех - щях да съм си съвсем сама и да си ми е тихичко и спокойно, а сега ще трябва да търпя новогодишна програма по телевизиите и мачове.
Много са ми досадни и натоварващи всички празници, още повече готвене и слугинаж, роднини и незнам какво си…
Съвсем анти на всякакви хора съм вече…

# 11
Аз, мъжът ми и детето.Вкъщи на тишина и спокойствие!Вечер като всяка друга 😂

# 12
Не съм сама. С моите родители сме с мъжа ми и детето. Но аз съм другата крайност.
Не съм свикнала да празнувам така.
Никак не ми се нрави този факт и честно казано ми е доста криво. Свързвам празника със събиране с приятели, но поради една или друга причина тази година ще сме така.  
ММ не желае да празнуваме и реших да е съобразя.
Обичам купони и партита, обичам да празнувам с приятели. Единственият път, в който сме били пак така е било първата година когато родих и просто бях с много малко бебе и нямаше как да се иде където и да е.
Е няма да забравя колко ми беше криво. Страдах, ама честно ви казвам.
Може да ви звучи странно това, но аз обичам на НГ да съм в компания и това за мен е много, много важно. И да, само един ден е. Всеки ден може да се забавляваш, но аз го чувствам по-специално и съм свикнала така.
Обичам купони, живее ми се забавлява ми се, танцува ми се. За съжаление комапнията ми вече е много далече от това и от едно известно време само мрънкат и говорят колко са отегчени и уморени и колко сме стари(нямаме 40 години).
В последно време трябва да призная, че вече ми е скучно с тях и избрах домашния уют пред перспективата да съм някъде с хора, с които вече не ми е интересно само и само да не съм си в нас.
След малко ще отидем на центъра, детето с да се порадва на зарята, да изпразнуваме с кмета и това ще е 🤣
Това никога не ми се е случвало в живота. Не съм от хората, които ходят по площадите.
Ако не беше толкова студено щяхме да идем или до Пловдив или до София.
Самотата не е само до това човек да е физически сам. Може да е сред много хора и пак да е самотен.
Бъдете здрави,вие и близките ви🙂
И нека новата 2026 да е добра и благодатна за всички ни.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 23:17 от Caroline_Bingley

# 13
Важното е да си в мир със себе си. Със сигурност има много хора по света, които посрещат новата година сами.
Даже съм си легнала и ми е много спокойно. Не я разбирам цялата тази еуфория и аз.

# 14
Разписвам се, семейно вкъщи като всяка година, хич не ми се мърда никъде, само.ще.погледаме фойерверките. Не знам дали се броим сами, но честно казано се изморих да готвя, ходи ми се на работа 😁
От два часа се чудя какво да правя, за да не заспя.

Общи условия

Активация на акаунт