Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледен хладилник

  • 3 615
  • 1
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 494

С наближаващите празници все по-често ме обхваща коледният дух, който при мен се изразява или в пориви да купя нещо, или да правя нещо. Опитвам се по-често да е второто, затова на вашето внимание: празничен хладилник. Прави се бързо, лесно и децата ахват, като го видят, ако не сте ги включили в украсата.

Какво ви трябва:

  • Хартия за апликации
  • Опаковъчна хартия в ярки цветове
  • Тиксо

Време за изпълнение: 20 минути.

Най-напред почистете хладилника отвън - ако живеете с малки деца, най-вероятно е вече декориран с малки лепкави отпечатъци от пръсти, което донякъде ще развали ефекта от украсата.

Пригответе си елементите за декорация: с чаша очертайте 2 големи кръга, които ще са очите. С дъното на чашата или с малка чаша очертайте копчетата - толкова на брой, колкото ще се съберат на частта, която ще е "тялото" на хладилника ви. С малък кръг очертайте формите за уста - аз ползвах кръгъл магнит с размера на бирена капачка; всичко с приблизително този размер е подходящо. Носът-морков от оранжева хартия изрежете на фантазия.
(Тук искам да отбележа възхищението си от модерните технологии: поради липса на другарче, което да запечата за поколенията невероятно "сложния" процес на очертаване с чаша с употребата на две ръце, който реших да снимам, в случай, че човек не може да си го представи, правих снимката с език. Ако не бяха измислили телефоните с  тъч екран, щях да видя зор...)

Следва залепването с най-просто класическо тиксо, прикрепено към кръгче - лепило очевидно не е подходящо, ако човек иска да си ползва хладилника без коледна премяна през останалото време от годината, а двойнозалепващото тиксо оставя много неприятни следи след сваляне. Започнете от очите, като си оставите достатъчно място за нос и уста под тях. След това сложете копчетата и накрая - изрежете шалчето. За него е най-удобно да използвате четири отделни ленти с подходяща дебелина, които да се залепят последователно така, че да изглежда вързано на "врата" на хладилника.


Над нашия хладилник има микровълнова печка, която реших да скрия с изрязана от черен картон шапка.

Тази украса се получава особено добре с хладилници с отделна врата за камерата, но не е задължително - изглежда добре и на цяла врата, както и на малки хладилници.Таня Русева - Бу

# 1
  • Русе
  • Мнения: 99
Страхотна идея. Още довечера, ще се направи

Общи условия

Активация на акаунт