Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 667
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря момичета,ще пища на лични ако имам питанки.
Тези теми ги зная,но не са активни,почти никой не пише.

Лаленце виж в Магеланци , там темата е активна и има доста информация .

# 361
LaDida, вие в кой ризорт бяхте?

# 362
  • Бургас
LaDida, вие в кой ризорт бяхте?

Тук:
Аз много внимателно проучвам местата, на които ходим.
1. Да има много добър хоум риф.
2. Да има дайвинг център с отличен рейтинг. (за Малдиви твърдо prodivers)
3. По възможност да е adults only.
Следва много важна точка:
4. Да няма китайци, руснаци и българи!!!
5. Да е богато озеленен.

Към този хотел нямам никаква забележка! Самият факт, че е почти невъзможно да се намерят там места през силния сезон, говори за какво става дума. Дебна го от 2 години и все за февруари нямат места. Тази години платихме хотела в средата на  месец юни, заедно с още едни наши приятели. На следващата седмица други наши приятели пожелаха да се присъединият към нас, но места вече нямаше!
По време на нашия 9-дневен престой, бяхме може би единствените, които го посещават за първи път. Останалите гости, с които си говорихме, идваха за 4ти, 5ти, 11ти път..... Като пристигаха новите смени, се хвърляха в прегръдките на персонала и си говориха на имена! Супер сладури!
Топ персонал, топ качество на храната, топ дайвинг център и хората, които го посещават бяха супер свежи!
Какво обаче за първи път ми направи впезатление: почиват основно възрастни хора. Като казвам възрастни: сериозна част от тях бяха около 80те. Ние на по 40 години бяхме като тийнейджъри сред тях! Само, че им свалям шапка: чувство за хумор, държание с персонал, закачки помежду им, а вечер на дансинга се раздават като за последно! Ние 40 годишните изглеждахме пенсионерите, а те: младежите!
Изобщо: супер почивка изкарахме и пак не ми стигна! Вчера първи ден на работа и след такава хубава, активна почивка бях като гладиатор! Така работата не ми е спорила никога!
За мен няма вече 2 мнения по въпроса: няма да гледам за февруари повече други места за почивка. Малдиви ме устройват перфектно. Има всичко, което ми трябва.
Сейшели, Мавриций, Тайланд и Доминикана са отметнати, като Малдиви, обаче, за мен няма!
Има още 2 места, на които съм хвърлила око: Мирихи и Лили Бийч.

# 363
Хората са бедни, скъса ми се сърцето като гледах децата и къщите, в които живеят.

Не стъпвай на Мадагскар! Особено не ти е препоръчителна Тана...

# 364
  • София
Много работят хората по ризортите, но са доволни. Не се чувстват експлоатирани. Нашият сервитьор сподели, че се грижат за тях- в тим вилидж е чисто и хубаво, имат си басейн, играят на футболното игрище почти всяка вечер, бадминтон също. Чувстват се обгрижени и доволни. А са толкова приятни за разговори, споделят за децата си, за всичко.
Аз на остров с местни не отидох точно, за да не се разстройвам. Мъжът ми беше наснимал едни дребчовци, вярно много са бедни, но толкова широко усмихнати Simple Smile

# 365
Свърши 😢 Върнахме се вчера и първата работа ми беше да проверя датите за следващия февруари. Явно вече ще живеем от Малдиви до Малдиви. Дори мъжът ми, който не понася жега и винаги иска да ходим на планина, каза, че не иска да си тръгва от там и че ще му е мъчно.
Ще кажа аз защо бих избрала пак Курамати.
- Островът е голям - 2км. и има достатъчно въздух за всички. Ако искаш да се разходиш - има къде, а ако не ти се ходи - хващаш бъгито от една от спирките му и се возиш до желаната дестинация.
- Не е претъпкано, нито някой пречи на някой друг с присъствието си. На обяд виждах толкова хора в ресторанта и се чудех къде се крият през цялото време, защото беше спокойно и постоянно можехме да сме само двамата на плажа.
- Има 8 а ла карт ресторанта, всяка вечер можеш да се наслаждаваш на различна кухня, приготвена по страхотен начин. Отделно в Island Coffee shop постоянно можеш да залъжеш глада със страхотни бургери, омлети, картофки, салати и месо. Десерти, еспресо, различни кафе специалитети също.
-Има 3 басейна - жестоки! Малко хора, отново чувството, че сте 10 човека на целия остров.
- Персоналът. Толкова добър, толкова многоброен, а в същото време невидим. Стаята ни се чистеше 4 пъти дневно. Оправях си леглото постоянно, защото ми беше сдухано за момчето, но всеки път леглото беше опънато, мивките, душа и тоалетната пак почистени, а вечер щорите свалени и външните лампи запалени.
Всички те поздравяват, усмихват се, дружелюбни и готови да помогнат са.
- Има магазин за сувенири, фото, магазин за бижута. Не е скъпо. Магнити в магазина 5-6$, магнити на летището 5-8$.
Имахме и шнорхелинг, 59$ на човек, 2 часа.
Хоум рифа не е най-невероятния, има много риби, но има и по-богати от този.
Имахме организирана екскурзия да гледаме залеза, пихме шампанско и видяхме делфини. Както писах, имахме и посещение на местен остров.
За нищо не ни трябваха пари - купувахме сувенири, шнорхелинга, бакшиши и пура. Това беше. Всичко друго беше включено.
Трябваше да сме на летището в 7 сутринта вчера, хидроплана беше точно в 6:15 при нас, същото беше и като пристигахме. Тогава пък ни настаниха в 11ч., вместо в 14ч. Организацията им е желязна.
Имаше различни неща всяка вечер - гледахме малдивски танци и песни, последната вечер прожектираха филм на единия бийч бар.

- Китайци, руснаци, германци, деца - присъстваха предимно германци и после дойдоха али експресчетата. Руснаци видях само 2 двойки. Деца имаше доста, но ги засичахме само на закуска, или обяд и от време на време на басейна. Не съм ги виждала през другото време. Бяха или бебета, или 10-15 годишни. Само китайците ме нервират мен, за всички други съм дзен. Имаше доста възрастни двойки, идващи за н-ти път.

Не знам какво още да напиша, още ме държат емоциите и не мога да повярвам, че цял ден се разхождам с яке, вместо по бански 😁

Определено за мен това беше страхотна ваканция, която със сигурност ще има продължение!

# 366
Браво Ида! Това усетих и аз 1:1 от Курамати! И съм решила, че ще повторя усещането- невероятно е!

# 367

Ще ме извинявате за последното ми кифленско фото, обаче нямам снимка без мен 😁 от там, а исках да покажа, че въпреки, че беше по залез, пак бяхме сами на sandbank-а.

# 368
Невероятно.
Ако е удобно ориентировъчно можеш ли да ми кажеш колко Ви излезе.
Аз много искам да отидем там за медения месец, но ММ нещо се опъва. Много скучно му изглеждало

# 369
Ида супер сте си изкарали , чрез агенция ли бяхте или сами си го организирахте и кой е хотела ? Качи още снимки от комплекса

# 370
Невероятно.
Ако е удобно ориентировъчно можеш ли да ми кажеш колко Ви излезе.
Аз много искам да отидем там за медения месец, но ММ нещо се опъва. Много скучно му изглеждало

Мога, да. 6500 евро с TUI. Като в тях са и 350 евро застраховка за анулация, която важи 1 година и здравна (май така се казваше) застраховка за двамата за пътуването.
Чрез букинг излизаше много по-скъпо, някъде с 3-4 хил. евро, понеже там всичко трябваше да е отделно - и самолетните билети, и трансфера с хидроплана, и всичко. Чрез техният сайт пък kuramathi.com, само нощувките с храната ми излизаха 8500$, което е абсурд.
Ако отидем другия февруари пак, или сега за Нова година, пак с TUI ще резервирам. Изпращането, посрещането, отношението им към клиента, е на изключително високо ниво. Пращаха ми смс-и като тръгвахме, докато бяхме там и като си тръгвахме. Просто да ни пожелаят приятен престой, да видят дали всичко е наред и да ни пожелаят приятен път към вкъщи.

LZ 13, писала съм подробно точно над поста със снимките къде сме били и как се казва ризорта Simple Smile

# 371
Ида,
В тази цена влизат ли самолетните билети? Нощувките 7 за 2 възрастни ли ви бяха и на каква база?
TUI германския сайт ли ползвахте?

# 372
Всичко е в тази цена - и билети, и нощувки, и трансфер, ол инклузив 7 нощувки в супериор бийч вила с джакузи. Цената ще е различна, ако се избере друг тип настаняване. Ползвам TUI Белгия, понеже тук живея. Не си струва според мен да е нещо различно от ол инклузив - много е натоварващо, ако трябва да мислиш, ако си поръчаш еди какво си колко ще струва, пък сега няма да пия/ям това, защото е много скъпо.

Вчера ми излезе в нюз фиийда на фейсбук това https://www.innahura.com. Представено е като малката сестра на Куреду, чисто ново е и цъкнах информативно да видя цени. Излезе ми 2800$ за 7 нощувки, ол инклузив, с включен трансфер с хидроплан. Което е повече от фантастична цена, защото като добавих 1500 евро самолетни билети, стана 4200 евро. Така че това е един страхотен вариант за който иска да отиде на Малдиви, да е в ризорт, но да му излезе с 2-3 хил. евро по-малко.

# 373
Благодаря много.
Чудя се някой по-опитен ако може да сподели от България може ли да се резервира с TUI.
Аз по принцип съм от самоорганизиращите се, но за някои дестинации очевидно си струва да се ползва голям туроператор.

# 374
Може да се резервира с TUI според мен. Просто ще трябва да тръгнете или от Белгия, или от Холандия, или от Германия. Аз също организирам екскурзиите сама, но тази специално беше най-изгодна с тур оператор.

Общи условия

Активация на акаунт