За любителите на салати - тема 7

  • 4 468
  • 37
  •   1
Отговори
# 1
  • Мнения: 10 011
Алис ти си супер. Аз съм дежурна по салатите за неделя за празника и тъкмо напазарувах булгур и патладжан и краставички и се чудих дали да слагам масло или лимон ... обаче нямам още домати и пр. чудя се какво още да слагам на салатата . Ще имам традиционна зелена и една картофена, която ще бъде съвсем малки пресни картофки с люспите , четвърт пакетче масло, пресни чесън, лук , магданоз и джоджен , един лимон на малки парченца, сол и черен пипер и за трета салата съм подготвила този булгур и му се чудих.

# 2
  • Mediterraneo
  • Мнения: 41 874
Не знам дали я показвах, семпла, но за наяждане. Маруля, репички, червен лук, риба тон и варени яйца.

# 3
  • Русе
  • Мнения: 2 137
Алис, вкусно звучи. Аз подобни салати с булгур и кускус ги минавам и за гарнитури.
Зелена салата с краставици, зелени чушки, зелен лук, копър, маслини, бурата и прошуто крудо със зехтин и балсамова редукция

# 4
  • Мнения: 3 608



корейска маяк салата с авокадо

# 5
  • Мнения: 6 922
Добър ден на всички. Балсамов оцет слага ли се на салата от маруля или по-добре обикнавен винен оцет или лимон? Ако ке слага басамов такъв, препоръчайте ми качествен и откъде може да се купи?

# 6
  • Мнения: 22 443
На твоята си салата сагаш каквото ти обичаш - всяко от изброените става по принцип така че ти си решаваш.

# 7
  • в Кошера
  • Мнения: 2 313
Традиционната зелена салата, лансирана като Великденска (маруля, зелен лук, краставица, репички), аз лично овкусявам само със сол, оцет (ябълков) и олио (от гроздови семки).
И сварени яйца, разбира се.

# 8
  • Мнения: 10 011
Аз смятам да ползвам лимони този път за салатите. Пак съм отговорна за салатите. Имам и един буркан такан и се чудя дали да го ползвам в сосовете, че не ми се товари с майонеза при всички тези яйца и месо.

# 9
  • Down south
  • Мнения: 8 894
В другата тема за ястия за 15 минути,  съфорумка беше сложила рецепта за салата с киноа.
Невероятна, правих я вече два пъти.
Благодаря и!
Не мога да намеря поста, но съм го запазила по този начин

Цитат

Намерих поста, авторката е Spensa

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 20:16 от Daylily

# 10
  • София
  • Мнения: 17 672
Добър ден на всички. Балсамов оцет слага ли се на салата от маруля или по-добре обикнавен винен оцет или лимон? Ако ке слага басамов такъв, препоръчайте ми качествен и откъде може да се купи?
   
Аз обичам салатата с лимонов сок, ММ - с оцет.
Режа, разделям в 2 купи и всеки овкусява както му харесва.
Понякога слагам и кисело мляко вместо оцет/лимон.
Хубав балсамов оцет съм купувала от Лидл в тематичната италианска седмица.

# 11
  • Мнения: 10 011
Днес за обяда едната ми салата беше с лимон, едната с оцет .А за вечеря и дврете с лимон. На обяд посрещах в къщи, на вечеря на гости и носих

# 12
  • Мнения: 230
Нарязан на кубчета лимон овкусява чудесно зелената салата. Дори и тази с риба тон става много вкусна по този начин.

# 13
  • Мнения: 10 011
Да , с такива късчета овкусих булгурената и тази с пушена риба и зелени маслини и пресни лук, чесън и магданоз

# 14
  • В Космоса
  • Мнения: 10 076
Това ми е любимо -домати от буркан с лук, сол и олио.



Жътварска салата



Зелена с домат и яйца



Яйца, пиле, варени моркови, майонеза, кисело мляко сол

Общи условия

Активация на акаунт