За любителите на салати - тема 7

• 4 692
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
Киноа със зеленчуци и прясно сирене

# 16
  • Русе
Зелена салата, краставици, зелена чушка, зелен лук, чери домати, моцарела, маслини и копър

Зелении микс, краставици, пипер, зелен лук, маслини и копър със зехтин и балсамов оцет

Разноцветни домати с босилек

# 17
Домати, гриловани тиквички (мариновани с олио, сол, черен пипер, чесън, балсамико и магданоз) и бурата.

# 18
  • София
Пъстра и вкусна салата
яйце,айсберг,царевица,домат,печена чушка, настърган морков

# 19
  • Русе
Зелена салата

# 20
    Бърза салата.
/ без сол,зехтин,балсамико...и без дръжките 😀.[/list]         Като снакс си ги хапваме...

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 19:02 от Roo Roo

# 21

салатата на една китайска баба

# 22
  • При децата ми
Danifin1, какво има в салата на китайската баба? И един въпрос, моля не се смейте, но за пръв път ще правя салата с айсберг, та приемам рецепти за салата с айсберг? Simple Smile

# 23
Danifin1, какво има в салата на китайската баба? И един въпрос, моля не се смейте, но за пръв път ще правя салата с айсберг, та приемам рецепти за салата с айсберг? Simple Smile
Салатата е от сварени картофи, сварен морков, варени яйца и ромен маруля/ обикновена маруля/. Дресинга е вариант на азиатския, но ако не го харесвате спокойно го заменете с някакъв ваш любим винегрет дресинг.
Що се отнася до айсберга тя е като всички други марули , но с по-фини листа и спокойно може да замени всяка друга на вид  маруля.

# 24

Класиката е салата Цезар, рецепти има много онлайн. Друг вид салата, на която не ѝ помня името, защото съм я яла по ресторанти, май нещо френско беше, е една четвърт айсберг (не нарязана, а четвъртинката), посипана с бекон и парченца синьо сирене, отгоре беше с някакъв тип майонезен сос. На мен не ми харесва, но ресторантът беше някакъв уж изискан, така че може би е изискана салата 😁 Иначе можеш да я ползваш като всяка друга салата, виж просто колко ти допада, това е въпрос на вкус.

# 25
  • Sofia
Ние често правим айсберга накъсан, с консерва риба тон и сладка царевица консерва. Може да се сложат и чери доматчета. Рибата тон вземам с олио и не слагам друга мазнина. Овкусяваме с сол, оцет и зехтин.
Последният път я правих с рецепта от интернет с кисело мляко, копър и пасиран чесън и така стана вкусно

# 26
Айсберг почти с всичко става, той е повече за текстура че е сочен и хрупкав, а вкус негов си почти няма. Съответно с каквото и да го съчетаеш, все става и няма да се "кара" с нещо. И на дресинги носи най-разнообразни, понеже вкусово ти е по-неутрална основа.
Всичко което е с друг вид марули, става и с айсберг. Или пък да ги смесиш, пак заради текстурите и цветовете, аз обичам да ми е разноцветна храната и това също ми е фактор.

# 27
  • София
Айсберга е нещо средно между зеле и маруля
чудесно се съчетава с настърган морков, краставица,
царевица, домат, ряпа, варено яйце,печена чушка
аз я накисвам с вода и малко оцет за 15-20 минути
минавам през центрофугата за зеленчуци
режа я аз макар, че и накъсана става
 овкусявам и намачквам със съвсем малко сол
+лимонов сок и олио

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 12:14 от lite16

# 28
Поне на мен не ми е като зеле, зелето си има повече характер че поне и собствен аромат има. По-скоро китайското зеле съм го нарочила че е между зеле и айсберг - има вкуса на зеле и крехката текстура на айсберга, много го уважавам през зимата. Това последното предложение с морковите и царевицата точно с такова зеле го правя. То също почти с всичко се съчетава.

# 29
  • София
Шарена маруля, морков и домати.

Общи условия

Активация на акаунт