Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 646
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Преобладават споделянията за резортите, но зная, че много хора търсят тук информация и за друг вид почивки на Малдивите.

След няколко почивки на остров Укулас решихме да сменим острова. Този път бяхме на Тодо. Сравнението показва интересни резултати. Всеки от островите си има своите предимства. Дори и в компанията си не успяваме да се обединим категорично върху единен избор кой от островите е по-добър.

В сравненията се включват и характеристики на самите хотели, в които сме почивали, което значи, че не могат да се приложат направо върху целия остров.

Тодо
Плюсове:
+ много по-голям остров с големи площи отделени за градини, където се отглеждат папая, диня, манго, много кокосови палми и др.
+ и двата плажа на острова са с много пространство между палмите и с налични хамаци и шезлонги.
+ повечето от интересните атракции са съвсем близко до острова, например манти, риболов, лов на октоподи, лобстери. В южния плаж има зона “Turtle beach“, където свободно плуват големи костенурки.
+ рифът на северния плаж е много голям и много по-пълен със живот. Могат да се видят скатове, акулки, костенурки, октоподи, лобстери.
+ дават се велосипеди под наем (стига на човек да му се кара в жегата)
Минуси:
- кухнята в ресторантите е доста зле в сравнение с Укулас.
- цените в ресторантите са малко по-високи.
- северния риф, който е по-голям и хубав, е много навътре и човек трябва да плува поне 300-400 метра, за да стигне до него. Може да се стигне в рифа само при прилив. Но пък в предрифовото пространство на южния плаж си има също хубави корали с големи костенурки и хиляди риби между тях.
- може би най-големия минус – доста руснаци, които привично за тях се държат като собственици на света и всички трябва да се съобразяват с тях. Шумни са на плажа. Особено на южния плаж има доста хора и ако човек очаква да се наслаждава на тишина, ще трябва или да го прави на северния плаж или под вода.
- големината на острова както е плюс, така е минус – където и да е хотела, човек трябва доста да походи (няколко стотин метра), за да стигне до плажовете. Или да си наеме „такси“ за $5.

Укулас:
+ като плюс ще определя малкия му размер. Много компактно островче и много приятно за обиколки.
+ на острова има само 5-6 ресторанта, но всички са с отлична кухня.
+ плажа – хотела, в който ходим има собствен плаж и сме имали дни, в които друг човек освен нас на този плаж въобще не се е вясвал. Хотелчето е с 4 стаи, така че най-много гостите от четирите стаи да са заедно на плажа. Но, това не се е случвало досега Simple Smile
+ този плюс отново е частен за хотела – собственика на хотела има своя лодка и това му позволява да е много гъвкав както в цените, така и във времето за организиране на екскурзиите – може и час след идеята, вече да сте на лодката.
- рифа е красив и с много живот, но все пак е по-малък от този на Тодо. В него костенурките се виждат трудно и са доста срамежливи. Риби има хиляди, разбира се.
+ екскурзиите се правят далеч от острова, което си има и своя плюс. Мантите например, които могат да се видят тук са много по-големи и лесни за гледане, отколкото на Тодо.
+ много по-малко туристи. Дано се запази така. Имали сме дни, в които сме се разминавали на главната улица само с 2-3 други компании.
+ местните живеят сякаш по-цветно. Попадали сме няколко пъти на техни празненства или „купони“ и е доста забавно.

И двата острова си заслужават. Ако някой е бил на единия, ще има какво да му хареса на другия.

Като цяло почивките и на двата острова са г-д едни цени. Стая със закуска за двама на Тодо със трансферите от-до летището за една седмица $550, а на Укулас $650, но пък екскурзиите и ресторантите на Укулас компенсират тази разлика. Екскурзиите по ценова листа са по 30-40 на човек, но с малко пазарлък може да се постигне и двойно по-ниска цена.

Като дойде време да планираме следващото ходене на Малдивите, ще е голямо чудене. Като нищо ще решим да отидем на трети остров Simple Smile

Писна ми от тези Малдиви. Заради тях почти никъде другаде не мога да ида на зимно море Simple Smile

# 376
Привет Манфред, добре си се завърнал 😁 Виждам и че все пак сте отишли на Тодо, което е супер.
Ако догодина решите да гоните китовите акули - препоръчвам Дигура. Толкова е празно откъм туристи, че чак ще ви доскучае.
Малко различно е организиран откъм храна - ядеш в хотела, като в по-големичките кухнята е професионална, много добре оборудвана и с професионални готвачи. За това пък не посмях да рискувам в местните кръчми, които си изглеждаха подозрителни.
Само рифа не беше достъпен с плуване (поне за нас), но има евтини екскурзии до много красив.
Btw умрях от страх, заради този trigger fish. Всяка втора риба на Бандос ми се струваше ядосан тригер 🤣
Ако има някъде място за хубав шнорхелинг без тригери - аз съм първа.

Не е по темата, но ние мислим следващата шнорхелинг дестинация да е Египет, защото корала там е определено по-жив от Малдивите. Лошото е, че и там има тригери🤣

# 377
  • София
Благодаря много.
Чудя се някой по-опитен ако може да сподели от България може ли да се резервира с TUI.
Аз по принцип съм от самоорганизиращите се, но за някои дестинации очевидно си струва да се ползва голям туроператор.

Луфтханза Ситирайзе Бюро http://www.lufthansacitycenter.bg/  са представители на TUI (Вили Огнянова). Ползваме ги винаги за Малдивите, макар и това да е единствената дестинация по света, за която ползваме агенция, но разликата в цената е фрапираща.

# 378
http://travelisimo.bg/ , работят с  TUI  и не само с  тях и преди години когато проучвах цени за Малдиви те ми дадоха най - ниска цена .
Пътувала съм с тях през TUI в Мавриции , Сейшели .

# 379
Привет Манфред, добре си се завърнал 😁 Виждам и че все пак сте отишли на Тодо, което е супер.
Ако догодина решите да гоните китовите акули - препоръчвам Дигура. Толкова е празно откъм туристи, че чак ще ви доскучае.
Малко различно е организиран откъм храна - ядеш в хотела, като в по-големичките кухнята е професионална, много добре оборудвана и с професионални готвачи. За това пък не посмях да рискувам в местните кръчми, които си изглеждаха подозрителни.
Само рифа не беше достъпен с плуване (поне за нас), но има евтини екскурзии до много красив.
Btw умрях от страх, заради този trigger fish. Всяка втора риба на Бандос ми се струваше ядосан тригер 🤣
Ако има някъде място за хубав шнорхелинг без тригери - аз съм първа.

Не е по темата, но ние мислим следващата шнорхелинг дестинация да е Египет, защото корала там е определено по-жив от Малдивите. Лошото е, че и там има тригери🤣

Следващия път със сигурност ще в някой от по-далечните атоли. Записах си все пак Дигура, за да го огледам. Рифа за нас е може би най-важния фактор. Почти цялото ни време за плажуване всъщност е рифуване Simple Smile А иначе, сега бяхме на един шнорхелинг, на който хранихме риби с хляб от шише (местна атракция), та освен стотиците риби, които те обграждат така, че не можеш да си видиш даже ръката с шишето, имаше и много мнителни триегри, които едва едва се осмеляваха да хапнат 1-2 пъти от шишето. Гледайки ги в очите отблизо ми се струва, че техния страх е по-голям от нашия Simple Smile

# 380
Огледай Дигура и по-специално инфо къде и какъв е рифа. Дангети също е близо до китовите акули - ако искаш погледни и него. Маамигили и той, но там няма туризъм каза нашия гид. Нещо не могли да се организират, и го играят летище Simple Smile
Ние прекарахме цялото време на Дигура по екскурзиите и след обяд бяхме много уморени да го търсим, но така от плажа не се виждаше. Може да е бил на 100-200м навътре, но не си давахме зор, защото второто ни място беше Бандос, което го бяхме избрали именно заради рифа.
Другото семейство българи, което срещнахме там казаха, че имало някакво място за гледане - но къде, какво - не го разбрахме Simple Smile
А тригера по принцип яде корал, та затова не е искал много много от хляба.

# 381
Огледай Дигура и по-специално инфо къде и какъв е рифа. Дангети също е близо до китовите акули - ако искаш погледни и него. Маамигили и той, но там няма туризъм каза нашия гид. Нещо не могли да се организират, и го играят летище Simple Smile
Ние прекарахме цялото време на Дигура по екскурзиите и след обяд бяхме много уморени да го търсим, но така от плажа не се виждаше. Може да е бил на 100-200м навътре, но не си давахме зор, защото второто ни място беше Бандос, което го бяхме избрали именно заради рифа.
Другото семейство българи, което срещнахме там казаха, че имало някакво място за гледане - но къде, какво - не го разбрахме Simple Smile
А тригера по принцип яде корал, та затова не е искал много много от хляба.
Сори за намесата, но да не се обърка някой да иде на Маамигили, се почувствах длъжна са се изкажа. Ние летяхме от Маамигили- островът е ужас- пълна мизерия, за плаж и дума не може да става.

# 382
Именно, това казах и аз. Маамигили работи като летище, макар че ако го погледнеш излиза един хотел.
Нашия гид каза, че не става този остров.

# 383
Здравейте ,  обмисляме почивка в края на годината или началото на другата до Малдивите . И помагайте - да ме насочите   за по бюджетни резорти , колкото и глупаво да звучи , т.е може и да не e ALL ,  изпитани хотели и места за отсядане , все пак да се усети и атмосферата . Благодаря предварително !

# 384
http://www.booking.com/Share-hZdAWQ Ето ви един бюджетен вариант. Но не знам какво разбирате под "бюджетен" вие.
В темата има страшно много информация, дори на предната страница аз съм дала линк за нов и доста по-евтин ризорт. Както и съм писала защо е безсмислено на ризорт да не си с ол инклузив.

# 385
Благодаря Ида  за отговора ,изчетох поста ти , но 6500 евро са доста пари поне за моето семейство . Затова и зададох така въпроса . Ще следя впечатленията и коментари .

# 386
Благодаря Ида  за отговора ,изчетох поста ти , но 6500 евро са доста пари поне за моето семейство . Затова и зададох така въпроса . Ще следя впечатленията и коментари .

Танита, не са 6500 евро, точно затова ти го написах. Излиза 2800 евро ол инклузив за 2-ма за 7 нощувки. Това е защото е нов и пише, че има 35% отстъпка. Имаш и още 1200 евро за самолетни билети. Така че излиза доста добра оферта. Това, което ти изпратих сега последното, също е на много добра цена, около 600-700 евро за седмица.

# 387
В момента Катар имат промоция за дати до Юни месец -390 евро!!!

# 388
Благодаря Ида  за отговора ,изчетох поста ти , но 6500 евро са доста пари поне за моето семейство . Затова и зададох така въпроса . Ще следя впечатленията и коментари .
И аз си мислех, че няма да мога да си позволя Малдиви на ризорт след изчетените тук курорти и проверка на цените им. Това са направо абсурдни суми за нашите възможности. Но след многомесечен рисърч и куп проучвания на хотели, агенции и видове настаняване се справих с финална сума: 2100 евро за трима на ризорт в супериорна плажна вила с фулборд. Назад съм писала може би, че фулбордът е абсолютно достатъчен за хора, които отиват не да си наливат с алкохол. Една чаша вино/ бира е 10 долара, ако толкова не можеш да издържиш една седмица без да пиеш. Във фулборда имаш хранене, вода, топли напитки и дори сокове на закуска. Ние не сме зависими от алкохола и 90 евро на ден на човек отгоре за пакет ол ми се видя неоправдано. Ако реша да пия коктейл като взема да "мра" за него- ще си платя 15 долара. Ама колко трябва да пия, че да ми излезе сметката на тия 270 долара на ден? Това е моя опит. Ризортът си беше отличен- чист, добро обслужване, забавления за нас и децата и т.н.Стаите не са лукс, ама аз не съм отишла да стоя в стаята, че да търся само Хилтън. А и от тук повтаряните ризорти, никой не изглежда по- красив от нашия, че да го отчета като предимство.
Билетите си купих от Катар и ми бяха скъпи- по 600 евро на човек, но ако имаш възможност да варираш с дати и време да следиш( а и не държиш на определено време и място за полет- примерно да е кратък, без сериозен престой, без междинно кацане в Коломбо или друго каубойско летище), та ако си по- флексибилна по тези точки- ще вземеш полет за около 400 и надолу даже. И ако избереш ризорт с трансфер различен от хидроплан е по- евтино. Хидропланът добавя към 700 долара на човек в зависимост от мястото на ризорта.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 20:58 от janiap

# 389
....."за хора, които отиват не да си наливат с алкохол. "

Обожавам тази типично българска черта някой да прави обобщения от собствените си възможности или липса на такива .
Това че си запазвам висок клас вила и олинклузив означава че мога да си го позволя а не от любов към алкохола .
Дали един остров е по - добър или по - лош от друг е въпрос на личен избор а не на пари .....
И накрая това е тема в която споделяме , коментираме и обменяме мнения за различните атоли на Малдивите а не коментираме дали всеки поръчал олинклузив - селект , голд или премиум е " примрял " за алкохол .Трудно може да се изпие алкохола в ризортите .По - лесно е да разберете че всеки прави това което иска и според възможностите си ......Подобни обобщения нямат място тук .

Общи условия

Активация на акаунт