Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 186
  • 1 030
  •   7
Отговори
# 45
  • Melmak
За виното е тъп подарък ако знаеш, че човекът наистина не пие никакъв алкохол. За готвене пак е ок, аз готвя много и слагам вино. Ако ми подарят и не ми хареса на вкус, директно готвя с него. Иначе не си купувам от гадните вина даже и за готвене.

Иначе да, виното можеш да го подариш ако не искаш да го пиеш. Това е малко протоколен подарък, аз на адвокатите ми подарявам вино. Обаче не сме си приятелчета, че да си правим лични подаръци, а те са достатъчно възпитани да разберат идеята на подаръка.
Аз обичам да ми се подаряват неща като ядки, плодове и вино. Даже като си знам кумата, как и тя мрази прахосъбирачки и не живее в огромен дом, решихме да си спестим излишните подаръци за кумове. Като ги канихме взехме торта и пица, почерпихме се. Те бяха благодарни, че не сме отишли с комплект излишен сервиз или нещо такова.

Този автомат с водката съм го виждала в един магазин и се чудех кой ще похарчи толкова пари за тая глупост. Ако даваш 200 лв, по-добре отиваш на сайта наS&d и купуваш скъп алкохол за толкова пари (разбира се, ако знаеш, че човекът харесва и пие).

# 46
  • SF
За мене са непододящи икони, картини, сувенири от всякакви дестинации, за които хората си пръскат парите и стайни цветя.
Последният подарък е точно стайно цвете, което сложих в красива кашпа и само местя насам-натам. Забравям да го поливам и не му се радвам.
И аз като един пост от първа страница, се чудя какво да правя с иконите. Няма да ги наредя на стената.

# 47
  • Melmak
Пусни ги в някоя група за продажба.

Ние получихме икона на сватбата, но много я харесваме и след ремонта ще я сложим.

# 48
  • SF
Една икона в къщата стига.
Красиви са, да, но няма да ги сложа на стената, а има ли смисъл да им намеря място в шкаф.
Не ми идва на акъла на кого мога да ги преподаря. Около мене няма ценители на това изкуство. Който би се радвал, си е купил или също е получил подаръци.

# 49
Аз съм с иконите, буквално стоят една върху друга в шкаф, една съм сложила на по-видно място. Ама, да не си представите сега произведения на изкуството, говоря за икони, които можеш да купиш от всеки магазин за сувенири.

# 50
Вие обаче си твърдите ,че вино е удачен подарък,колкото и да ви се пише,че Не е. Значи аз алкохол не помирисвам дори,но се случва и хора ,които знаят това пак да ми подарят нещо алкохолно или уж слабо вино ,..сладко вино и т.н . Еми какъв подарък е това за мен лично ,да го подарявам на някой друг ? Е значи за мен няма подарък.
Вие обаче не четете до край, написала съм, че подарявам вино на хора, които пият. По-добре е всеки сам да си купува, каквото му е нужно. И без това идейте се изчерпват, всичко е скъпо, пък не се и харесва, или само боклуци.

# 51
Иконите може да ги подариш на някоя църква, ще ги дадат на бедни, които нямат възможност да си купят.

# 52
Аз лично май въобще не харесвам каквито и да е спонтанни подаръци. За сега само ММ успява да нацели, или им се радвам, защото са от него. Но със сигурност не се радвам на никакви дрехи, прахосъбирачки и даже и книги рядко.

Като най-тъп и неуместен подарък напоследък определям също една бутилка вино. И двамата с него не пием, аз съм и бременна и на всичкото отгоре е от евтините вина. Абсурдно беше, сигурно ми е проличало на лицето, когато ни го подариха.
Като най-безполезен, ами на ММ му подариха АРБАЛЕТ? Ами хубав е, да, ама чак пък толкова? И на него пък му допада и си го е изложил в хола 🥲

# 53
1. Машина за пуканки и машина за сладолед.
2. Ароматизирани свещи - мразя, вредни са, имам чувството, че съм на гробища.

Машините ги подарих на детската градина на детето, свещите попадат директно в коша.

# 54
Стайно цвете е сигурно в топ 3 на подаръците за жени и по презумпция се смята, че ще му се зарадват.
Аз си признавам, че купувам особено на по-възрастни дами.Но веднъж купих на етървата за нов дом-страшно красив фикус, който дори за себе си мислих да купя.Е , мотаха го в този ъгъл, в онзи ъгъл и накрая изчезна.
За водката с гранатата някой военен/старшина много ще се изкефи.
Трябва просто да се мисли на кой подаряваме  и да се ослушваме през годината какво харесват,  хобита, интереси.Иначе на ваучер или пари в картичка всеки ще се зарадва.

# 55
Преди се дразнех,когато на Коледа ми подаряваха чаши за чай в промишлено количество - една за мен, една за мъжа ми,една за дъщеря ми. А ние с мъжа ми сме почитатели на кафе. Чай пием, когато сме болни. Отскоро дъщеря ми започна да си прави чай и капучино, оставила съм й 3 чаши, останалите ги изхвърлих на боклука.
Миналата Коледа ни подариха от подаръчните комплекти, на всеки по един - 1л душгел с гъба за тяло. Ужас някакъв, мъжа ми ползва негов си, аз имах остатъци от мои купувани. Голямо сапунисване падна и пак имам един комплект останал. А не мога да ги подаря на друг, защото са с коледни мотиви опаковките. Тази година се моля да не ме споходи пак същия късмет Simple Smile

# 56
Аз пък много мразя букети - за мен са пълен боклук и са безсмислени (освен ако не са наболи бонбони на клечка, имаше такава мода някога). Букетът е 90% целофан и 10% растение. Ако е цвете за подарък, предпочитам саксия.
Ако е истински букет, набран от градина и е хубав и голям, а не смачкан - тогава да. Но рядко някой с хубава градина ще е ок с това да обере цветята, които са му разцъфнали, просто за да ги даде на някого.

Скрит текст:
Чаши харесвам и си купувам и от Пепко, и от Синсей, и скъпи. Не ги изхвърлям, освен ако не се счупят. Занесла съм си и на село доста, за да си ги ползвам там. А душгел ползвам още от ученическите си години, така че си върви. Даже ползвам различни - ексфолиращ, обикновен, интимен. По едно и също време.

# 57
Бутилка хубаво вино си е абсолютно стандартен и сигурен подарък, особено за не съвсем близки хора, чийто вкус не познаваш. Те може да не пият, но винаги могат да пазят за гости или да го подарят на друг. Но пак, пиша за хубаво вино.

От персонализираните и "уникални" подаръци буквално ми се повръща. Имам персонализирана венчална халка от ММ с името му (аз все още помня и името му, и датата на сватната ни, но уви, халката ми отесня). Имам и рисувани картички от дъщеря ми като по-малка, но персонализирани неща от не толкова близки хора ми звучат тъпо.

Всякакви букети от изкуствени цветя, меса, бонбони са ми ужасен кич. Иначе живи цветя харесвам. Хубави саксийни - също, макар да нямам много място.

Като цяло не обичам да имам вещи, които не ползвам и не обичам подаръци - изненади.

# 58
Бонбони, кексчета и други храни, аранжирани като букет действително са голям кич, но се ядат.
Изкуствените цветя са ужасна идея за подарък - добре, че само веднъж са ми давали.

Ей, сега се сетих - домашна храна - мразя да ми дават. Не знам брои ли се за подарък. Може би е по-скоро подарък-изненада.
Два пъти са ми давали и се чудех какво да я правя. Единият път беше по време на екскурзия - една позната, която също беше на екскурзията, първата вечер ми връчи един пакет с някакви неща, приготвени от дома й. Аз обаче не ям всичко и на другата сутрин си й го върнах (преди това беше прекалено настоятелна и не можах да реагирам), при което тя се обиди.
Другият път (от друга жена) я дадох на родителите ми, които я приеха (беше някакъв сладкиш в тавичка).

# 59
  • София
😂 😂 😂 Чак пък толкова не се сещам да съм се втелясвала за нищо... Всъщност откровенно не съм харесвала когато ми подаряват дреха, която не ми е в стила, знаят, че няма да облека, но според някой (мн близки хора, всъщност) би ми стояла добре и биха се радвали да ме видят в нещо такова за разнообразие... А аз не бих я облякла никога, защото няма да се чувствам добре... Да оставим, че и няма с какво да съчетая... Същото с бижута... Аз не нося никакви... Но получавам периодично... 🤷‍♀️

Алкохол-качествен е чудесно допълнение към подарък за всеки, който пие... Иначе е абсурд 😅 но пък винаги има на къде да го препратиш ако не ти е по вкуса 🤷‍♀️

Общо взето от вс извън супер близките ми семейни очаквам, че може да не ми уцели вкусовете и желанията, но ми е мил жеста и се радвам, че се е сетил, отделил е време и мисъл... Та не може да ме засегне подарък...

Стана ми мн весело с лелята с чувала втора употреба дрехи... Всъщност има нещо забавно и приключенско в този подарък... Бих се забавлявала най-искрено, дори само с това да поровя дали ще излезе някое съкровище или вс ще е за парцали... 😁

Така или иначе точно "тъп" трудно бих нарекла, който и да е подарък...

Общи условия

Активация на акаунт