Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 27

• 122 774
  • 842
  •   1
Отговори
# 675

Ето тези ползвам.

# 676
Като бях бременна с риск от прееклампсия, и като беше малка дъщеря ми ползвахме ето тези тест ленти ние:

За мен следях за белтък/албумин, за нея - нитрити, левкоцити и бактерии.
Отделно докато все още беше с памперс - поръчах от тези, които са с тест лента за бактерии (да не се счита за реклама, слагам в скрит текст):
Скрит текст:

# 677
Здравейте,
Ще се побъркам вече и се надявам някой от вас да сподели сблъсквал ли се е с нещо подобно при детето си.
Моето момиченце е на почти пет години. След вирусна инфекция, преди десет дни започна да пишка често. Първите два-три дни дори през 10-20 минути. Урини обикновена и стерилна са ок. Минахме ехо при нефролог и там всичко е наред. Според нефролога това е неврогенен пикочен мехур, вследствие на вируса. Изписа ни десет дни прием на Солидагорен и каза, че трябва да отшуми.
Да обаче днес е десети ден и все още не е минал проблема. Разреди до час - два интервал, но определено усеща при по-малък обем урина, събрал се в мехура, в сравнение с преди.
Направих грешката да прочета страшни неща в интернет и сега ще откача...
Моля кажете това чудо случвало ли ви се е и кога е преминало.
Благодаря, че ме изчетохте

# 678
Панкреасче опитай се да се успокоиш. Може би трябва повече време. Декември месец моята малка госпожица беше с някакъв лек вирус с хрема и болки в корема. Хремата изчезна, но болките в корема си останаха повече от месец, след което отшумяха. След консултация с детски гадтроентеролог се разбра, че от този вирус.
Надявам се всичко да е наред.

# 679
Синът ми на 5 изкара вирус декември, който започна с често ходене по малка нужда, още ден преди другите симптоми. За две-три седмици мисля отмина, тъкмо се чудех дали е за уролог и изследвания, когато изчезна.

# 680
Здравейте, много съм притеснена, детето ми е на 1г и 1м. На 7м се установи, че единия бъбрек е с 1см по-голям от другия, вчера бяхме отново на преглед на 1г и вече разликата в бъбреците е 1.8, без структурни и дренажни промени. Лекараката казва, че вижда здрава тъкан и в двата бъбрека. Изпратиха ни на сцинтиграфия. Притеснявам се да не би да не му функционира единия бъбрек, тъй като е по-малък, а и разликата в големината им нараства.

# 681
Преди да се тревожиш направете сцинтиграфията. Тя ще покаже как работят бъбрвците и в какво съотношение.

# 682
  • София
Пила е Уростим 2021г., тогава това я спаси и до сега нямаше проблеми. Въпроса е, че в момента пие Бронховаксом за други проблеми и не съм сигурна дали са съвместими, според мен не, но ще попитам лекарите. Памперс няма, запек няма, течение няма, за избърсването помагаме още, та смятам, че е правилно. Тя почти не ходи на ДГ, сега примерно не е била от ноември, има алергии и ги лекуваме, та беше спряна. Щеше да тръгва тази седмица, но се отлага още малко, докато се нормализират нещата.

Измивате ли я след голяма нужда? Дъщеря ми също правеше чести цистити. Когато започна да се мие след всяко ходене по голяма нужда, нещата се подобриха. Разбира се, когато не е вкъщи няма как да се измие веднага, но при прибиране вкъщи това е първата работа, ако е ходила по голяма нужда навън.

# 683
Разбира се, че я мием. Тя не е ходила на градина от ноември, съответно си се изхожда вкъщи, а и когато ходи се изхожда сутрин преди градина, оправяме тоалет и тогава тръгваме.

# 684
  • София
Струва ми се, че съм Ви засегнала с въпроса. Не беше това целта. Ще обясня защо зададох този въпрос, който вероятно изглежда излишен.
При моята дъщеря имаше период с няколко пъти на ден изхождане по голяма нужда. Беше малка и отказваше да се мие след всяко едно изхождане и с цел да избегнем допълнителен стрес, държахме на едно-две измивания дневно. Останалите бяха според ситуацията. Тогава нефролози ни казаха, че независимо от броя изхождания дневно, следва да се мие след всяко от тях колкото и да я изнервя това. За щастие точно тогава намерихме решение и на проблема с изхожданията и те се нормализираха. Намаля и честотата на циститите.

# 685
Няма такова нещо, не съм се засегнала. То няма причина. Flowers Four Leaf Clover
Минала съм през ужасии по въпроса с изхожданията, дъщеря ми имаше запек и...даже не искам да си спомням за този период. Точно запека беше и причината за проблемите с ешерихия коли тогава. Сега бактерията беше друга, уж е чиста вече, но докато не минат 2-3 месеца не се успокоявам с добрите резултати от изследванията.

# 686
  • shumen
При мен си продължават честите цистити и пиелонефрити.Последно след АБ,който пих доки ми изписа Буконокс за 10 дни три поредни месеца.Първият курс го направих,минаха 5 дни и от днес съм с често ходене по малка нужда и парене при уриниране.Чудя се дали,ако продължат симптомите да не си пусна една обикновена урина в Понеделник.

# 687
  • София
Здравейте, много съм притеснена, детето ми е на 1г и 1м. На 7м се установи, че единия бъбрек е с 1см по-голям от другия, вчера бяхме отново на преглед на 1г и вече разликата в бъбреците е 1.8, без структурни и дренажни промени. Лекараката казва, че вижда здрава тъкан и в двата бъбрека. Изпратиха ни на сцинтиграфия. Притеснявам се да не би да не му функционира единия бъбрек, тъй като е по-малък, а и разликата в големината им нараства.

Как установиха, че няма структурни и дренажни промени?
Ехографът не е достатъчен за това.
Аз бих питала и за цветна снимка (рентген).

# 688
  • София
Аз ли пропускам нещо или изследвания като сцинтиграфия, снимки и тн не се правят на толкова малки деца…?
Синът ми е на 1.5год, на 6 месеца му установиха, че единият бъбрек е двойно по-малък от другия. Казаха, че работи и друг проблем няма, следим го на всеки 6 месеца, продължава да расте но разликата между двата бъбрека не намалява особено засега.
Гледан е от доц. Гайдарска, която до колкото знам е една от най-добрите.

Как установиха, че няма структурни и дренажни промени?
Ехографът не е достатъчен за това.
Аз бих питала и за цветна снимка (рентген).

# 689
Напротив, няма причина да не се правят. Дъщеря ми беше на месец и половина, когато й правиха цветна снимка и на 3 м. на първата сцинтиграфия.

Общи условия

Активация на акаунт