С влак до морето

• 12 161
  • 75
  •   1
Отговори
# 30
  • Pesaro
Не бих си го причинила. Ако искате да пътувате удобно,т.е в спален вагон,излиза колкото с автомобил. Виждам обаче,че не искате по този начин,нито с автобус, та вероятно това е единственият Ви избор.
Офтопик - думичката "наспан" е измислица на неграмотници. Моля Ви..

# 31
Какво означава вижда ми се бавно ? Да 9 часа е , но имаш всички удобства. Още повече, че пристигаш сутринта наспана. Как мислиш да спиш в автобус, където около тебе светкат лампи за четене, говорят по мобилни и връви филм след филм по телевизора ?  Провери разписанията на автобсите и влаковете, в колко часа искаш да пристигнеш и за това в колко трябва да го хванеш. Едно е да пристигнеш след 7 часа лашкане в автобуса като препикано мушкато, друго е да се събудиш бодър като репичка ! Simple Smile
А съвсем друго влака да спука гума нейде из сокаците е тогава е много приятно.Към авторката на темата като бяхме млади с жена ми сме пътували от София до Бургас с влак през нощта.На Пловдив вече имаше правостоящи и в тоалетната но бяхме млади .А то щото в влака не е като в автобус вътре е парник лятото та всякакви миризми се носят а тоалетните на БДЖ са ВИП.Ако си млада и си над нещата скачай в влака ако на човек му е писано да се обеси няма да се удави.

# 32
Хора, какви 9 часа? София Варна е 7.35ч. Е, ако ви влече пътнически, може и до 11 часа да откара 😃

# 33
Преди само с влак пътувахме от София до Бургас. В 22 и нещо тръгваше и в 7 си там. Беше си супер, но сигурно, защото бяхме ученици и беше забавно. Сега как ми се пътува пак с влак до морето.. През нощта е прохладно, спокойно, можеш да се разтъпчеш.
Опитайте, може да ви хареса. Simple Smile

# 34
  • au bout du monde
 Миналата година пътувах от Пловдив до Бургас. За 3-4ч бяхме на морето. В купето имаше семейство с малко дете. То си спа, игра, яде и минаха часовете 😁Ако не мога с кола, пак бих тръгнала с влак. За мен си беше приключение, не бях пътувала така преди.

# 35
Хора, какви 9 часа? София Варна е 7.35ч. Е, ако ви влече пътнически, може и до 11 часа да откара 😃
Така. Да се реши следната задача. Според разписанието на БДЖ, бързия влак Варна-София  БВ2626 тръгва във 21.40 от Варна и пристига в 6.00 в София ако няма закъснение. Колко излиза времето за пътуване по разписание ?  Според мен е 8 часа и 20 минути, но някой пак да провери сметката Simple Smile

# 36
Преди само с влак пътувахме от София до Бургас. В 22 и нещо тръгваше и в 7 си там. Беше си супер, но сигурно, защото бяхме ученици и беше забавно. Сега как ми се пътува пак с влак до морето.. През нощта е прохладно, спокойно, можеш да се разтъпчеш.
Хора НЕ пишете просто за да пишете ,къде ще се разтъпчеш когато влака е препълнен,отгоре на вагона може би?

# 37
Хора НЕ пишете просто за да пишете ,къде ще се разтъпчеш когато влака е препълнен,отгоре на вагона може би?
   Ако си взел спално купе, то в коридора му може да се разтъпчеш. Не съм забелязал да има пътници с багажи в коридорите на спалните вагони.

# 38
За спален вагон съгласен за обикновен ц.

# 39
  • София
Всяко лято пътуваме с влак до морето.
Плюс, мога да стана и да се раздвижа, 00 е наблизо Simple Smile, краката са ми свободни, не се схващам Simple Smile
Най-големият плюс е, че използваме карта "Семейство" и билетите са значително по-евтини.

# 40
  • София
При положение, че ви е страх да шофирате, няма смисъл изобщо да се коментира пътуване с кола. Аз лично на автобус не се качвам.
Влакът може да е по-бавен, но е по-сигурен.
Относно парите - не знам защо очаквате билетите за влак да са евтини. В цял свят железопътният транспорт НЕ е евтин. Затова и имат приходи за поддръжка на линии и композиции.

# 41
  • София
Е, ако ще си говорим тука за младините и аз ще кажа, че като бях млада до Бургас с Експреса се стигаше за 4 часа, с едно спиране на Казанлък. В купетата имаше радиоточка и музика. Беше чисто и спокойно. В първа класа беше скъпичко. Така че... изводите си ги правете за сега, а не за като бяхме млади.

За колата... ами жената пише, че изключва колата, защото ще е сама с децата. Допускате ли, че може да няма кола и/или книжка?

# 42
А като се изсипеш на гара Бургас / Варна.. и после започва пак едно лудо мъкнене на багаж, автобуси, таксита...
Не виждам кое е евтиното и удобното, освен ако не отиваш на гости и те чака пак някой с кола Simple Smile

# 43
  • София
А като се изсипеш на гара Бургас / Варна.. и после започва пак едно лудо мъкнене на багаж, автобуси, таксита...
Не виждам кое е евтиното и удобното, освен ако не отиваш на гости и те чака пак някой с кола Simple Smile

Е, тя не включва опция кола. Автобусът и влакът спират обичайно на едно и също място. Мъкненето на багаж си е едно и също Simple Smile

# 44
Нищо де, любезните съфорумци, противници на БДЖ, няма да оставят сама жена с деца да си рискува здравето и живота по влака – просто ще ѝ предложат да я закарат лично до морето със собствените си автомобили.
Нали?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт