Има ли сами на Нова година?

• 6 491
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Явно има хора, за които купонът е толкова по дифолт, че "сам" е равно на само със семейството.
Но е и нормално една тема да тръгне настрани.

# 76
  • Между гори и планини
Аз пък се радвам, че няма толкова много сами хора. Тези които са наистина сами, сами - искрено съжалявам и то не за посрещане на новата година. Но Коледа за мен е най семейният ден и ако тогава си сам, е много тъжно.

# 77
Във фейсбук ми попадна същия въпрос , кой е посрещнал сам Нова година ,и за  съжаление имаше ужасно много хора писали под поста, но наистина посрещнали сами. Само жени и мъже, които живеят сами.

# 78
Точно на празниците се усеща най-вече самотата, но нова година не е едно от тях, зависи от възрастта, ако е между 15-30 г може да е липса на приятели.

# 79
  • SF
Аз точно на Бъдни вечер, Коледа и Великден съм сама. За Нова година приятелите се освобождават от семейни задължения и пътуванията по родните места.
Всеки ме пита какъв късмет ми се е паднал. Ами... нямам късмет. Не съм правила баница. Ако си направя питка с паричка, на мене ще се падне, на кого друг?!

# 80
Ако си направя питка с паричка, на мене ще се падне, на кого друг?!
Е как на кого? Нали се чупи за къщата и за Богородица?

# 81
  • SF
И накрая нали пак аз ще ги изям. Но тези ритуали не са задължителни. Ще чупна парченце  за Къщата, това съм аз! Щото без мене къщата е стени, и за Богородица, и чисто процентно пак цялата питка е за мене без 2 залъка. Ако не вечерта, на следващия ден парата ще е при мене. Да не говорим, че мога да я набухам с късмети всякакви и всичко ще ми се падне. Simple Smile

Отчупеното за Богородица какво го правите след ден-два?

# 82
Има много хора, които са сами, и не само на празници. Хора, към които животът не е бил благосклонен, но и хора, чиито съзнателни решения назад във времето са ги поставили в тази ситуация. Аз съм от вторите. Бях сама тази нова година и много предходни съм била сама. Била съм и сама, заобиколена от хора. Но въпреки това, имам едно пиленце, което все още подскача покрай мен и ми носи много щастие и усмивки. Никой не заслужава да бъде сам и коментари, че в темата сме се "фукали колко сме интроверти" (коментар, който явно вече е изтрит и не откривам) ме натъжават. Всеки има право на своя лъч светлина. Това, че лично аз не разбирам пресилената емоция покрай нова година и други празници, е друга, различна тема.

# 83
  • Пловдив
Аз го написах това, за което говориш, само дето изобщо не си разбрала какво съм написала.
Написах, че тенденция, мода е в днешно време фукането, че си интроверт. Никъде не съм споменавала, че в тази тема се прави. Не съм споменавала и че сам на Нова година = интроверт.

# 84
  • SF
Аз не съм интроверт, даже напротив! Но...
Бих се изфукала колко не съм сама. Но...

# 85
По душа съм интроверт и това ми харесва. Ако някой го нарича "фукане", изобщо не ми пука. Мога дълго време да живея сама, без да се чувствам самотна.
Обаче живея сред хора и също така имам умения да общувам (по-модерното комуникирам). И за околните съм по-скоро екстроверт. Имам хубаво семейство и много приятели.
За празниците избирам да съм само със семейството или сама (ако тях ги няма), но пак ми е добре.

Сам и самотен имат различно значение.

Общи условия

Активация на акаунт