Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 251
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Оптимист по принуда
Но пък етикетите с имената ще трябват и за по-натам и се чудя какви да взема.
Вземи си със зашиване, тези с ютия много бързо се разлепват. Или както Илейн е казала, надписвай вътрешните етикети с химикал. Той пък  избледнява..

# 571
  • Истински се вижда само със сърцето.
Този който имам не избледнява, ще го видя утре каква марка беше.

# 572
Сега да питам, откъде поръчвате етикети за името на детето по дрехите? Гледах в амазон,но незнам кои са добри. И кои са по-хубва, тези за ютия или не?

Докато беше в градината ползвах един страхотен химикал за надписване на дрехи(че и от обувките не мърда) - KORBOND, но според училищният ни правилник е забранен. Униформите поръчах с бродирано името върху тях, а от вътрешната страна на панталоните аз "бродирах"-т.е. старомодното изписване на името му с конец. Етикети всякакъв вид много ни дразнят всички в къщи чак до побъркване. С купуването на дрехите ги разшиваме из основи. Замислям се за печатите върху дрехи. Някой да ги е пробвал?

За останалите му вещи направих стикери ето тук Меко казано ги харесва.

# 573
  • някъде в орбита...
Етикети поръчвам от тук: https://www.mynametags.com
Взимам лепящи се all-rounder, и до сега не съм имала отлепени или избелели. Много съм доволна!

# 574
  • Leeds, UK
И ние се оженихме през седмицата, че бях и в 8-ия месец. Даже преди церемонията мъжът ми пусна тото и вечерта изкара 3-ка и той “ Някои хора удрят джакпота с партньор, аз 3-ка”😂. Викам “ Ми пак е нещо де . Можеше и хич да не спечелиш”.
Аз ползвам етикети с ютия. Номерът е хубаво да се минат краищата на етикета с върха на ютията, както си и пише в описанието. Не са мръднали вече 2 години, а са на униформите дето се перат всяка седмица.  52 бр за 6.50£, но не помня сайта. Имам го някъде запаметен линка, ама ще го намеря вдругиден, щото са ми хиляди😁.

# 575
Малко ме е срам, но ... надписвам дрехите с обикновен химикал. Ползвам или фабричното малко етикетче, където е посочено да се пише име, или от големия етикет оставям тясна ивичка, колкото да се събере първото име само. Друго дете със същото име няма. Избледнява, да, но го повтарям и така. Преди няколко години, когато дойдохме и детето тръгна тук на училище, дори не съм подозирала, че има такива специални етикети. Разбрах по-късно за тях, но реших, че не ми е важно да ги ползвам, след като и с химикал става. Детето също не е казвало нищо за тези етикети. Моля, никой да не се чувства засегнат от мнението ми.
ПП В детската градина в България бродирах една хавлийка. Не стана красиво, загубих време, а хавлийката също се загуби.

# 576
Ето този ползвам аз https://www.amazon.co.uk/Schneider-Maxx-248-Laundry-Marker/dp/B0 … words=laundry+pen и съм доволна.

# 577
  • UK
Етикети и аз поръчвам от mynametags.com никога не съм имала паднали или избелели. Имам кутии за обяд още от детската градина на голямата, от преди 5 години, още си седят етикетите, а ги мия в миялна.

# 578
  • на малък остров в океана
Аз надписвам с един перманентен маркер, който си нося от България. С него надписвах опакованите за изпращане кашони, с него надписах и униформата на дъщеря ми. И добре, че ги надписах, че вече веднъж си загуби жилетката и ходихме да я търсим. А пък в началото си мислех, че за голямо дете няма нужда.

# 579
  • София
Здравейте! Животът ми се завъртя така, че взех решение да напусна страната, макар и за кратко или поне засега планувам така. В края на месеца смятам да ползвам услугите на агенция за подбор на персонал и евентуално да работя в оранжерия, като камериерка или опаковъчен склад/цех. Трудно използвам търсачката тук, затова моля,  ако има сред вас такива, заминали с агенция, моля да споделят с коя и опит. Търся агенция, просто защото заминаването ми в момента е свързано с това възможно най-бързо да започна работа и възможно най-много да спестя. Към днешна дата не ме интересува установяване в Англия, а само да спестя пари за 4-6 месеца и да видя как се живее там.

Ако имате препоръки относно:
- агенция в БГ
- агенция в UK
-  хотели в Лондон, в които евентуално знаете, че условията са добри
- нещо, което просто не знам, че трябва да попитам

Моля, напишете няколко изречения

Благодаря?Blush

# 580
  • София
Не съм чувала добри отзиви за агенции от БГ.Мен приятели ми казаха като заминавам въобще да не се занимавам с тях.Аз дойдох при тях за малко и после се устроих.Сещам се,че има фабрики със жилища към тях....по морето бяха май...мммм...ще трябва да разровя....но ако ще искаш да спестяваш защо Лондон? и защо хотел?....във фабрика във по-малък град с по-малки разходи имаш по-голям шанс да спестиш...примерно ако изкарваш по 300 на седмица и даваш 80 за стая във споделена къща и не харчиш много,може да спестяваш по 150 на седмица...но нещата тук се промениха много и сега трудно се намира работа без агенция.
Нямаш ли приятели тук,някой който може да ти помогне?

# 581
За заминаване през агенция от България не чувам добри неща и събират някакви безумни такси на хората. Тукашните агенции не взимат такси от работника.
Ето линк за складовете на Амазон https://www.amazon.jobs/en-gb/landing_pages/warehouse-operative? … tm_content=BAU-UK
Под всеки град има гаенциите които имат право да наемат персонал за тях. Работата започва масово октомври и е в сезон до Коледа, ако те харесат могат да ти предложат да останеш повече, а и в периода преди празниците се работи и досТа извънредно.
Така ще е и по повечето складове сега, имай предвид че офанзивата по тези места е до Коледа, но после винаги може да те пренасочи агенцията, ако имат и други работни площадки за които набират хора.

# 582
  • UK
Как сте, готови ли са децата за училище Simple Smile
Ние започваме на 10ти септ . Първите 3 седмици до обяд . После ще остават и за обяда и след още толкова време по цял ден. Голяма адаптация.
Дано им хареса.
И аз с един маркер надписвам дрехите. Бяха ни дари едни етикети от градината мин година ми те, падаха непрекъснато и аз накрая хоп с маркера и готово 😂
Какво да очаквам.от Reception
Сигурно има дечица минали
Мм замина от Варна като ползва  услугите на посредник. Работи кратко време и на 2рия месец почти си намери работа сам чрез тукашна агенция и далеч по платена разбира се 😃

# 583
Останаха утре само гуменките за физическо да купя. Нашето училище започва на 5ти, в сряда. Тази седмица ще са по половин ден, но тъй като съм на работа, ще остане и за занималнята след училище(падна се да е следобедите). От следващата седмица започва със закуската преди часовете, целодневни занимания и занималня до вечерта, когато отидем да го вземем. Той беше в градината към училището, така че всичко ни е познато и ясно. В Reception ще работят на същия принцип както в градината. 60 деца са с 2ма учители и 2ма помощник-учители. Всеки учител преподава в определена зона. Децата се въртят през деня по зоните като работят в различни групи или индивидуално по задачите. Имат и неограничен достъп до двора през целия ден. На родителската среща ни дадоха учебния им план в общи рамки за материала, който ще минат тази година. Домашните се дават в петък и до сряда следващата седмица трябва да са върнати. Четенето започва с книжки с картинки, които ще са част от домашното и постепенно до края на годината ще се появи пълния текст, който децата сами ще могат да четат. Нямат чинове. Работят на земята с папки с клипс и на интерактивни дъски.
Сега първата седмица всеки трябва да занесе кутия със спомени от лятото и това ще правят през трите часа - ще показват и разказват кой, къде, какво, как Simple Smile   

Успешен стар на учебната година за всички!

# 584
  • Scotland
Благодаря Ви за отговорите за ваксините. Аз си ги бях превела вече, но реших за всеки случай да питам Flowers Hibiscus
За котетата ще попитам директно във ветеринарната клиника, за да не стане объркване.
Иначе моите двама сладури вече подкараха трета седмица на училище - в нашата община стартираха от 20 август Kissing Face  Малкото ми момче е Р2, не знае и думичка английски, но се справя повече от добре. Вече научи доста думи. Дори го похвалиха като най-добър в смятането, като дава светкавични отговори и то на английски Simple Smile Беше ми адски притеснено за него, но той пък се чувства прекрасно и ходи на училище с голямо желание Blue Heart Предполагам, че помага и това, че ходи и на футбол. Записахме го, въпреки езиковата бариера, защото в Бг тренираше и обожава футбол. На самите тренировки веднага се прояви с голове и добра игра, което не остана незабелязано и определено му повдигна самочувствието Flowers Hibiscus Баткото е в P6 и много се радвам, че си тръгна от Бг с език, защото щеше да му е адски трудно. Той е по-срамежлив и му беше адски тегаво досега. В Бг тъкмо завърши трети клас и не беше учил втори чужд език, а тук имат френски от миналата година и беше поизостанал, но седнахме дружно (аз знам френски) и му помогнах, и продължавам да помагам, та сега е хепи. По математика имаше леки сътресения, но навакса и днес гордо ми заяви, че това училище е невероятно Flowers Hibiscus Господинът му е меко казано потресен, че детето пише без правописни грешки, дори го е обявил на всеослушание пред целия клас. Та така, адаптират се децата добре.
Следя ви и ще се включвам по-често при вас!
Лек ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт