С влак до морето

• 12 175
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
Най - добре с кола, но иначе бих избрала влак пред автобус.
Макар да имах веднъж кошмарно пътуване от 5ч зимата от Варна до Бургас, влак студен и пълен с цигани и висене 1ч в Карнобат.. Пак бих избрала влак.
В автобуса ми е задушно и тясно, хваща ме клаустофобията, че и прозорец не може да отвори човек и въздуха е тежък, непроветрен. По - бързо е, но не можеш да станеш, няма тоалетна, а и е мн по - тясно. От София до Бургас щях да пукна от миризми и т.н, а и един доста пълен мъж седна до мен, едвам се свих. Във влака има повече места човек да се премести.
Скоро мой близък пътува с нощен в спално купе от Бургас до София, каза че е било ок и климатик имало.

Всъщност от години не съм пътувала с друго, освен кола, но по - омразно от автобус ми е маршрутка.
Морска болест ме хваща. Simple Smile

# 16
  • Bristol
Пътуването с влак си е друго изживяване, и емоция, особено за децата. Не всичко опира до пари и време. Но отдавна не съм пътувала с БДЖ и не мога да дам съвет или споделя опит.

# 17
На децата им е интересно до 1/2 макс 1 час... После вече ти става на теб интересно какво да ги правиш Simple Smile

# 18
  • Sofia
Каквото и в автобуса Mr. Green

# 19
Глас за влак от мен.
Не знам как са сега удобствата, но от гледна точка на безопасността давам гласа си.
Направо ми се изправя косата като се наложи да пътувам с автобус. На какви ли не шофьори съм се нагледала.
Не че с влак е гаранция, че не би се случил инцидент, но, все пак...

# 20
  • София
5 ч София-Бургас е с Етап и Груп, които са директни по магистралата, има и някои курсове такива на Карат-С.
По-бавно и тягостно се пътува с Ю.Ивкони, често нямат климатик, но са една идея по-евтини.
Такива курсове се броят на пръстите на едната ми ръка. Това е пътуване с една почивка. Превозвачите нямат особена изгода да правят курсове София-Бургас без спиране за качване на пътници. При ограничение на скоростта с тахограф и спиране в Пловдив и/или Стара Загора пътуването става 6+ часа. Но и 5 часа да е, до смрадлив циганин и с развален климатик не знам дали е ОК за всички Simple Smile

# 21
За мен да пътуваш с влак в България е тотален мазохизъм, честно казано не бих си го причинила. Не съм пътувала от 10 години. Бавни, мизерни и доста често без климатик, като добавим факта, че може да попаднеш в купе с някой, който е обсебен от това да не  простине и че става течение от прозорците....

# 22
2016 година пътувах Варна-София и обратно , също така Варна -Пловдив. Ползвах спален вагон и ми беше много удобно.Има климатик , до Пловдив беше през зимата , беше топличко и чисто.

# 23
За мен да пътуваш с влак в България е тотален мазохизъм, честно казано не бих си го причинила. Не съм пътувала от 10 години. Бавни, мизерни и доста често без климатик, като добавим факта, че може да попаднеш в купе с някой, който е обсебен от това да не  простине и че става течение от прозорците....
     Предвид подчертаното, на каква база правите изказване за текущото състояние на пътническите превози с железница ?

# 24
     Предвид подчертаното, на каква база правите изказване за текущото състояние на пътническите превози с железница ?
На отзивите на баба ми, която ползва влака до Варна преди една седмица ( която принципно не е претенциозна).

# 25
На отзивите на баба ми, която ползва влака до Варна преди една седмица ( която принципно не е претенциозна).
    Съжелявам, ама баба ви Ви е излъгала ! Миналата седмица пътувах в спален вагон, 1-ва класа, сам в купето, маршрут София -Варна и всичко си беше О.К. Имаше и климатик, беше чисто, чисти завивки и никаква мизерия. Общо удоволствието струва 45,50. Намерих последния билета от отиването към София. Така че си обновете информацията лично.  Simple Smile

# 26
    Съжелявам, ама баба ви Ви е излъгала ! Миналата седмица пътувах в спален вагон, 1-ва класа, сам в купето, маршрут София -Варна и всичко си беше О.К. Имаше и климатик, беше чисто, чисти завивки и никаква мизерия. Общо удоволствието струва 45,50. Намерих последния билета от отиването към София. Така че си обновете информацията лично.  Simple Smile
Може, но цената излиза колкото с автомобил.

# 27
  • София
И аз ще изкажа положително мнение за спалните вагони на БДЖ, новички са, чисти, завивките са изпрани/изгладени и пътят не се усеща. Пътували сме и с бебе на 3 месеца до Варна.
Единственото по-удобно е да си намерите бюджетни самолетни билети, където София-Варна се взима за 20-30 минути и последно пътувахме преди 2 месеца за 30лв на човек.

# 28
Много благодаря за отговорите,стана ми що-годе ясно.Искам да пътувам сама с децата, затова автомобила отпада моментално,с автобус ме е страх.

# 29
Много благодаря за отговорите,стана ми що-годе ясно.Искам да пътувам сама с децата, затова автомобила отпада моментално,с автобус ме е страх.
Ще ти бъде по-удобно в автомобил. Във влак с децата си е малко екстремно. Да не говорим, че след това трябва да ги разтикваш по автобуси и да ти мрънкат на главата, че им е горещо, че няма къде да седнат и т.н. Ти си знаеш де Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт