Дете на 46+ ?

• 3 119
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Lorelada, ти не виждаш разлика, но природата и лекарите - да. Твоят случай си е  твой. И аз съм забременявала 3 пъти веднага, и си мислех, че и 4-я ще е така, но хич не беше. На 40 се оказах с много лоши хормони, нередовен цикъл, аденомиоза и какво ли не беше още. Куп проблеми. Бързо бързо схванах, че ЕГН-то си има значение...

# 16
  • Sofia
Редовният цикъл не означава читави яйцеклетки.

# 17
През лятото ще стана на 46. Поради болезнен цикъл нямам търпение за симптоми на идваща менопауза и поне да се разреди, да почне да е на 2-3 месеца. Да, ама не. Точно на 28 дни, и си е както винаги. Питам лекарите абе няма ли да спира вече. А, можело да откарам така още десет години.
ЯР не съм изследвала, не ме интересува. Но просто не виждам никакви признаци нещо да се е променило, а ги очаквам с нетърпение, защото ме тормози.
Също се надявам и да не може да ме изненада щъркел, защото съм стара, но все пак вземам мерки, защото по закона на Мърфи човек никога не знае.
Така че общо взето на почти 46 не виждам нещо да е драматично различно от 40. Какво значи проблеми с цикъла, за мен проблемът е, че е редовен. Grinning

Ама това си е спам, и моя пост, и на Кукумицинка. Авторката пита кой има опит със забременяване на късна възраст, а ние нямаме, т. е. не сме особено полезни.
Една колежка казваше, че взело да й прескача чак на 54 години. Докато спря окончателно цикъла беше станала почти на 60.

Аз сега съм на 48 и още не ми прескача. Така, че за теб е рано. Разбира се, на някои жени им спира и по-рано цикъла, но е строго индивидуално.

По темата - на тези години изобщо не бих се наемала да раждам и забременявам било то със собствени или с донорски яйцеклетки. Така че въобще не ме интересува какъв ми е яйчниковия резерв. То може и да е възможно чисто теоретично, но после това дете трябва да се роди здраво без увреждания и най-вече аз трябва да съм в кондиция поне още 20 години, за да му осигуря нормален живот.

Отдавна нямам тази енергия, която имах като по-млада, та докато стана на 68 не мога нищо да гарантирам.

Общи условия

Активация на акаунт