Отговори
# 120
Аз вече съм сигурна че бъдещият батко ще го спрем от ясла живот и здраве още като изляза в болничен. От снощи дребният е с температура и се оказа коксаки вирус, не съм спала тази нощ и освен за него, трепепя да не се разболея и аз... Ами не си е работа да ходи на ясла при това положение... Няма да е лесно с него и с новородено едновременно, но предпочитам да сведа до минимум шансовете да боледува от септември нататък...

# 121
Слагай си маска, ако вече не си го направила. Да те успокоя - докато бях бременна с второто изкарах де що прихващаше вируси баткото. За съжаление точно коксаки не съм карала, за да ти дам конкретни данни, но бях болна почти всеки месец, включително и на легло. Всичко с второто бебе беше наред, не е имало проблеми, роди се износен дебел юнак!

# 122
Благодаря, и аз боледувах много първия триместър, даже до антибиотик стигнах. Сега се надявам да не прихвана, но съм категорична че няма да ходи на ясла от септември живот и здраве.

# 123
Много интересна тема. И аз изкарах всичко, което баткото (на 4 годн) донесе от градината. А той често боледува. Терминът ми е за юли и сега пак сме заедно вкъщи - той с температура и чакаме резултати от гърлен секрет. Искам да го спра от градина, но не знам изобщо как ще се справя. Мъжът ми иска да си ходи на градина.

# 124
Рupletka,иска ми се да те поуспокоя доколкото е възможно.Моят син се разболя от коксаки точно когато разбрах,че съм бременна.Най-често деца в градината се заразяват и рядко възрастни.Все пак си слагай маска,защото въпреки всичко е силно заразно.Бързо да му минава на малчо!

# 125
  • София
Децата ми са с разлика пет години. По време на бремеността изкарах от обикновен вирус, до ангина и варицела. Седмица преди да родя пак вирус лепнаха. Пих три пъти антибиотик. И какво ли не.

# 126
  • София
Децата ми са с разлика пет години. По време на бремеността изкарах от обикновен вирус, до ангина и варицела. Седмица преди да родя пак вирус лепнаха. Пих три пъти антибиотик. И какво ли не.

Все едно слушам за мен! И моите ще са с пет години разлика, живи и здрави, сега съм в 32гс и в момента пия 4ти антибиотик!Първия го пих превантивно заради интервенция.Този сега го пия хем заради е. коли в урината (каквито досега никога не съм имала) хем заради стептококи в гърлен секрет. Много ми оадна имунитета, иначе не съм хич болнава, но ми с еразказа играта тия месеци. Ще съм ти много благодарна ако споделиш какви антибиотици и в кои семдици горе долу си пила, че мен мира не ми дава да не навредя нещо на беберо, въпреки че лекарката ми ме уверява, че Зинат и Аугментин са безопасни и че инфекциите, които имах и имамняма как да минат без АБ.

# 127
  • София
Аугументина пих, да речем всеки триместър по веднъж. И аз е.коли, дето никога не съм имала морих, налепи по гърлото, кашлица, вирус с разстройство. Въобще пълната гама от детската градина. Отгоре на всичкото, като започваше ново боледуване ,бебето преставаше да мърда. Явно и то боледуваше и спеше. Спомням си в осмия месец се опитвах да го събудя,ръчках ,ядох,скачах, но то милото така се беше одрямало от поредния детски вирус.

# 128
И аз пих Аугментин с последната Б, от грип та стигнах до тежък бронхит, дълго упорствах, но накрая се молех за АБ... А когато разбрах, че съм бременна, в групата на голямото дете се започна с варицелата, а аз не съм я карала и я спрях от декември до май месец, защото през цялото време бяха в карантина. Издивяхме , но как да рискувам...

# 129
Аз пих Оспамокс, след като ЛЛ се посъветва с АГ. Мисля, че бях някъде 7 месец.

# 130
Аз във втори-трети месец пих Оспамокс заради Хемофилус в гърлото Sad Тъкмо изпих последния хап и още същия ден ме удари някакъв вирус. Без преувеличаване първите три месеца не спрях да боледувам...
Винаги съм била много здрава, но откакто дребният тръгна на ясла от октомври до април нямам месец без боледуване. В края на април той боледува, но мен ме прескочи, надявам се и сега така да стане, броя дните от първото вдигане на температура, уж да мине инкубационния период...
И тъй като от личен опит знам че тая работа с кърмата и имунитета не е гарантирана няма да си причиня, живот и здраве, новородено и ясладжия... После как ще го свикваме пак на ясла не знам, ама не виждам друг вариант...

# 131
Да ти кажа и аз не вярвам в защитната сила на кърмата, то даже е абсурно кърмачето да не лепи вируси, ако има друго дете вкъщи. Но според мен това, че кърмех много помогна на второто ми дете да кара съвсем леко болестите, които влачеше батко му вкъщи. Първо преди да го спра от градината и после като го пусках пак след 3-та месеца вкъщи.

# 132
Аз вярвам, че помага да ги карат болестите по-леко (нищо че сега не се кърми бъдещия батко и висока температура имаше около 36 часа при прогноза за минимум 3 дни). Просто от опит знам че изобщо няма такива свръх сили кърмата, каквито често се представят. Първото боледуване на дребния беше на 8 месеца, още се кърмехме доста, тръшна се типично вирусно от раз с много висока температура и два дни беше пълно парцалче горкия. Ние с баща му се разболяхме 4-5 дни по-късно (т.е. не го бяхме донесли вируса ние).
В квартала имаме малка аптека с много печен собственик. В разгара на грипната епидемия ми разказваше във връзка със схващането че до към 6 месеца били защитени бебетата, как малкото му дете на около 6-месечна възраст едва го спасили от грип. Лежали по болници само се молели да се размине. Една от  приятелка дойде смело на море тук при майка си с 4-годишен и бебе на 20 дни на кърма само - две седмици в инфекциозно беше бебето. Изобщо няма никакви гаранции... Не трябва да се изнежват децата и всички деца боледуват, но явно си трябва доста предпазливост...

# 133
  • София
Нямам представа кое е запазило бебето, но от първия си ден спи с мен или батко си. И двамата боледуваме , бил е с нас дори когато сме били с температури и ни тресеше. Не хвана нищо от зимните вируси.

# 134
  • София
Нямам представа кое е запазило бебето, но от първия си ден спи с мен или батко си. И двамата боледуваме , бил е с нас дори когато сме били с температури и ни тресеше. Не хвана нищо от зимните вируси.
Браво на бебето. Кърми ли се? И моите бяха здрави докато ги кърмих и след спирането и като минаха 2-3 месеца след спирането, ела да видиш Confused

Общи условия

Активация на акаунт