Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Извинявам се ако въпроса ми ни е за тук, но набързо разгледани теми, мисля че най - много тук ще можете да ми помогнете. С приятеля ми плануваме бебче, но и вариант за преместване в Великобритания. Варианта, който обсъждаме е след забременяване да се преместим, той да започне работа, а аз да си бременея. Та въпроса ми е, ще имам ли право на някакви помощи и в какъв размер биха били? Ще съм благодарна за всякаква информация !

Не защото не сте работила тук, нито майчинство. За да имаш помощи трябва да си внасял данъци.
Благодаря!

# 511
  • някъде в орбита...
Независим одит поръчан от нов клиент.
Да разбирам ли че става въпрос за due diligence?
За да знаете за нарушения, все от някъде е дошла тази информация по въпроса. Иначе си е слух...

# 512
Здравейте! Извинявам се ако въпроса ми ни е за тук, но набързо разгледани теми, мисля че най - много тук ще можете да ми помогнете. С приятеля ми плануваме бебче, но и вариант за преместване в Великобритания. Варианта, който обсъждаме е след забременяване да се преместим, той да започне работа, а аз да си бременея. Та въпроса ми е, ще имам ли право на някакви помощи и в какъв размер биха били? Ще съм благодарна за всякаква информация !

Работиш ли сега в България? Ако да, дори да родиш в Англия, ще можеш да си вземаш майчиството от България. Нека той да дойде, да се устрои, а ти си бременей докато ходиш там на работа. Според състоянието ти ще прецениш, кога и как да излезеш в болничен или направо платен отпуск, последван от 40-дневния преди раждането и идваш тук да родиш. После в движение вече ще си прекратиш трудовите взаимоотношения с работодателя в някакъв момент и ще започнеш работа в Англия.

Или просто отложете бебето. Трябват ти 6 месеца трудов стаж при даден работодател, за да имаш право на майчинство. Но условията не са така добри както в Бг, а ако пък си с тежка бременност и не можеш да работиш, болничният е нищожна сума и губиш правито на майчинство после, защото ти пада дохода. Майчинството може да започне да тече още през бременността и е платено само 39 седмици по £145.18 седмично или 90% от заплатата ти (което от двете е по-малко).

# 513

Работиш ли сега в България? Ако да, дори да родиш в Англия, ще можеш да си вземаш майчиството от България. Нека той да дойде, да се устрои, а ти си бременей докато ходиш там на работа. Според състоянието ти ще прецениш, кога и как да излезеш в болничен или направо платен отпуск, последван от 40-дневния преди раждането и идваш тук да родиш. После в движение вече ще си прекратиш трудовите взаимоотношения с работодателя в някакъв момент и ще започнеш работа в Англия.

Или просто отложете бебето. Трябват ти 6 месеца трудов стаж при даден работодател, за да имаш право на майчинство. Но условията не са така добри както в Бг, а ако пък си с тежка бременност и не можеш да работиш, болничният е нищожна сума и губиш правито на майчинство после, защото ти пада дохода. Майчинството може да започне да тече още през бременността и е платено само 39 седмици по £145.18 седмично или 90% от заплатата ти (което от двете е по-малко).

Благодаря много, най - вероятно ще изберем първия вариант.

# 514
  • Bristol
За да е безплатно раждането тук май  трябва да е живяла определен период тук 🤔

# 515
За да е безплатно раждането тук май  трябва да е живяла определен период тук 🤔
Не знам как ще е след брекзита, но сега или трябва да е resident, или EEA nationals insured by another European estate.

# 516
  • Истински се вижда само със сърцето.
По добре е да не рискува или поне да си направи застраховка някаква медицинска, защото нищо няма да е ясно и ако примерно стигне до секцио по спешност например да не им пратят някоя хубава сметка от болницата.
Съжалявам че ще прозвуча грубо, но наистина е дразнещо когато някой не е работил и не е внесъл и стотинка някъде да пита за какви помощи му се полагат, вместо да попита колко да работи и как да се осигурява.

# 517
  • София
По добре е да не рискува или поне да си направи застраховка някаква медицинска, защото нищо няма да е ясно и ако примерно стигне до секцио по спешност например да не им пратят някоя хубава сметка от болницата.
Съжалявам че ще прозвуча грубо, но наистина е дразнещо когато някой не е работил и не е внесъл и стотинка някъде да пита за какви помощи му се полагат, вместо да попита колко да работи и как да се осигурява.
В интерес на истината не можем да се сърдим. Системата дава, някои взимат, хората научават и си питат. Аз три години чаках, та накрая реших да си пусна формата за child benefits, пък на познати децата още в БГ ги взимаха.
Знаете, хората са различни.
Моят мъж все казва: Да пази Господ,  да не опираме до помощи

П.п. Благодаря момичета за очните коментари. Аз си взех час, скоро съм на преглед. Ще мисля по-нататък дали да го направя и в БГ консултация

# 518
  • Истински се вижда само със сърцето.
И е много прав мъжа ти Dmm, да сме живи и здрави да работим.

# 519
  • София
Благодаря!
Дай Боже всекиму здраве, другото е поправимо! 👍

# 520
Аз се вълнувам като първокласник. Записах се да уча английски език в колеж.  Започвам септември и приключвам юни. Надявам се да понауча езика, искам един ден  да работя нещо което ми харесва, а и за по-добри пари. Много съм щастлива, че за мен беше късметлийското последно място за това ниво , защото класовете са пълни и даже има списъци с чакащи (като моя съпруг, който ще започне курса чак януари евентуално).

# 521
  • София

[/quote]
А ти как разбра, че има бактерия?
[/quote]
Вземам проби от машините и пода,които предавам после на вътрешната лаборатория,ако нивото е завишено,те ни връщат отговор.Във хранителните фабрики е нещо нормално да има бактерии,нивото им и вида им са това което се следи.Въпросът е,че някой са опасни и трябва отлична хигиена за да се ограничават.Лошото е,че фабриките гледат на hygiene staff като необходимо зло/нищо не произвеждат,само харчат средства-заплати,химикали,вода.../и набират персонал...ъъъъъ...който е евтин и работи през пръсти...хората пък са доволни,щото във страните от които идват такива пари без квалификация няма как да имат и си трайкат и те така те...Както и да е,аз в понеделник съм на induction на друго място и предавам борбата на колежката,която е по-държелива и опака и от мен....
Независим одит поръчан от нов клиент.
Да разбирам ли че става въпрос за due diligence?
За да знаете за нарушения, все от някъде е дошла тази информация по въпроса. Иначе си е слух...
Инфото за одит/разбрахме,че е поискан от клиент,преди да стане официален такъв..в този смисъл,може би е именно due diligence/ е от нашия мениджър със който коментирахме факта,че има нужда не от ,,замитане на цеховете,, а от профилактично,,deep clean,, всеки ден.Той ни увери,че преувеличаваме и че след този одит клиента е наш,следователно всичко е тип-топ.Нас започнаха да ни тормозят,дават ни черна работа във други цехове,увеличават ни работата,държат се с нас иронично-саркастично....рай....предавам се,не желая повече....

# 522
Здравейте момичета.

И аз ако може да задам въпросче. И ние обмисляме преместване на острова. Плана е първо да отиде партньора ми- не сме бракувани, но имаме дете. Има кой да го посрещне..., да си извади документите за работа, да се поустрои и тогава след 2-3 месеца, мислехме около Коледа да пристигнем с детето, което е на 4 години. Но проблема идва в квартирата- получаваме разнозначна информация. Казват ни, че плана ни е неосъществим, тоест ще мине много време преди да може ММ да наеме апартамент заради трудовия договор, а аз чета, че ако предплати за 6 месеца напред няма проблем.  Опасението ни идва от там, че Март месец ще си дойде ей така и ние с детето няма да можем да отидем. Вие какво мислите по въпроса? Дали квартирите са такъв голям проблем. Ще сме в сравнително не голям град. И дали е по- добре да сключим брак преди да замине? Евентуално би ли ми било от полза ако се наложи да тръгна след Март?

Благодаря предварително.

# 523
  • Scotland
Здравейте, момичета! Наскоро се преместихме в Шотландия и все още се нагаждаме и оправяме разни неща 😊 Имам две питанки и се надявам, че ще ми помогнете 🍀 Първо- попълвам въпросник от училището. В Бг децата имат всички ваксини. Питат ме имат ли ваксина за Whooping cough and MMR. Съответстват ли те на някои от Бг календар или да пиша не?
Второ - доведох благополучно и двете си котета 🤗 Трябва ли да ги запиша на ветеринар или чак като дойде ред за годишна ваксина, или при нужда, да отида? Благодаря Ви 🌸

# 524
Не е нужно да се жените , за квартира е добре да се представи трудов договор, може да пробвате и директно чрез хазяин, а не агенция. Малко до късмет си е, ако предложите да предплатите няколко месеца напред също е възможен вариант, но си зависи от хазяина, ако се съгласи.

Jinxey, хубаво е да регистрирате котетата при вет и да разгледате вариантите за застраховка, тук ветеринарите си излизат сериозна сума, няма нищо общо с цените в Бг...
За училищата нямам инфо, моята сега започва градина.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт