The Handmaid's Tale - Тема II - May the Lord open!

• 56 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Вестерос
Moeто мнение е малко по-различно от вашето, по-късно като се върна в офиса ще го напиша, но само ще кажа, че за мен Серина е по-зла.

# 256
# 257
  • София
Спойлери от епизод 11  в снимки :

Скрит текст:

флашбек:

# 258
Хммм..
Скрит текст:
A това с Люк дали не флашбек от раждането на Хана...?!

# 259
  • София
Разбира се, че е флашбек. Wink

# 260
  • София
Хммм..
Скрит текст:
A това с Люк дали не флашбек от раждането на Хана...?!

Simple Smile

Скрит текст:
дам флешбек е, пише го в линка който постнах по-нагоре, епизода ще е главно фокус върху Джун, няма да има друг в него освен Серина и Фред, няма да разберем какво е станало с Ник също.

# 261
Ох, извинявам се, пак чета по диагонал , ама едвам удържам телефона Smile

# 262
  • София
Да ви кажа, много ми е добре, като не отварям и не чета скрития текст. Едно такова ведро и леко...Grinning
Миналата седмица се бях смазала от постепенното разгръщане на фабулата в спойлери и трейлъри.

# 263
  • София
Елицааа изневеряваш ни хахах, че иначе с какво да се занимаваме до утре?

Мен ми е най-трудно сряда че фейса ми е залят със спойлери Simple Smile. Нямам търпение за трейлъра за епизод 12 вече ...

# 264
  • София
Аз съм спокойна. Утре чак вечерта се прибирам в България и епизодът тамън ще ме чака топъл, топъл.

# 265
Защоооооооо? Cry
Скрит текст:
Защо няма да разберем какво става с Ник? Много са гадни. Ще ни държат в неведение..

# 266
За това кой е по-злобен - няма как да се отговори еднозначно! Simple Smile Ако въпроса е кой е по-противно злобен - това е Фред, но ако въпроса е кой е по-опасно злобен това е Серина! Фред е мижитурка, комплексар, завистлив е, гледа отвисоко и с пренебрежение към останалите, безпринципен е, струва ми се човек, който вече е забравил какво е уважение и признателност. Реално не съм видяла до сега да проявява човешко отношение към никого - защити ли някого, награди ли някого, поиска ли мнение от друг, поинтересува ли се как се чувства друг човек - не - живее си живота с една лукава усмивка и използва всичко и всички да си задоволи собствените елементарни нуждички.  Ако се е правел на много добър с някого на моменти - Серина, Джун, Ник - всичко това е било с някаква задна мисъл и много бързо са ставали ясни истинските му намерения - имам чувството, че той не държи на никого вече - дори на жена си. Серина обаче е някаква бунтарка, човек, който трябва да преобръща светове, тя раздава правосъдие, тя чертае бъдещето, има си някакви идеи и идеали и си ги следва страстно и яростно!   Постъпките й са водени от някакви нейни дълбоки убеждения и чувства - доста извратени понякога, но все пак подбудите са ясни.  Нейната злоба е дълбока, истинска - извира дълбоко от душата й и наистина може да бъде страшна. Откровено злобно обаче за сега е постъпвала само към Джун и към онези, които организираха атентата към нея, към останалите сме я виждали в различна светлина - правела е и добри дела, пак водена от убежденията си. Така, че аз лично не знам кой човек е по-злобния - онзи, който си играе с хората като с мишки, забавлява се с тях, а след това постъпва подло и гнусно, мачка ги физически и психически или онзи човек, който открито си показва отношението и си изсипва гнева и яростта с цялата сила, на която е способен. Ако накрая ги сравним и по това какво изпитват един към друг - за сега Фред е по-злобния - само той се е озлобявал към Серина, тя все още е добронамерена към него.

# 267
  • Вестерос
Съгласна съм Simple Smile
Въпросът обаче не беше кой е по-злобен, а лош

# 268
  • на изток от рая
Серина. Много мисъл, вдъхновение, вяра и труд хвърли, за да се стигне до това положение, но се оказа, че това не е онова, което си е представяла. Това разминаване не й дава мира (според мен) и всекидневното подценяване на ума и възможностите й и лишението от почти всичките й права я прави злобна и отмъстителна.
Или може би точно така си е представяла бъдещия свят, но е осъзнала, твърде късно, за съжаление, че не й отърва.
Фред? Че какво му е на него, власт и влияние, кой се отказва? Но Серина... на моменти даже ми е жал за нея.
След като свърши всеки епизод, няколко дни ми е тегаво. Давам си сметка за правата, които имаме и колко лесно и неусетно могат да ни бъдат отнети. Помните ли сцената, когато се оказа, че нямат пари в сметките, за да си платят напитките (май че беше) след сутрешното бягане? 

# 269
хората са казали - "насила хубост не става" Wink
имаше един друг подобен филм - говореше се за  sameness, Elsewhere,
и там бяха така разделени по роли. Едни бяха определени да раждат, други да се грижат за новородените, трети правеха друго ... спомняте ли си - мисля че беше кинофилм.
Но там някак завърши по-позитивно.
даваха им някакви капки, за да им замъгляват мисленето и живееха в семейни единици - не семейство, а единица. на всяка единица се даваха по две деца.
спомняте ли си този филм, той залагаше на подобна идея

Общи условия

Активация на акаунт