Милано - 10

• 67 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
И при нас пишеше за септември за стачка. Нищо не отменихме. Изкарахме си страхотно.

# 406
  • Milano
Стачката е на служителите по сигурността и контрола по летищата в северна и централна Италия.

Какво общо имате вие с полет, тръгващ от България?

Освен, че никога не може да се знае процента стачкуващи предварително.

Полет може да се отмени по всякакви други причини.

Повече основания за притеснение има при стачка на авиодиспечерите (15.02), ако полета не е в гарантираните часове.
Раян често отменя полети в такива случаи предварително.

# 407
  • Sofia
Искрено се надявам да не бъдем засегнати, но самолетът с който трябва да летим идва от Рим...
Има ли къде да се прочете повече за стачката или на летището ще разберем дали ще летим или не?

# 408
  • Milano
Рим е в област Лацио, която стачкува на следващият ден.

Както и да е, стачката на служителите по сигурността е потвърдена, с изключение на тези по летищата, която е изместена на 25.03 поради причини описани в статията от вчера:

https://www.vigilanzaprivataonline.com/primapagina/sciopero-vigi … ortuali-5467.html

Дишайте спокойно и не драматизирайте излишно с тези стачки, дори когато не ви засягат.

На 15.02 със сигурност ще бъдат отменени полети в и от/до Италия, защото стачкуват авиодиспечерите.

# 409
Реджи, както винаги прецизна и точна- право в десятката! Благодаря за съветите  ѝ, защото я послушах и чаках до последно. Да, някои полети бяха отменени, от други държави. Но ние си летяхме до Милано и на отиване, и на връщане пристигнахме с 15 минути по-рано. И те не са малоумни да отменят полети и после да плащат луди пари за обезщетения. Но си го мислех и си треперех до последно, няма как. Обаче всичко се подреди и беше много хубаво. И при вас всичко ще е наред, но емоцията ще я преживеете, факт е. И после ще ни разказвате за красивата Италия!

# 410
  • Sofia
РЕДЖИ, ОБИЧАМ ТЕ!!!
А стачката на служителите по сигурността ще се отрази ли на обществения транспорт - рег. влакове и автобуси?

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 23:55 от noshtna_ptica

# 411
  • Плевен
Предварително се извинявам ако не се включвам в подходящата тема. След Милано ни се иска да се отбием за ден-два на плаж, но се чудим къде - Венеция, Лидо ди Йезоло, Триест? Към кое място ще ме насочите хем с хубав и пясъчен плаж, хем не безбожно скъпо?
Хубаво и евтино няма как да стане,особено в Италия.
По езерата недалеч от Милано сьщо има плажни места а и езерото успокоява за разлика от морските вьлни и стрес по магистралите.
Ако все пак желаете до Венеция,то има курорти за всеки таргет турист,Йезоло за купонясващи 18 год младежи и за масовия немски турист(без големи претенции както е известно).
Каорле ,Градо и Бибионе са за над 20 год клиенти с по-големи изисквания,префьрцунени баби и дядовци са сьщо там с месеци.Може да се окажат прекалено спокойни дори.
Линяно сабидоро е най-доброто,няма хаос  като в Йезоло,а хубав центьр с интересни  магазини и галерии.
Разбира се под 200 на вечер извьн високия сезон (за двама)пьлен пансион без напитките(вьв Венето са плащат отделно)не може да се очаква кой знае какво но зависи разбира се кой какво тьрси.

Благодаря много. Става въпрос за края на август. Насочих се към Линяно.

# 412
Добре сте се насочили,разбира се морето не е като в Пуля или Сарденя( не е място за тези които тьрсят прекрасно море и бели плажове де)В края на август няма да е толкова пьлно,само германци ще са останали.Руснаците го снобират доколкото знам,те са по тузарските места в Лигурия и Сардения

# 413
  • Milano
РЕДЖИ, ОБИЧАМ ТЕ!!!
А стачката на служителите по сигурността ще се отрази ли на обществения транспорт - рег. влакове и автобуси?

По каква причина?
Няма.
Незнам къде ще ходите, но точно тогава (01.02 петък) са предвидени обилни снеговалежи на северозапад, дъжд на североизток - вземете дъждобрани или чадъри.

И те не са малоумни да отменят полети и после да плащат луди пари за обезщетения.

Не ги плащат при стачка.
И ги отменят предварително.
Имаше полемика преди, че стачка беше обявена, на практика нямаше такава в Бергамо, всички други компании летяха, а Раян бяха отменили сума ти полети предварително.

пп. обожавам коментарите на Азиа Laughing Heart Eyes

# 414
  • In transit
пп. обожавам коментарите на Азиа Laughing Heart Eyes
И аз, ама не пише често. Много сте полезни. Heart Eyes Hug

# 415
  • Sofia

Не знам къде ще ходите, но точно тогава (01.02 петък) са предвидени обилни снеговалежи на северозапад, дъжд на североизток - вземете дъждобрани или чадъри.

Ще пътуваме от летище Тревизо до Венеция и се чудех дали да купувам шатъл или да си ползваме евтиния вариант бус+влак, но минаваме на втория вариант.
Още веднъж много благодаря за полезната информация!

# 416
Благодаря и запис!

# 417
Здравейте, предстои ми пътуване до Милано решено малко в последния момент и затова се нуждая от малко помощ. От понеделник ( тогава разбрах, че ще пътуваме и купих билетите ) чета из темите тук за Милано, както и на други места из интернет пространството, но някак си не мога толкова бързо да се организирам сама от ровене в интернет.
Пътуваме с Райън на 16ти февруари и кацаме в Малпенса в 11:15. Връщането е пак от там в 18:15 на 20ти февруари.
Предварително казвам, че не сме фенове толкова на музеите, колкото на цялостната атмосфера на града и по-специално на Италия. Мечта ми беше да отида в Италия и сега е напът да сбъдне малко неочаквано. Та, ще ви напиша какво съм измислила като план от вчера до днес и ще се радвам за всеки съвет или корекция Simple Smile Идеята ми е да посетим Лугано, Милано и Флоренция.

За 4те нощувки от 16-20.02 си мисля :

16ти пристигане в Малпенса - Шатъл до ??? централната гара ??? Тук идва въпроса кой хотел да резервираме и къде, тъй като ми се щеше да е нещо до 50евро/нощувка за стая. (Още не съм резервирали нищо и затова ми е леко притеснено и реших да пиша тук, защото няма да успея да изчета всичко. ).
Настаняване в хотела и разходка + вечеря в Милано. Задължителният ни обект е Дуомото. За други забележителности все още не съм сигурна.

17ти Тръгваме сутринта с Flixbus за Лугано. Разходка там и евентуално по това, което четох тук, опит да стигнем до Монте Сан Салваторе. Друго не знам какво може да се прави в Лугано за сега . Прибиране привечер с Flixbus до Милано.

18ти тръгване с Flixbus до Флоренция. Тук чуденката ми е дали да останем 1 или 2 нощувки за сметка на нощувка в Милано. Тоскана ми е слабост и като цяло ми се ще колкото може повече време да прекараме из площадите и уличките. Не знам дали ще можем да мръднем до Сан Джиминано, Сиена или някое подобно градче за толкова малко време.

на 19ти единия вариант е да се приберем към Милано за последна нощувка и още доразглеждане и на 20ти към обяд да опитваме към Малпенса.

Втората ми идея е на 20ти да се върнем от Флоренция директно в Милано на обяд и от там към летището.

Навсякъде съм гледала разписанията и цените и само Flixbus предлагат добри цени. Масово пише, че жп транспорта е удобен и евтин, но за нашите дати далеч не е така. Двойно и тройно по-скъпи са. Дали от това, че прекалени късно ги търся или просто няма намеления в момента, не знам.

Бих искала да ви питам относно Flixbus, ако решим на място да ги купуваме ( за да си разместваме програмата ) , дали ще бъде много по-скъпо ? Гледам примерно за днес, че са много по-скъпи от тези за 17-18ти например, но дали е така по принцип ?

За картите на градския транспорт се чудя дали има смисъл да купуване за Милано, тъй като реално не знам къде бихме ползвали транспорт, ако хотела ни е на гарата, а разбрах, че Дуомото е на около 20мин пеша ? А за автобусите на flixbus не важат подобни карти за транспорт или бъркам ?

Извинявам се за дългия пост, но има 10на дена до пътуването ни, а нямаме нищо резервирано освен самолетните билети и се притеснявам да не се качат цените на автобусите и хотелите, докато се образовам за дестинацията Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 10:42 от lokofenka

# 418
  • In transit
lokofenka, малко амбициозна и разхвърляна ми се вижда програмата на мен, при условие, че за първи път отивате в Италия. Исках само да ти обърна внимание, че автобусите на Фликсбус не спират на Милано чентрале, а на гара Лампуняно, която е малко далече от централната. Т.е ще трябва да се придвижвате с метро до нея.
До Лугано по спомен с влак беше около 15 евро билета, което не е кой знае каква разлика с фликсбус.

# 419
  • София
Не ми харесва и на мен програмата.
Един следобед за Милано е безумно малко време. един или два дни за Флоренция също. До Лугано не съм ходила, но подозирам, че и за там няколко часа са малко.
А денят все още е къс.

Общи условия

Активация на акаунт