Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 543
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
...При ходенето ни на Курамати, имахме екскурзия до Расду. С ръка на сърцето заявявам, че по-неприятна и отблъскваща гледка не бях виждала. Беше пълно с боклуци, строителни отпадъци, стърчащи железа, пепеляк, мотаещи се котки и кучета...

В интерес на истината, на Расду не съм слизал, а само съм спирал на пристанището им 4-5 пъти за по няколко минути. Впечатлението за острова съм си го съставил само от дистанционно наблюдение от лодката.
Точно това е плюса на форума, че спомага за обмен на качествена (и навременна) информация.

А иначе, този остров ми се стори подходящ, защото е първа спирка при обиколката на спийд лодки в посока на Ari Atol.

# 601
Здравейте, винаги ми е било мечта да отида , но се оказа сега че нямам с кого...никой от познатите ми не иска защото не им се дават толкова пари за почивка, а сама ме е страх да тръгна толкова  на далеч . Ако някой има желание и също му липсва компания, ще ми е прияно да се запознаем и да се организираме  Hug

Здравейте, все едно прочетох себе си 😆
Влязох да търся някаква тема за Доминикана, какво търся и аз не знам... в момента има оферта за там на изгодна цена в две от туроператорите, които следя, та исках да почета нещичко и попаднах ма тази тема.
Аз съм в същото положение, пътува ми се, но няма с кого.
Била съм в Тайланд и Бали с приятелка, в момента тя е по-заета и с други приоритети, ММ пък не обича да пътува.
Така, мръннах и аз. 😊

Хайде да си направим тогава група на тези, които няма с кого да пътуват и да си ходим напред-назад Simple Smile

# 602
  • на земята
Благодаря ви момичета делукс вила или плажно бунгало,май делукс вила ще е.Моят мъж иска да има джакузи,за какво ли му е ама ..)))

# 603
Благодаря ви момичета делукс вила или плажно бунгало,май делукс вила ще е.Моят мъж иска да има джакузи,за какво ли му е ама ..)))

Това е двора на делукс вилата с джакузи и външен душ , вечер в джакузито .........Hug

# 604
  • на земята
nkv_sz, много благодаря за снимките,страхотно е.

# 605
А какво ще кажете за Thulusdhoo, някой бил ли е там ?

Здравейте, една част от почивката ни през март 2019г. беше в Met House - 3 нощувки. На първа линия е.  Наблизо има риф с много и различни рибки. Взехме си каталог на морските обитатели и за трите дни там видяхме над 60% от рибките, които се срещат на Малдивите. На този риф, коралите не са цветни като цяло. Тук - там се среща някой цветен.  От едната страна на острова се образуват вълни и може да наблюдавате сърфистите от брега.
На острова е завода на Кока кола и минералната вода е безплатна за местните и гостите. Ако искате да си лежите на плажа е супер(вода, палми, пясък, матраци, хамаци, чадъри...). Но ако искате да обикаляте навътре в острова,  където са къщите на местното население, н.з. дали би ви харесало. В друг край на острова има sand bang. Там където бяхме ние го държаха две италианки. Всеки следобяд момчето, което се грижи за нас, ни носеше чиния с пица и кола, или сок(водата както казах вече е free). Стаята се почистваше всеки ден. След всяко излизане вечер, като се връщахме, леглото ни беше украсено с цветя. Закуската беше на плажа...
Трансферът от летището до Тулусду беше 30€ на човек на посока. Леко изненадана бях от солената вода в банята, която усетих когато си миех зъбите Simple Smile въпреки, че бях чела, че на местните острови водата е солена.
Италианките предлагаха цяло меню за вечеря със записване за около 20€ на човек. Мъжът ми е малко злояд и си хареса заведението на съседен хотел заради пиците. На острова има организирани екскурзии, но ние предишните 7 дни бяхме направили всички екскурзии които искахме и не сме се възползвали от тях. Ако нещо ви интересува, питайте.

В Магеланци една жена препоръча тази къща Samura maldives, изглежда прекрасно, но не знам от къде мога да резервирам. В Букинг ми дава, че всички дати са заети Sad

https://samuramaldives.com/escursioni/chicken-island/

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 16:30 от AnMary

# 606
  • София
Малко помощ ако може,чудя се какво ще е по добре да запазим на Курамати.С дете ще сме на 7 годинки и двама възрастни.
Плажно бунгало,Делукс вила или плажна вила?
Кое ще ни е по удобно и на плажа.
За пръв път ще сме там,ще радвам който е ходил да сподели къде е отсядал,доста от форума са били на Курамати.
Решихме да февруари дано времето е с нас.
Много ви благодаря.

всички вили са близо до плажа.
Последните пъти избираме от вилите с две спални, защото освен, че са на самия плаж, са и много по-нови.
Имайте предвид, че тези във вътрешността са малко позахабени, макар че най-старите са ги махнали.
Делукс със джакузи вилите са съвсем хубави и просторни.

# 607
  • на земята
Малко помощ ако може,чудя се какво ще е по добре да запазим на Курамати.С дете ще сме на 7 годинки и двама възрастни.
За пръв път ще сме там,ще радвам който е ходил да сподели къде е отсядал,доста от форума са били на Курамати.
Много ви благодаря.

Последните пъти избираме от вилите с две спални, защото освен, че са на самия плаж, са и много по-нови.
Имайте предвид, че тези във вътрешността са малко позахабени, макар че най-старите са ги махнали.
А как да разбера кои са вътрешните по старите?
Или да залагам на делукс вилите с джакузи най добре?
Благодаря,че споделихте.

# 608
Много ви благодаря.

А как да разбера кои са вътрешните по старите?
Или да залагам на делукс вилите с джакузи най добре?
Благодаря,че споделихте.

Делукс вилите с джакузи са на брега , в по - зелената част

# 609
# 610
В сайта voayage prive, ми направи впечатление,  че са включени трансфери от ризорта към летището. А при пристигането? Някой запазвал чрез тях?

# 611
  • София
"Return  flight  transfers included" означава трансфери за отиване и връщане включени в цената, а не само за връщане. Simple Smile
Не съм ги ползвала обаче.

# 612
Ок, аз го приех, че е едпопосочно, въпреки че няма логика.

Зайчето беше ползвала mmt, там как стоят нещата? Би трябвало да са включени,  ама да попитам, че не се ориентирах.

# 613
  • тук-там
Ок, аз го приех, че е едпопосочно, въпреки че няма логика.

Зайчето беше ползвала mmt, там как стоят нещата? Би трябвало да са включени,  ама да попитам, че не се ориентирах.

В цените на ММТ не са включени трансфери, но под описанието на хотел ги пише - с малките буквички. Grinning

# 614
Благодаря ти, че ми обърна внимание. Сега пак влязох да глеса - на някои хотели го пише в information about hotel, на други в самата стая, а на трети не можах да намеря. 
Важното е, че се поориентирах.
Продължавам да дебна.

Общи условия

Активация на акаунт