СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 71 968
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 675
Кастрева внесе смут в моята душа. Сега я прочетох в интервю, че ако не си класиран на първо, не участваш на второ, а чак на трето класиране🤔
А ние с триста зора подредихме само седем паралелки.
Пак да има какво да мисля. Уф.
Глупости. Участваш автоматично на второ.

Чл. 67. (1) Във втория етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети;
2. са приети по второ или следващо желание, но не са се записали  са подали заявление по чл. 66.
(2) Във втория етап на класиране учениците по ал. 1, т. 2 се класират на мястото си от първия етап на класиране или на по-предно свое желание.

# 676
  • София
Не участваш или не подаваш за второ? Аз зная, че не подаваш, а автоматично минаваш за второ.
П.п. Дидева е изяснила

# 677
Мерси. И аз така знаех, но все пак. Защо тогава приказват глупости 🤔

# 678
  • София
Кастрева внесе смут в моята душа. Сега я прочетох в интервю, че ако не си класиран на първо, не участваш на второ, а чак на трето класиране🤔
А ние с триста зора подредихме само седем паралелки.
Пак да има какво да мисля. Уф.

Добре бе, защо четете всичко друго, но не и темата.

За нищо не става тази таблица на първа страница! 'Ми много сложно сте я направили! Графики нЕкви... Joy

Ще пробвам в по-разказвателен вид:

ПЪРВО КЛАСИРАНЕ:
[/b]
1. Ако на първо класиране си приет по първо желание - записваш се. Нямаш избор. Ако реалното ти първо желание, по някаква необяснима причина, е сложено, примерно, на 8-мо място - ами да си мислил, когато си извършил тази неразумност. /Всяка година в тази тема има подобни анонси: "Приети сме по 5-то желание, което всъщност е реалното ни първо." И на 100 години да стана, тази логика няма да схвана. И аз поет станах! Bowtie /
2. Ако на първо класиране си приет на някое от следващите желания /2-ро, 3-то и т.н/, имаш два варианта:
а/ записваш се в паралелката, в която си приет;
или
б/ подаваш заявление за участие във второ класиране в училището, в което си приет на първо класиране.
3. Ако на първо класиране не си приет НИКЪДЕ /статус: некласиран кандидат или подобно/ - НИЩО НЕ ПРАВИШ. Чакаш кротко второ класиране. /По желание: бяло, червено, сливово, розмарин, черешки и др./

ВТОРО КЛАСИРАНЕ:

1. Приет си някъде. Записваш се където си приет. Евентуално, след излизане на свободните места за трето класиране, изтегляш си документите и подаваш ново заявление само за така обявените свободни места.
2. Отново не си приет НИКЪДЕ - подаваш ново заявление за трето класиране само за обявените свободни места.
Горното не се отразява на многократно давания тук съвет да се пишат и желания, за които е сигурно, че балът ще стигне. Това ще ти осигури лукса за ИЗБИРАШ дали да участваш в трето класиране.  Защото ако си писал само "топ ъф дъ топ" гимназии и не си класиран, щеш не щеш, участваш на трето класиране. И тогава има реална опасност, вместо да учиш в добро училище /напр. 22-ро, 35-то и др./, което ти е било сигурно, ако го беше писал, да учиш в Бузема.

ТРЕТО КЛАСИРАНЕ:

1. Ако имаш късмет - попадаш в паралелка с приемен бал, много по-висок от твоя;
2. Ако нямаш късмет:
а/ учиш в Бузема;
или
б/ намираш "парашутна" връзка в РУО/МОН и учиш където си поискаш.

ПП: И сега Дидева ако ми го сложи в онзи ярко-цикламено-пулсиращо-мигащ шрифт... Hug

# 679
Едно отписване си пропуснала. Ако искаш да играеш на трето, не трябва да си записан.

# 680
  • София
 Grinning

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 00:16 от nad_tab

# 681
  • София
Мислех това със записването и отписването да го обясняваме чак след второ класиране, че и сега въпросите са достатъчно, ама щом казваш - редактирах. Grinning

Nad_tap, току що го написах. Ти чете ли? Joy

Първо класиране, т. 3.

# 682
Вече се виждат и оценките от свидетелството.

# 683
Е така де, темата чета, но се подведох по заглавието на статията 😂😂😂
Малко ми е бЕлото 😂

# 684
  • София
Ние не можахме да подадем. Две везни в къщи (наборът и аз) и се лашка(ме) между две желания и няма по-тежко. Днес имаше за задача да подреди финално желанията - пратих му преди 2 седмици един екселски файл с 5 -6 училища, които ще пише. Беше ги почнал отпред-назад, отзад-напред и все на едно и също място забива. Всичко е наредено, освен "реално постижимото"...Освен да му сипя и на него една чаша от форумното, пък може да се окаже по-лесно решението тогава Joy
Първите 3 места са 73СУ, начело с НЕ/ФЕ (непостижимо, ма си го пишем). Четвъртото желание е трудното решение - НПМГ, мат с НЕ или Испанската ИЕ/ФЕ. Знам, че нямат нищо общо, но ако някой може да изтъкне ЗА/ПРОТИВ ще съм благодарна.
Според миналогодишните балове, без да са адаптирани към тазгодините статистики, и за двете му стига. Въпросът е ще научи ли достатъчно НЕ в НПМГ или след 8 клас нещата бавно ще затихнат, за сметка на други предмети? Гледахме учебни планове - испанската има много повече часове по втория език, за сметка на мат и инфоматика в НПМГ. Аз съм пристрастна - тегля към НПМГ. Той пък учи в сградата на Испанската, учил е испански, познатото зло.
Ма какво ще прави с този испански, къде ще му диря университет после! От френския не отстъпва, иска си го, като втори език, обаче. Кога ще вмести доучването на АЕ, пък други предмети...такива мисли ме гонят...
Прокрадвам идеята за 35СУ, но за сега го е запокитил на края на опашката, след Френската дори (което е безсмислено, ама карай).
Та така, до 26-ти ще ми мъчи душицата и ще се чуди човека...

# 685
  • София
Мислех това със записването и отписването да го обясняваме чак след второ класиране, че и сега въпросите са достатъчно, ама щом казваш - редактирах. Grinning

Nad_tap, току що го написах. Ти чете ли? Joy

Първо класиране, т. 3.

Писах, преди твоя пост  Mr. Green

# 686
До утре всеки да е подал Trollface
И с вх. номер да се отчете в темата! Wink
Имам още по-дълбока идея Simple Smile
Така и така всички подават онлайн. Както майките с мат състезанията правят класиране, така и ние врътваме частно класиране - желания, придружени с бал, и ще сме готови преди МОН Joy

# 687
Така ще ти е по-лесно направо да се цитираш. Joy

# 688
  • Sofia
Sanaka, само не знам защо собственоръчно си подкопаваш шансовете за Испанската, като твърдиш, че който няма късмет, попада в Бузема?! Ще почнат да го избягват...

Мандаринка, а не може ли да се запише като частен ученик в едното училище? Т.е. да държи само приравнителни изпити. Тогава бих избрала НПМГ.
В противен случай - теглете чоп! Simple Smile

# 689
  • София
Ние не можахме да подадем. Две везни в къщи (наборът и аз) и се лашка(ме) между две желания и няма по-тежко.

А това как го разбирам... Аз съм от същата октомврийска порода - до две ги свеждам със завидна категоричност и бързина и от там почват едни родилни мъкииии. Weary На сватбата бях с две рокли, че не успях да реша коя по ми харесва. Joy

Общи условия

Активация на акаунт