Шести клас - 2018/19 - тема 1

• 57 712
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Нещо изпускам, хем препрочетох за всеки случай: защо всички искат задачите от домашното на сина на Denyil? Или някакви други задачи се дискутират? Какво им е особеното?
Пощата наследена ли е от набор 2005? В смисъл в нея има ли пробни по формата на нво, давани в 6ти клас?

# 631
Не знам за пощата на набор 2005 какво има, но ще кажа за пробните в 6ти клас - може и да има някои школи, които дават такива, но ще е рядкост. Правят се тестове за проверка на знанията. Пробните по формата на НВО започват в 7ми клас, някъде ноември месец...От опита ми с голямата, бъдеща осмокласничка, резултатите от тези ранни зимни пробни, не са много ориентиращи за знанията на детето и нивото му. Много зависи дали прави пробните в своята школа - тогава резултатът може да е по-висок, защото изпитът е върху взетото в школата, или по-нисък - ако се състезава в друга школа, и там има разминаване с това, което са покрили като материал. Идея за нивото на детето спрямо другите се получава, според мен, най-ясно някъде пролетта на 7ми клас, когато ходи почти всяка седмица на различни пробни на различни школи - тогава почти всички са взели еднакъв като обем материал и има съизмеримост.

# 632
Аз съм от ентусиастите, които искат да пробват без школа/уроци. За математиката съм сигурна, че ще стане. Там мога да следя и евентуално да се намеся. Но много ми се иска по бел да я пускам на нещо като пробни, за да разбера ако стане страшно и да търся частен учител, с който да навакса пропуските. Лошо е щом в шести клас няма подобни пробни. Рядко има и състезания по бел или греша? Има ли нещо като сайт, където да има обобщена информация за всички състезания през годината по бел? По математика има много такива календари.

# 633
  • София
Мисля, че школите правят пробни и за 6-ти клас по формата на НВО. Поне така твърдят. Друг е въпросът доколко са показатилни.

# 634
  • у дома
Нещо изпускам, хем препрочетох за всеки случай: защо всички искат задачите от домашното на сина на Denyil? Или някакви други задачи се дискутират? Какво им е особеното?
Пощата наследена ли е от набор 2005? В смисъл в нея има ли пробни по формата на нво, давани в 6ти клас?

А не всички-например ние не ги искаме-толкова ми е писнало от задачи,че не искам да виждам цифричка...
Иначе в  списания Акълчета http://a48.pedagog6.com/ пускат пробни по формата на НВО и за 6 клас,но не за всеки брой-ние имаме останали от баткото ни от преди 2 -3 години и може да сканирам до началото на учебната година и да пусна-не ми се търсят сега от кои години са,но за съжаление са по старата учебна програма-по мое мнение по математика стават за проверка,по бел нямам идея...За бел се чудя за ето това на същото издателство  http://pedagog6.com/v2/index.php?option=com_content&view=art … 6k&Itemid=58-точно пробни изпити са си и пише че са по новата програма,но го нямаме и още не съм решила ще го купувам ли.

# 635
Много благодаря! Точно такова нещо търсех.

# 636
  • София
Момичета, да повдигна една тема, която... не съм сигурна дали   сме обсъждали* извинявайте,  ама ме е напекло и   имам бели петна).Та- става дума за доброволната ваксина  на девойките за рак на маточната шийка.В голяма чуденка съм и не мога да взема решение.Ще ми е полезно    да чуя и други  мнения по темата и да дискутираме.Не съм лекар  и  съм объркана  в този избор...Иначе сложихме онзи ден  ваксината с шарките и подготвих здравния картон за 15 септември- да не го мисля

# 637
Аз доброволна ваксина няма да сложа на дъщеря ми. Ще си ходи на профилактични прегледи ежегодно, както ходим всички жени. Гинеколожката ми има дъщеря (по-голяма от нашите) и я питах дали е ваксинирано детето ѝ. Каза: не. Дори не питах защо, този отговор ми е достатъчен.

# 638
  • София
Обсъждахме го преди около месец мисля😀. И аз няма да я слагам тази ваксина.

# 639
Няма да я слагам.

# 640
  • София
Въпрос към майките на младежи с тънко и дълго стъпало. Къде намирате подходящи обувки? Мъжката номерация е много широка. Маратонките не са за предпочитане.

# 641
  • София
За ваксината -  и аз се чудя. При последния преглед при гинеколожката, когато водих и детето за първи път, много ми я препоръча ваксината. Имам ѝ много доверие, затова се чудя.

# 642
  • Русе
И аз няма да слагам тази ваксина ! Аз даже се чудя за тези двете,които трябва да се сложат сега на 12г....мисля и тях да пропусна,а и те са последните доколкото знам.

# 643
  • софия
И аз няма да слагам тази ваксина ! Аз даже се чудя за тези двете,които трябва да се сложат сега на 12г....мисля и тях да пропусна,а и те са последните доколкото знам.
+1 без чуденето  Simple Smile Дори миналата седмица ми се обади сестрата да се разбираме за ден. Казах, че ще се подпиша. Добре, че е нормал и каза, че няма да ме убеждава, но все пак да помислим. Нямам какво да мисля сега, отдавна съм го направила.
За ваксината за ЧПВ има много информация в нет-а, вкл. първоначални проучвания и (липса на) полза от нея.

# 644

Освен реимунизацията на 12 г, има и на 17 г. Задължителни са, но и  да не бяха, предпочитам да ги имат.
Относно ваксината срещу ЧПВ - няма да слагам на щерките.

Общи условия

Активация на акаунт