Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 811
  • 842
  •   1
Отговори
# 660
Знам, че в доста случаи се налага операция, но д-р Атанасов ни обясни, че след като няма рефлукс ще го следим. Така го следим на всеки 2м. и се надявам да се разминем с операцията, но ако се наложи нямаме избор.. Важното е да е жив и здрав, ще направим всичко,което зависи от нас и е най-добре за здравето му. Благодаря Ви още веднъж, да се надяваме..че функцията на бъбреците не е притеснителна. Бъдете здрави и светли празници ви пожелавам 🙂

# 661
Любослава,консултирайте се по имейл с д-р Джинович.Успех!

# 662
Здравейте, при моето дете, което е с вродена хидронефроза, няма мегауретер, а обструкция на уретера, преди операцията сцинтиграфиите показваха между 39/61 и 43/57 %. За 9 г. бъбрека не се увреди. След операцията не сме правили, но предполагам, че е компенсирал донякъде, тъй като е с размерите на здравия и паренхима също.
Важно е да следите детето, ако не се израсте до 3-4 г. възраст, тогава мислете за някаква интервенция.

# 663
  • София
Здравейте!

Някой може ли да ми даде имейл адрес на д-р Живков - детски нефролог в София?

# 664
Здравейте.
От доста време страдам с постоянни инфекции/ бактерии в урината. Постоянно имам болки в бъбрека и парене при уриниране и други симптоми.
Нуждая се от нефролог и уролог.  Може ли да ме посъветвате за специалисти в тази област (ако може да са жени) в гр. Плевен?
Благодаря ви!

# 665
Здравейте,предстои ни ендоскопска операция за везикоуретерален рефлукс в Пирогов . Не знаем кой лекар ще я извърши освен ако не изберем екип. Кои са лекарите които можат да извършат операцията ?? Мисля че имаше вмомента около 3-4ма детски уролози в детски урологичен кабинет. Някой от тях ли ще е или може да ни сложат друг лекар от друго отделение? Пред дилема съм дали да си изберем лекар защото просто не знам кой ще ни сложат и кои са вариантите изобщо.

# 666
Бях в същата ситуация за същото нещо. През цялото време контактувах с д-р Момчилов. Очаквах да ми каже, че трябва да избера екип, но така и не го направи. Оказа се, че процедурата е извършена от д-р Пеев, като след това продължихме да ходим при него за наблюдение и определено не съжалявам. Не знам кои са другите лекари, но организационно са им много куци нещата в Пирогов, а реално нямаш друг избор. В деня на процедурата чакахме  3-4 часа пред кабинета и накрая ни оставиха за следващия ден. Детето стоя гладно и нервно 2 поредни дни. Поне не се наложи да спим там, пуснаха ни вкъщи и на следващия ден преглед. Питайте за всичко, ако имате все още тази възможност. Аз мога да кажа, че д-р Пеев е добър специалист, внимателен и спокоен, Момчилов ми и неприятен, а и не знам той извършва ли операции към момента, другите не ги познавам.

# 667
Благодаря

# 668
  • Пловдив
Ендоскопските ги прави Пеев, отворените - Момчилов. Пеев последно беше завеждащ отделение Детска урология.

# 669
Здравейте!
Дъщеря ми /4г./ в момента е с цистит, очакваме излизането на урокултурата и антибиограмата. В момента пие Панцеф, който евентуално ще се смени, ако не е подходящ според антибиограмата. Хванах я почти веднага и започнах Урикод, минахме при нефролог, според който е със съвсем леко задебелена стена на пикочния мехур, а изследванията и с гранични стойности и като цяло не искаше да и изписва антибиотик до излизане на урокултурата, но аз настоях да започнем веднага, защото не и е първа инфекция. На 2г. и 7м. направи първата уроинфекция, отне 3 месеца да се излекува и почти 2г. нямахме никакви проблеми. Тогава помогна Нитрофурантоин, Урикод и Уростим. Не знам как ще продължим лечението този път, но би ми било от полза, ако имате някакви наблюдения от нещо, което е било ефективно при вас? Чай от царевична коса подходящ ли е за деца?

# 670
Аз съм давала чай от царевична коса на детето ми. Може. Но не трябва да е много силен. Поне така са ми казвали.
В такова чудо се бях видяла, че давах какво ли не... При нас точно Панцефа уби проклетата гадина Ешерихия коли...дано никога не се връща.Изтръпвам като чета.

# 671
Царевичната коса е хубава билка, но по-скоро чисти бъбреците, при Ешерихия повече резултат дават препаратите с червена боровинка и д-Маноза, което Вие давате вече.
Според мен обърнете внимание откъде се появяват тези инфекции, защото това е заразяване с чревни бактерии.
Памперсите предполагам вече сте махнали, но е много важна хигиената при ходене по голяма нужда и правилното избърсване.
За съжаление знам какво е положението в детските градини, аз имам момченце, при тях циститите са по-рядко срещани, заради анатомията, но редовно се прибира без да е добре избърсан, а пък това му възпалява дупето. При момиченцата това си е съвсем рисков фактор, защото анатомически уретрата е по-близо до ануса.
Тъй че помислете и в тази насока, казвам Ви го и като влачеща цистити от детската ми възраст.
Слава Богу, в правилни грижи, цистите намаляват или изчезват.
Аз лично съм доволна от Уростим, има и за деца, това е един вид ваксина под формата на таблетки срещу инфекции на пикочните пътища.

# 672
Пила е Уростим 2021г., тогава това я спаси и до сега нямаше проблеми. Въпроса е, че в момента пие Бронховаксом за други проблеми и не съм сигурна дали са съвместими, според мен не, но ще попитам лекарите. Памперс няма, запек няма, течение няма, за избърсването помагаме още, та смятам, че е правилно. Тя почти не ходи на ДГ, сега примерно не е била от ноември, има алергии и ги лекуваме, та беше спряна. Щеше да тръгва тази седмица, но се отлага още малко, докато се нормализират нещата.

# 673
От Уростим за деца съм доволна и аз. След като ни се наложи да пием АБ по три пъти поне в предните три години, докато разбера, че малката е със слепване и след като решихме проблема, пихме Уростим два пъти миналата година. Мисля пак да дам направя един курс преди лятото.
Урикод за деца давам от време навреме профилактично в сок.
Стерилна урина преди пусках всеки месец. След това си купих летички за домашно ползване и с тях следя, ако има отклонение пак пускам в лаборатория.

# 674
  • София
emocija, може ли повече инфо за лентичките? Може и на лично.
Благодаря предварително! 😊

Общи условия

Активация на акаунт