Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 022
  • 1 022
  •   2
Отговори
Интересно ми е кои са най-неподходящите подаръци, които сте получавали.За забавление е темата, ясно е че важен е жеста.
Започвам аз с : пяна за бръснене за мъжът ми, който е с брада и не се е бръснал от 2000-та година
Свещ, чиято кутийка беше толкова смачкана от отваряне и затваряне, че мисля че бях поне 3ти собственик.
И от приятелка: Очевидно носени шапка и ръкавици
Сигурна съм, че и вие имате попадения

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 10:06 от Рaдост

# 1
Икони. Не една, не две, не три, на този етап са четири. Казах, че на нас икони не ни трябват. Глас в пустиня. Не знам кога сме създали впечатление на чак пък толкова набожни. Или пък искат да ни намекнат, че сме за екзорсизъм, знам ли. Grinning

# 2
Аз харесвам икони - хубави ли са?

Най-тъпият подарък (сигурно съм го споменавала другаде), е копринена пижама, когато завършвах. Проблемът е, че не съм дребна, а пижамата беше миниатюрна и жената, която ми я подари също беше размер С. Иначе не беше ползвана. Едно от малкото неща, които направо изхвърлих (защото и никой от семейството ми, дори братовчедки и приятелките ми по оноза време, не е С).

Друг тъп подарък - очевидно много използвана мартеница с нещо като пластмасова брошка - нямам представа защо жената ми я даде (беше на картонче, но изглеждаше зле и си личеше, че не е нова).

Скрит текст:
А, да - и леля ми веднъж ми подари басмена къса рокля на цветя (не съм виждала някой да носи такова нещо - изглеждаше като реквизит, все едно ще се маскирам на млекарка или нещо подобно), при положение, че имам разширени вени и не нося такива неща. Т.е. не само грозно и нелепо, но и нетактично - от човек, който знае за проблема ми. Веднъж, като бях на гости, я оставих у тях, без тя да види и повече не е ставало дума за това. Беше преди години.

# 3
  • София
Икони. Не една, не две, не три, на този етап са четири.

Продавай. Може да вземеш добра пара.

# 4
  • София
Преди 20на години дъщеря ми подари за Рожден ден малка гипсова отливка на главата на Нефертити. Като отвори кутията да връчи подаръка, се оказа, че гипсът се е строшил по средата на врата. Simple Smile Доста зловещо Simple Smile. Казах (аз го и мисля, де), че подаръци не искам по никакви поводи, защото каквото искам, си го купувам сама. Оттогава всички деца ми подаряват само книги (нали няма как да им се счупи врата).

# 5
Сувенири и украси, директно ги изхвърлям. Дрехи, които няма да се носят ги ползвам за парцали за чистене, не са съвсем безполезни.

# 6
Бутилки вино.
Нито аз, нито ММ пием вино.

# 7
Ползвай го за готвене.

# 8
  • Пловдив
Ей, копринената пижама е качествена и сравнително скъпа дреха, как ще я изхвърляш! Чак се възмутих. Wink Ако е истинска коприна, де. Все може да се даде на някого.
Аз имам копринена пижама, сама съм си я купувала и никога не съм я ползвала.
Не се сещам за съжаление за получени от мен особено тъпи подаръци, и да е имало, не съм запомнила. Не броя за глупост бижута не точно по вкуса ми и неща от тоя сорт.
Лично съм подарявала сувенири прахосъбирачки, тогава са ми се виждали сладички и весели, но пак не се вписва в категорията на темата.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 21:00 от Магдена

# 9
Ползвай го за готвене.
Тц, не готвя.

# 10
Въртя се известно време в шкафа ми, наистина нямаше на кого да я дам.

Аз сама си купувам сувенири и украси и обичам колекции, но когато някой друг ми подарява, обикновено са грозни. Зарязах известно количество в предишното ми жилище (подарени, а не избрани от мен). Не знам какво е станало с тях.

Сигурно и преди съм писала в някоя тема и се повтарям, но все пак - приятелка, която знаеше, че харесвам минерали, веднъж ми подари две безформени буци пластмаса, за които твърдеше, че са ахати, купени от чужбина. Не казах нищо. Тя не лъже. Просто никога не съм имала проблем да различа пластмаса от камък, стъкло, керамика и т.н. - нямам нужда от експерт да ми каже кое какво е.

# 11
Часовник. Подозирам, че ненавистта ми към този аксесоар е от детските ми години, когато "баща ми" ми беше дал такъв. Никога през живота си не съм носила часовници.
Иначе на всички други подаръци, които не са ми били по вкуса, съм им намирала приложение или съм ги преотстъпвала.

# 12
Имах една леля навремето. Царица на безумните подаръци, явно складирани боклуци, които се чудеше къде да пласира. Розова лачена чантичка, на която биха се радвали момиченца на 10. Аз съм била на 20. Плувна гумена шапка?!  (Не ходя на плуване). На погачата на дъщеря ми, всеки гост донесъл нещо, явно избирано с желание и обич. Тя донесе ЧУВАЛ  с неща, чак да накара другите хора да се почувстват неудобно. А вътре повечето дрешки бяха явно не съвсем нови. Това преди години. На по-късен етап приключих отношенията си с нея, по други причини.

# 13
  • Melmak
Сет за торта - една много кофти изработена чиния с шпатула за сервиране от същия материал. В нас торта влиза 1-2 пъти годишно на някой рожден ден. Сладко не ям.
Гащеризон, който не ми е по мярка от прозрачен плат.

# 14
  • София /Абсурдистан
Редовно ми подаряват обеци, а аз не нося. Дупките на ушите зараснаха отдавна, имам алергия и не може. Иначе харесвам, но толкова болки изтърпях, набират, инфектират се и се затварят. Като не става, не става, отказах се.
Подарявали са ми и сандали номер 35, а аз нося 38. Също и дрехи 4-5 размера над моя, аз нося Л размер, а дрехите бяха нови с етикет, но размер 3-4 ХЛ. Има и още. Какво ли не правят хората, за да се отърват от ненужни вещи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт