СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 943
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Пиша, после отивам да чета, че от два дни ме нагъна яко работата, в най-неподходящото време значи..
Само на мен ли ми се струва, че масово сме загубили надежди за най-желаните паралелки и се чудим как да скалъпим положението? Значи, с известни изключения, тук списваме родителите на най-ненаучените деца или трябва да гледаме по-ведро!
Пожелавам успех на всички! Най-късно на второ калсиране, да грейне слънце на всяка улица! Я, по-ведро!

# 826
  • София
мандаринка, НеПоКоРнА, вие имате кофти нагласа спрямо Строителния (и техникумите изобщо), но за много момчета с посредствени резултати (30 - 40 точки по математика) училището (както и техникумът по телекомуникации, Джон Атанасов, Ломоносов и Хенри Форд)  е първо желание. Та незнанието по-скоро си го е имало преди, и, съвсем естествено, просто се е задълбочило.
Във ВИАС единствената желана и модерна (респективно с висок приемен бал) специалност е архитектура. Уви, в останалите специалности са принудени да приемат кандидати със слаби резултати, както и с оценки от матура (и то не само по математика).

# 827
  • София
и след елитна гимназия може да не знаят коя е столицата на Норвегия, примерно...

Бауууу, как ме замисли Satisfied Scream

# 828
  • out of space

Абсолютни глупости! Дъщеря ми учи Архитектура с немски 10-ти клас там и те уверявам, че им скъсват задниците от учене!

Иначе, заявихме се днес в гнездото, всичко мина за десетина минутки. Сега остава единствено да се чака...

# 829
Облачна,просто сте в големите градове,където децата са много и конкуренцията е стабилна.Стотните са решаващи.Само че аз като ви гледам рейтингите на "вторите "желания,ние в малките градове си мечтаем за такива добри училища.
   Моят син ,напр. много искаше да учи в някаква проф. гимназия-той непрекъснато майстори нещо.От "мъжките"неща у дома само с ток не се занимава.Обаче при нас ,тъй както има атрактивни по име паралелки,така не се срещат ученици и учители.Или едните не идват,или другите.
    Днес срещам синът на приятели,10 ти клас в ПМГ.Питам го защо така рано са свършили,а отговорът беше,чеот една седмица не ходи на у-ще,защото е оформен.
   Дъщерята на приятелката ми ,в същото у-ще 9ти клас,цял ден играят карти на някакво заведение и гледат мачове,щото са оформени и класната е разрешила да не ходят.
   Ужасен ужасон!!!!Затова преглъщам първо желание немски ,защото засега езиковата се оказва читава.

# 830
  • 1st floor
Нужно ли е още презастраховане и до къде?
Ние писахме и сегашното наше (и ваше) училище Joy не че имаше смисъл, защото по-горни желания са с по-нисък бал, но ей така, да има нещо в бланката.
Скрит текст:
Само да кажа, че на другите паралелки, които не са при класната ви и при тази по БЕЛ, са им подарили по мъничко. Не знам за вашия клас, но при нас резнаха прилично на всички по малко по мат и бел. Физичката и Географията излязоха най-човечни, въпреки че през годините децата се плашеха най-много от тях Simple Smile

Скрит текст:
Ами, не знам дали са му подарили или ощетили, но реално и по двата предмета има по-висока оценка с 0,60 и няколко точки отгоре от първи модул спрямо годишната оценка. Моят син е недолюбван ученик, защото отказва да пише домашни и да попълва учебни тетрадки. Та не споря за оценките от училище. Яд ме е на него, в същото време вече се уморих да се боря с характера и мързела му. Ще си го обичам такъв, какъвто е. Явно няма да има оправия, ако той самият не реши да се промени.
Хахаха, и ние писахме последно желание нашето училище.  Laughing

# 831
  • Варна
Много ви благодаря момичета за съветите за печат, при мен просто не става. Нищо - съхраних го като текстови файл и тогава го отпечатах . И това е решение. Мислех , че ще има по-елементарно решение, но както и да е. Малко остана до ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ. Чакаме с нетърпение, пък да видим - какво ще излезе. КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕМ и много усмивки занапред.
Другият вариант е, докато ти е активен прозореца, който искаш да отпечаташ, просто натисни Ctrl+P.
Това е клавишната комбинация за "принтирай" Simple Smile Може да пробваш за друг път.

# 832
Да допълня НеПоКоРнА в духа на 8 клас - уморихме се да се борим с вятърни мелници Simple Smile

# 833
  • София
Аз, за да подвигна духа Wink си купих червено-бяла рокля с Мики Маус и Мини. Утрепала ми се е за новите, бели кецове. Joy

# 834
От дете харесвам повече техникумите, вече гимназии. Освен стандартните предмети предлагат много други, които ако не друго, поне разширяват общата култура. Майка ми много ме натискаше за гимназия, но не склоних дори да ида на изпит, завърших икономически такъв и мога само хубави думи да кажа. Разбира се, ако детето има изявен интерес към математиката или език, съответните гимназии за идеалният вариант, но за останалите техникумите предлагат подготовка на съвсем прилично ниво + разнообразия от сфери, така че всеки може да избере според интересите си Hands Plus1

Скрит текст:
За рекламата по-горе кандидатстващите в испанската могат да ми пращат бело за благодарност... Bowtie

Цитат
Ами, не знам дали са му подарили или ощетили, но реално и по двата предмета има по-висока оценка с 0,60 и няколко точки отгоре от първи модул спрямо годишната оценка.
Мдам... Sad

# 835
Аз, за да подвигна духа Wink си купих червено-бяла рокля с Мики Маус и Мини. Утрепала ми се е за новите, бели кецове. Joy
Седмокласен бал ли стягаш след записване? Trophy  Joy

# 836
  • София
Майкоуууу, това за тебе ли Joy Ама фнимавайте с това бело, де, прекалявате и после Белинда е виновна, че тръгнали майките по Мики маус Sweat Smile

# 837
  • София
За мен бе, за кой друг? На гаджетата на сина, още им е рано за рокли.
Ей, шъ мъ карате да ви я показвам, да не ми се смеете Joy
Лоренца, стягам се за лято, бЕло, море и туй- онуй Joy

# 838
  • Варна
От нашето училище ми звъняха да питат дали сме подали декларация, защото им искали справка от РУО, а не съм се обаждала.  Аз съответно имам работа и машинално отговарям "не". След малко отново звънят "ама вие сте подали в друга област, защо не казвате?". Най-вероятно защото имах работа и не ми е до това, за нашата област ще подавам утре. И се почна, цитирам: "Ама вие имате ли право така да подавате в две области? Ама, как така първо там, а после тук? Ама да не останете само с това заявление?". Спокойно обяснявам, че утре ще изкараме медицинско и тогава пак по електронен път,най-вероятно вечерта, ще пускам, за капак " защо утре вечер?".Те трябвало в края на всеки работен ден да казват колко деца са подали заявления. Беше ми на устата да ги питам, ако подам в събота или неделя, на кого ще дадат тази справка, но си замълчах.

# 839
  • София
И ние подадохме онлайн, за момент беше забила системата, като искахме да влезем, но за няколко минути се оправи и после нямаше драма - пратили са ми потвърждение, всичко изглежда наред.
Къде са ти пратили потвърждение ? На мейл ? Anguished

Общи условия

Активация на акаунт