Има ли сами на Нова година?

• 6 520
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Аз и на Коледа бях сама ... Честно да ви кажа , когато съм сама изпадам в някакъв вид депресия. Не е само по празници , но тогава най- се усеща 🫤.
На НГ детето беше заспало още в 22 ч. На майка ми явно ѝ стана мъчно за мен , та ми звънна на видео да посрещнем НГ заедно...Ами не е същото 😑

# 61
  • Между гори и планини
Вие поне сте си били у дома.
Големият ми син беше на работа и на Бъдни вечер, Коледа и Нова година и то нощни смени. Обикновено се прибира януари и тогава правим второ празнуване като аз и украсата не прибирам. Тази година обаче ще се прибере чак февруари. Сам самичък е в София, нито роднини, нито толкова близки приятели, че да празнува с някого.

# 62
Аз съм супер екстроверт и не обичам да съм сама. Бих поканила буквално всеки, ще сготвя каквото иска, само и само да не съм сама. Самотата ми действа супер подтискащо и не съм за тази тема, но като прочетох за детето на Доня и ми се прииска да му пожелая да има много хора в живота си, с които да посреща празниците. За мен животът не е за да се живее сам, а с хора.

# 63
Аз съм била сама на Великден, съвсем сама, беше първата година на пандемията, локдаун и кпп на градовете и ми беше много гадно, защото за мен Коледа и Великден са семейни празници. Нова година е нищо, но се радвам, че има почивен първи януари и гледам да си го ползвам.

# 64
  • Melmak
2022 беше много трудна, защото в рамките на 6 месеца имахме три погребения, едното на баща ми. Последното беше дни преди Коледа, беше трагична смърт на млад човек, много близък. То не беше за празник изобщо. Обаче си казах, като седим да си ревем всеки вкъщи, по-добре ли е?
Понеже трагедиите бяха и в моето родно семейство, и в това на мм, аз взех инициативата и събрах всички на Бъдни вечер и после на НГ (майка ми и свекърите). Казах им - на никой не му е до празник, но сами да си седим, ще полудеем. Елате на гости, ще си пуснем телевизия и ще сглобим някаква трапеза. Дойдоха, беше тежко, но всеки намери сили в себе си. От днешна гледна точка се радвам, че го направихме. Въпреки траура.

# 65
Хубаво сте сторила! В такива моменти близките крепят, принадлежността и споделянето на болката! Дано 2026 ви е щастлива!

# 66
  • Между гори и планини
Аз съм супер екстроверт и не обичам да съм сама. Бих поканила буквално всеки, ще сготвя каквото иска, само и само да не съм сама. Самотата ми действа супер подтискащо и не съм за тази тема, но като прочетох за детето на Доня и ми се прииска да му пожелая да има много хора в живота си, с които да посреща празниците. За мен животът не е за да се живее сам, а с хора.
Много мило, но моите деца са доста интровертни. И двамата не обичат силен шум, много навалица и т. н. Не знам на кого са се метнали, защото аз и мъжът ми си бяхме големи купонджии едно време.

# 67
Аз пък обичам новогодишното празнуване. Не съм религиозна, хайде Коледа ми идва таман, звънчета, елхи, подаръци. Обаче Великден с възкръсването, абсолютно не е моя празник. Толкова години се опитвах да приема религията, ходих да паля свещи, молих се единствено за здраве в семейството ми, друго не съм искала, ами грозни болести и смърт сполетяха семейството ми. До тук бях с религиозните празници. Празнуването на Нова година свързвам с младост, нов живот, нови мечти и надежди, повече ми харесва.

# 68
  • SF
Супер хубаво си е понякога човек да прекарва сам по такива празници. Действа отрезвяващо за някои, каляващо за други.

Понякога... окей. Но често или  винаги вече много тежи.
Тези усамотявания с даването на сметка и премисляне може да си ги правим всяка вечер. На празници е особено сриващо и не виждам нищо изграждащо личността в това да си сам и да няма с кого да си кажеш в полунощ "Честита Нова година!"

# 69
  • София
Аз не мисля, че лежане до заспалите деца и чакане да минат бомбардировките може да се брои за празнуване изобщо Grinning
Аз не съм много по шумните компании, ден като ден, нощ, като нощ. Повече обичам Коледа от изненадата на другите от отварянето на подаръците. На НГ баницата с късмети ми беше такава, но тази година не правихме, не купихме, че децата (малки) едва ли ще оценят Grinning стандартните късмети.
Важно е човек да празнува, ако иска да празнува. И да почива, ако иска да почива.

# 70
Аз и баницата с късмети я правя вече на Коледа. Но все пак Нова година си ми е празник, символизира надеждата за нещо по-добро. Докато беше жив мъжа ми, а детето малко, никакъв проблем не ми беше, че детето спи, а ние сме в къщи, нали бяхме двамата. С него и табла да седнем да играем, пак ми беше готино и интересно, за 20 години не си омръзнахме. Тогава работех във фирма, която затваряше между Коледа и Нова година и у нас започваха едни празници - моя рожден ден, Бъдни вечер, Коледа, рожден ден на детето, имен ден на детето, нова година, моя имен ден, годишнина  от връзката ни. Харесваше ми това, че имаме време да си обърнем внимание, разбира се част от празниците прекарвахме с гости или на гости и ми беше хубаво, че имаме време и само за нас, което в забързаното ежедневие ни липсваше. Сега вече не е същото, четвърта Нова година посрещам без него и даже не бих искала да имам толкова много почивни дни накуп, за да не ми е тъжно. Но тази година бяха общо 19 с днес, поради здравословни причини. За Новата година за себе си, си пожелавам само здраве, на всички, които мечтаят да открият своята половинка -успех, на тези, които мечтаят за нови приятели също и като цяло за човечеството - да се прекратят всички военни действия по света и да не започват нови.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 12:01 от lyatno vreme

# 71
  • SF
Аз не мисля, че лежане до заспалите деца и чакане да минат бомбардировките може да се брои за празнуване изобщо Grinning
Аз не съм много по шумните компании, ден като ден, нощ, като нощ. Повече обичам Коледа от изненадата на другите от отварянето на подаръците. На НГ баницата с късмети ми беше такава, но тази година не правихме, не купихме, че децата (малки) едва ли ще оценят Grinning стандартните късмети.
Важно е човек да празнува, ако иска да празнува. И да почива, ако иска да почива.

Това пък няма нищо общо с темата.

# 72

Това пък няма нищо общо с темата.

Бе да бе... нещо стана объркана работата. В темата за прекарване на празниците сам пишат майки, лежащи до дечицата си в навечерието на нова година, говори се за изненадата на подаръците на Коледа... Забравихме ли, нетактични ли сме, какво сме не знам, ама не сме много на център.

# 73
С мъжа ми бяхме на бар само двамата за втора поредна година. Много хубаво си изкарахме. Аз не обичам вкъщи, понеже имах тревожност и проблеми дълги години и заради моите състояния, оставахме все вкъщи. Сега се радвам, че успявам да излизам. Но примерно изобщо не обичам да ходя на гости, да сядам на маси, роднини и прочее.

# 74
"Има ли сами на Нова година?"

Общи условия

Активация на акаунт